Dette er ikke oss

Neda Alaei Gyldendal 2019 42 anmeldelser

Det er snart et år siden mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, han spiser nesten ikke, og ser knapt på henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Erling Dahl

Interessant men urealistisk

Skrevet av 19. november 2019 av Erling Dahl på Smestad ungdomsskole

Dette er ikke oss

Denne boka handler om en jente med navn Sanna. Hun har en syk far som hun på passe på og er midt i kjærlighet trøbbel. Når det begynner en ny gutt i klassen, blir hun forelska i han, men en annen jente i klassen liker han også, og hun blir veldig usikker.

Boka er ikke helt min type selvom den har mye skildringer. Måten de lager så mye oppstyr på grunn av et kamera, blir bare rart. Det blir skrevet som om det er det farligste i hele verden å ta bilde med et engangskamera og det blir for rart. Alt sammen rundt faren virker alt for urealistisk. Jeg vet at det er fordi moren er død og det fører til depresjon, men å lage middag osv, er noe du ikke trenger datteren din til å gjøre. Det blir for mye oppstyr rundt små ting. Likevel er den interessant.

Terningkast: 3 til 4
Jeg synes Ikke at denne boka skal bli nominert til U-prisen.


Amal Fatima Rashid

en veldig bra bok

Skrevet av 14. november 2019 av Amal Fatima Rashid på Jordal skole

Denne boken handler om at sanna må ta vare på faren sin. Sanna er bare 14 år gammel og tar på seg veldig mye ansvar. Jeg synes at denne boken er veldig bra og vill anbefale denne boken til alle som er 14 eller 16 år gammel. Jeg vill gi denne terningkast: 5


Emilie Kind haave

Dette er ikke oss

Skrevet av 12. november 2019 av Emilie Kind haave på Åretta

Dette er ikke oss

Boka handler om sanna som bor alene med faren og tenker veldig mye på den avdøde moren. Hun passer på at faren spiser, skriver og sover. Hun har et kamera av moren og hun vil ta bilder som har en betydning for henne.

Jeg liker ikke boka så mye fordi det skjer ikke så mye i den som jeg synes er bra. Boka har veldig mye tankene til sanna men ikke så mange santaler eller ting som skjer. Hvis du vil høre om jente som er usikker og ikke har så mange venner men prøver å få flere venner, så er dette en bok for deg. Jeg synes den skal bli nominert til U-prisen.


Ida

Fantastisk men rørande

Skrevet av 6. november 2019 av Ida på Vågå ungdomsskole

Sanna tek vare på far sin etter mora sin død, ho har og missa besteveninna si. Men plutseleg ein dag kjem det ein ny gut til klassa, han har same interesse som Sanna, fotografering. Kan ho stole på denne guten?

Denne boka var nydeleg og veldig innhaldsrik. Eg ville berre lese vidare, klarte nesten ikkje å leggje ho frå meg. Boka hadde gode skildringar, ei fin og rørande forteljing, interessante dialogar. Eg har ingenting å utsette eller seie noko dårleg om denne boka.

Denne boka passar for dei fleste, vil eg tru. Eg synest boka er "upris-verdig" og fortener å vinne.
Terningkast 6/6


Selma

"Jeg begynte å gråte"

Skrevet av 5. november 2019 av Selma på Jordal skole

Boka jeg leste heter «Dette er ikke oss». Det er en ganske lett bok å lese, men handlingen er ganske tung. Jeg måtte legge fra meg boka noen ganger, fordi den rett og slett ble litt for trist. Vis du vil ha en følelsesladet roman er dette boka perfekt for deg.
Den handler om Sanna på 14 år, som nærmest er blitt forsørgeren til faren, som er deprimert og ligger bare i senga. Moren døde for et år siden, og siden det har ikke familien vært det samme.
Dessverre synes jeg boka var litt dårlig skrevet på starten, noe som trekker den litt ned. Plutselig var man et sted, også plutselig var man et annet sted. Jeg ble forvirret, men heldigvis ble boka bedre etter vært.
Jeg vil gi boka terningkast 5, fordi jeg synes boka var veldig god, men det som trakk boka ned var starten.

Vis flere anmeldelser

Til toppen