Dette er ikke oss

Neda Alaei Gyldendal 2019 43 anmeldelser

Det er snart et år siden mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, han spiser nesten ikke, og ser knapt på henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

kidus Abiy

sjokkerende hendelser på en gang

Skrevet av 5. desember 2019 av kidus Abiy på Elverum ungdomsskole

Boka med tittelen «Dette er ikke oss» handler er om omsorgssvikt. Hovedpersonen Sanna på 14 år har det ikke greit på skolen eller hjemme. Moren hennes døde for et år siden og faren gjør ikke annet en å skrive og sove. Sanna må derfor ta ansvaret for å lage mat, handle, rydde og vaske hjemme. Hun er mye overlatt til seg selv og faren klarer ikke å gjøre det han skal som foreldre. På skolen er det også vanskelig og hun har mistet sin beste venninne. Så begynner Yousef i klassen. Han er interessert i fotografi akkurat som Sanna. Hun tenker endelig at hun har funnet noen hun kan snakke med, eller kan hun det?

Jeg syntes boka var kjedelig, trist og det var veldig lite som skjedde. Den starta tregt og boka engasjerte ikke meg. Jeg synes ikke spenningskurven var høy, selv om noen sider var mer spennende enn andre. For meg var det ikke et problem å legge fra meg boka. Til tross for dette var det bra at boka virket troverdig. Jeg tenker at noen barn og unge kan oppleve omsorgssvikt og vansker på skolen. Budskapet forfatteren ønsker å formidle er å vise at ikke alle har det like bra og kanskje at det ikke er farlig å ta imot hjelp når ting er vanskelig. Boken var lettlest.

Jeg syntes ikke denne boka burde bli nominert til u-prisen fordi den er for kjedelig og treg.
Boka får terningkast 3 av meg.

Del på Facebook
Permalenke
julie
Alt jeg har mistet
Skrevet 24. oktober 2019 av julie på Kråkerøy ungdomsskole

En detaljert bok om følelser, drama, kjærlighet, vennskap og omsorgssvikt.

Boken «dette er ikke oss» er skrevet av Neda Alaei og handler om Sanna’s liv et år på ungdomsskolen. Mammaen hennes er død og hun lever bare med en pappa som skriver hele dagen og som er 100% avhengig av Sanna. Bestevenninna blir bestevenn med den nye jenta Mitra og vil ikke lenger være med Sanna. Yousef blir en stor del av livet hennes når han også starter som ny i klassen og de har en felles interesse av å ta bilder av de enkleste ting i verden.

Boken er realistisk, spennende og detaljert skrevet som gjør at du virkelig lever deg inn i historien og får kjenne på hvordan Sanna har det. Jeg synes kanskje at det burde hvert navn på kapitlene sånn at man fikk vite litt mer om hva som kom til å skje og fikk lyst til å lese videre.

Jeg tror også at denne boken kan få folk til å ting litt fra andres perspektiv og ikke bare sitt eget. Jeg anbefaler sterkt denne boken til ungdom fra 12-16 som liker å lese om følelser, drama, kjærlighet og vennskap. Jeg synes helt klart at denne boken bør nomineres til uprisen. Jeg gir boka terningkast 5 av 6.


Erling Dahl

Interessant men urealistisk

Skrevet av 19. november 2019 av Erling Dahl på Smestad ungdomsskole

Dette er ikke oss

Denne boka handler om en jente med navn Sanna. Hun har en syk far som hun på passe på og er midt i kjærlighet trøbbel. Når det begynner en ny gutt i klassen, blir hun forelska i han, men en annen jente i klassen liker han også, og hun blir veldig usikker.

Boka er ikke helt min type selvom den har mye skildringer. Måten de lager så mye oppstyr på grunn av et kamera, blir bare rart. Det blir skrevet som om det er det farligste i hele verden å ta bilde med et engangskamera og det blir for rart. Alt sammen rundt faren virker alt for urealistisk. Jeg vet at det er fordi moren er død og det fører til depresjon, men å lage middag osv, er noe du ikke trenger datteren din til å gjøre. Det blir for mye oppstyr rundt små ting. Likevel er den interessant.

Terningkast: 3 til 4
Jeg synes Ikke at denne boka skal bli nominert til U-prisen.


Amal Fatima Rashid

en veldig bra bok

Skrevet av 14. november 2019 av Amal Fatima Rashid på Jordal skole

Denne boken handler om at sanna må ta vare på faren sin. Sanna er bare 14 år gammel og tar på seg veldig mye ansvar. Jeg synes at denne boken er veldig bra og vill anbefale denne boken til alle som er 14 eller 16 år gammel. Jeg vill gi denne terningkast: 5


Emilie Kind haave

Dette er ikke oss

Skrevet av 12. november 2019 av Emilie Kind haave på Åretta

Dette er ikke oss

Boka handler om sanna som bor alene med faren og tenker veldig mye på den avdøde moren. Hun passer på at faren spiser, skriver og sover. Hun har et kamera av moren og hun vil ta bilder som har en betydning for henne.

Jeg liker ikke boka så mye fordi det skjer ikke så mye i den som jeg synes er bra. Boka har veldig mye tankene til sanna men ikke så mange santaler eller ting som skjer. Hvis du vil høre om jente som er usikker og ikke har så mange venner men prøver å få flere venner, så er dette en bok for deg. Jeg synes den skal bli nominert til U-prisen.


Ida

Fantastisk men rørande

Skrevet av 6. november 2019 av Ida på Vågå ungdomsskole

Sanna tek vare på far sin etter mora sin død, ho har og missa besteveninna si. Men plutseleg ein dag kjem det ein ny gut til klassa, han har same interesse som Sanna, fotografering. Kan ho stole på denne guten?

Denne boka var nydeleg og veldig innhaldsrik. Eg ville berre lese vidare, klarte nesten ikkje å leggje ho frå meg. Boka hadde gode skildringar, ei fin og rørande forteljing, interessante dialogar. Eg har ingenting å utsette eller seie noko dårleg om denne boka.

Denne boka passar for dei fleste, vil eg tru. Eg synest boka er "upris-verdig" og fortener å vinne.
Terningkast 6/6

Vis flere anmeldelser

Til toppen