Dette er ikke oss

Neda Alaei Gyldendal 2019 49 anmeldelser

Det er snart et år siden mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, han spiser nesten ikke, og ser knapt på henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

stian

Dette er ikke bra

Skrevet av 26. november 2021 av stian på HUS

Dette er ikke oss

Dette er ikke oss er en bok som handler om en jente som heter Sanna, hun bor sammen med faren sin, etter moren hennes døde oppførte faren hennes seg rart. Hun ender opp med å ta vare på han og seg selv. Bestevennen hennes har sklidd fra henne og er blitt bestevenn med en annen jente. Det begynner en ny gutt I klassen hennes, Yousef. Han har samme hobby som moren til Sanne, og de blir venner.

Dette er ikke oss av …

Boka beskriver ting veldig godt, men det blir for mye stadig vekk, du behøver ikke 20 adjektiver og skildringer for å beskrive krøllete hår. Det blir slitsomt å høre på, og jeg tror ingen tenker på den måten.

Boka er ikke spennende I det heletatt, det er en liten spenningskurv på størrelse med en kul I hodet.

Boka er treig og du må presse deg for å komme deg gjennom den.

Man blir kjent med en karakter, og det er det.

Boka er kjedeleig, fordi den er treig, har ingen spenninskurve og den er slitsom å lese/høre på.

Det mange ganger hun teller øyevippene til en person, da brukes det en million adjektiver en spådame hadde brukt for å beskrive vordan du kommer til å dø. Jeg synes ikke dette passer bra til boka.

Boka handler om hvordan Sanne sliter seg gjennom dagliglivet og hva som trøbler henne.

Det beste med boka var å bli ferdig

Svakheten med boka var forfatteren

Ikke les denne boka, annbefaler det ikke om du ønsker å holde deg ved like.

Terrningkast 1.5

Bokandmeldelese av meg


Odin

"Dette er ikke dårlig"

Skrevet av 26. november 2021 av Odin på Hokksund Ungdomsskole

Bokanmeldelse

Dette er ikke oss – Neda Alaei

Sanna sin mor er død, bestevennen hennes ditcha henne første skoledag og faren er ikke den samme etter morens død. Dette er en trist, realistisk og godt skrevet bok om hvordan noen ungdom dessverre har det.

Jeg syntes denne boka startet sakte, men ble mer og mer oppslukende jo lengre inn i boka jeg kom. Spenningskurven er ikke så veldig høy, men på ett punkt i boka stiger den veldig og da ble det skikkelig spennende. Du blir ikke så kjent med de andre karakterene en Sanna, men forfatteren er god til å beskrive Sannas liv og hva hun føler. Det er så bra skrevet at jeg lurer på om forfatteren har opplevd det samme.

Denne boka får deg til å tenke mer på hvordan noen faktisk har det, og er en god påminnelse om at du må bry deg, være inkluderende og ikke være så rask til å dømme andre, men samtidig skulle jeg ønske at du blir mer kjent med noen av de andre karakterene, for eksempel Mie for å finne ut hvorfor hun gjorde som hun gjorde.

Jeg synes at denne boka er svært god og jeg anbefaler den til ungdom 12-16 år.

