Din vakre jævel!

Arne og Uri Helene Svingen Gyldendal 2013 5 anmeldelser

To personer. To stemmer. To forfattere. Spennende, utfordrende, dramatisk.   ROBIN: Jeg innser brått at jeg har driti meg ut big time. Aldri, aldri bruk navn. Det er egentlig jævlig enkelt. Ingenting kan trekkes tilbake, køddes bort, tida kan ikke snus. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Jeg skulle jo gifte meg

Boka «Din Vakre Jævel» handler om Hedvig som skal gifte seg med den perfekte mannen. Hun har alt og er så lykkelig, men når Robin kommer inn i bildet går alt i knas. Og senga blir ikke tom heller.

Din Vakre Jævel var en av de beste bøkene i år. Den var veldig bra skrevet og den var både artig og spennende. Jeg brukte ikke så lang tid på denne boken fordi den var veldig fengende og lett å leve seg inn i.
Boken er skrevet av Helene Uri og Arne Svingen. Det var veldig kult at det er to forfattere som har skrevet en bok ilag, da får man liksom litt fra begge sidene, og siden begge er gode til å skrive ble dette en veldig bra bok, som sagt en av de beste iår.

Men bare for å si det, boka inneholder nøye forklarte sexscener, så de som fort blir rød og flau må passe seg. Jeg anbefaler likevel denne boken til alle ungdommer, fordi den er veldig lett å leve seg inn i.

Siri Marie, 15 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Din vakre Jævel

Din vakre Jævel handler om Robin og vennene hans som raner ei fin, rik dame som heter Hedvig. Hedvig skal gifte seg med Gustav, som er «drømmemannen». Guttene tar gifteringen hennes, og stikker. Politiet finner dem, og de blir innkalt til en slags konfliktløsning med politiet, og Hedvig. Blikkene til Robin og Hedvig møte, og det blir straks en litt underlig stemning. De ender opp med et sykt forhold, som er vanskelig å sette seg inn i.
Boken er en bra skrevet duett, og passer like godt for begge kjønn. Arne Swingen, og Helene Uri har sammarbeidet bra, og det passer sammen på en fin måte. Jeg anbefaler denne oken for folk mellom 14 og 17.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Er alder bare et tall?

Hva syns du om boken? Jeg er veldig fornøyd med boken! Helene Uri og Arne Svingen er et godt team. Din vakre jævel får min oppmerksomhet på allerede forsiden av boka. Boken er en perfekt ”fjortis” bok. Den har erotikk og banne ord/ ungdomlig språk. Det er både drama og spenning.

Handling: Hedvig er 25 år gammel og lever et veldstående liv på den rike siden av Oslo. Robin er en 15 år gammel gutt som går på ungdomsskolen, og bor med moren og sine to små søstre. Robin henger med Martin og Navid, og finner på å rane en tilfeldig kvinne. Denne kvinnen var Hedvig. Etter ranet kan ikke Hedvik slutte å tenke om Robin, og Robin kan heller ikke å glemme Hedvig. Dette fører etterhvert til et forhold.
Bra/ikke bra: Jeg elsket boken! Det eneste som ikke var så bra var at det var noen løse tråder som f.eks. Hvor er faren til Robin? Fant foreldrene til Hedvig noen gang ut om Robin.
Hvorfor sluttet boken som den slutta?

Ja, jeg anbefaler boka. Målgruppen er 14-16år.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Helt grei bok

Din vakre jævel av Arne Svingen og Helene Uri, handler for det meste om Robin og Hedvig. De møter hverandre på en veldig merkelig måte, og det ender opp med å bli bare tull.

Boka var ikke den beste boka jeg har lest, men den var ikke dårlig heller. Boka er skrevet på den måten at Robin er jeg-personen i det første kapitelet, Hedvig er jeg-personen i det andre, Robin i det tredje osv… Dette gjorde boka mer spennende å lese.

Boka var lett å lese, innholdet var bygd sammen på en måte som gjorde det lett å følge historien, i tillegg at det var tykke sider og stor skrift.
Selve historien i boka syntes jeg var litt rar av og til, men alt i alt var det en helt grei bok som jeg kan anbefale til ungdommer i 13-16 års alderen.

Amalie, 13 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Din vakre jævel

Din vakre jævel handler om to forskjellige personer, Robin snart 15 år og Hedvig 25 år som på en veldig merkelig måte går inn i et forhold. Robin og to andre venner bestemmer seg for å rane en tilfeldig kvinne, som da er Hedvig. Hedvig blir livredd, men går til politiet. Hedvig skal gifte seg med Gustav, mannen i hennes liv. Men likevel klarer ikke Hedvig å slutte og tenke på Robin, og han klarer ikke å slutte å tenke på henne. Etter hvert møtes de oftere og oftere, og det utvikler seg til et problem for Hedvig.

Boken er skrevet fra to synspunkter, fra Hedvig og fra Robin’s. Den er lettlest og passe lang, og skrevet på et ungdommelig språk som ungdommer kan kjenne seg igjen i. Dette er virkelig en bok for ungdommer, både jenter og gutter. Den fortjener virkelig å være nominert til årets ungdomsbok!

Amanda, 13 år

Til toppen