Terningkast: 4


Abdulla Tsechoev

''DETTE ER IKKE OSS'' bokanmeldelse

Skrevet av 25. november 2021 av Abdulla Tsechoev på Hokksund ungdommskole

Dette er ikke oss

Boken ‘Dette er ikke oss’ er en bok som er om en 14 år gammel jente som heter Sanna, Sanna som har nylig mistet moren hennes så hun bor alene med faren hennes. faren til Sanna er en stille mann som ikke snakker så mye og er mye alene i rommet sitt. Sanna må ta ansvar over faren hennes selv om hu ikke har valgt den jobben. I huset så har Sanna egentlig mest ansvar hun rydder vasker og lager mat siden faren ikke gjør noe og klarer ikke å være en forelder. Sanna har det ikke så mye bedre på skolen siden hu vokser fra bestevennen sinn og bestevennen for en annen god venn som heter Mitra. Seinere ender hun opp med å bli ensom og lei seg. Det starter en ny gutt i klassen hennes som heter Yousef. Både hun og Yousef har samme interesser altså de begge liker å ta bilder. Sanna Syntes Yousef var veldig søt og snill han hadde brunt hår og brune øyne og en million øyevipper ifølge Sanna. Yousef hadde også litt av de samme problemene som Sanna, Så Sanna så på Yousef som en som kunne endelig forstå henne. Hun var usikker på om han kommer til å såre henne, så hu var usikker på om hun kunne stole på ham.

Jeg syntes boka er en interessant og spennende bok som passer godt for barn rundt 12 til 16 år både for gutter å for jenter. Grunnen til at jeg syntes denne boka passer til denne aldersgruppen er fordi den kan vise livet til flere ungdommer nå tid dags. Og da kan man kanskje se at vis det er noen som ikke akkurat har så mange venner og er litt ensom på skolen for eksempel, så kan du gå til dem å kanskje prøve å bli venn med dem. Boka kunne være litt kjedelig på starten siden det ikke skjedde så mye, men ettersom du leste litt mer og fikk vite mer om livet til Sanna så ble det mye mer interessant. Grunnen til at jeg syntes at denne boka var interessant var fordi den hadde mange spenningskurver så altså det skjedde plutselig en ting og rett etter så skjedde det noe annet som fikk innholdet til å bli litt spannede. Boka kunne være litt kjedelig på starten siden det ikke skjedde så mye, men ettersom du leste litt mer og fikk vite mer om livet til Sanna så ble det mye mer interessant.

Tittel: Dette er ikke oss
Forfatter: Neda Alaei
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 192
Bokmål
Dato: 17.12.20


Maren Røren

detter er ikke oss bokanmeldelse

Skrevet av 23. november 2021 av Maren Røren på Velg skole

“Dette er ikke oss” av Nadia Alaei bokanmeldelse

Dette er ikke oss er en bok for ungdommer skrevet av Nadia Alaei. Den handler om Sanna som er 14 som bor hjemme med pappa. Sanna gjør det meste hjemme, imens pappa sitter ved pultes sin og skriver noe sanna ikke vet hva er. Når han ikke skriver sovet han. Sanna og pappa snakker ikke så mye sammen, men Sanna prøver noen ganger å snakke med han uten hell. Men det har ikke alltid vært like stille i huset, når mammaen til Sanna levde var det latter og sang i huset nesten hele tiden. Når Sanna begynner på skolen igjen, har det begynt en ny gutt som heter Yousef som Sanna blir forelsket i, men han blir venn med Mie og de andre. Mie var bestevenn med Sanna før, men når skolen startet igjen sluttet Mie å være med Sanna. Men Yousef og Sanna får et fint vennskap gjennom engangskameraet til Yousef, som de bytter på å ta bilder med annen hver gang.

Det jeg syntes om boka er at den er veldig fin å lese, og det er lett og lese og forstå den. Det er en fin bok til ungdommer som liker bøker med et bra budskap og en ikke alt for lang bok. Den virker ikke så spennende, men den blir mer og mer spennende og det skjer mer jo lenger man kommer og det er bra og da vil man bare høre mer. Boka er bar for ungdommer som ikke har det så bra og som kan kjenne seg igjen i boka. Det er nokk vanskelig for mange å spørre om hjelp fordi man vil finne ut av det selv, men leser man boka skjønner man at det beste er å spørre noen om hjelp.

Boka passer til ungdom mellom 12-15 år


Aleksander

Aleksander

Skrevet av 12. november 2021 av Aleksander på Hokksund ungdomskole

ikke helt mitt favorit sjanger men den var litt spenende og intresert terning kast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen