Dette dreper oss

Tiger Garté Vigmostad & Bjørke 2021 10 anmeldelser

I begynnelsen av mars 2020 forlater 16 år gamle Samuel alt og flytter ut i skogen sammen med faren for å overleve truslene om dommedag. Faren er en prepper som frykter atomkrig, invasjon, pandemier og myndigheter, og han har i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Olaf sindre

Kan dette bli virkelig?

Skrevet av 25. november 2021 av Olaf sindre på Løten ungdomsskole

Dette dreper oss er skrevet av TIGER GARTÉ og en bok for de som er 12 år oppover synes jeg, fordi de er «sterke» scener i boka . Jeg synes boken er god for de man kan kjenne seg igjen i hovedpersonen. Hovedpersonen Samuel skal nettopp starte på en ny skole, da en pandemi kommer brasende og alt stenger. Han har akkurat fylt seksten. Faren hans er helt overbevist på at dette er slutten for landsbyen så de flyter opp i fjellet, en to dagers marsj. De bygger en hytte og jakter på alt vilt med spyd og pil og bue. De er der oppe i åtte måneder. Det som er spesielt med denne boken er at den handler om noe som kan skje. Boken er en 5er for meg.


Edgar

Veldig spennende bok

Skrevet av 25. november 2021 av Edgar på Mæla ungdomsskole

Dette dreper oss er en spennings roman som handler om en gutt som heter Samuel og faren som begge flyttet ut i skogen og lever primitivt der. De har ikke det beste vennskapet sammen. Selv syntes jeg at boka er veldig spennende, og når jeg først leste boken så trodde jeg det handlet om at det var krig der de bodde så de dro til skogen for å søke tilflukt. De lager klær og alt de trenger av dyr og det de finner ute i naturen, og det de hadde med selv blir slitt ned. Forfatteren har inkludert (skriveboka) som er som dagboken til Samuel og den oppbevarer han et sted som om det er det eneste han har. I slutten av boka så kommer det en twist som jeg ikke forventa.

Det er en av de beste bøkene som jeg har hatt lyst til å lese og jeg syntes at forfatteren beskriver veldig bra. Skrivebok delen gjør at spenning går litt ned noen ganger, siden det er mindre og mer tekst som gjør det vanskeligere å lese, men da får du vite hva Samuel selv føler.

Denne boken er bra for hvem som helst.
Terningkast 6


Jørgen

En av de beste bøkene jeg har lest

Skrevet av 25. november 2021 av Jørgen på Mæla ungdomsskole

Boka handlet om en gutt og faren som skulle ut og leve i skogen fordi faren var redd for pandemien og hva som skjer i byen. De måtte leve på alt i skogen, finne dyr og spise de, lage steder å bo og overleve.

Jeg mener at boka er en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg synes boka var ekstremt spennende, den startet rett på sånn at jeg begynte å like boken med en gang. Jeg liker veldig godt at forfatteren beskriver alt som skjer veldig bra og at han skriver en historie om ting som skjer i virkeligheten og ikke bare finner opp noe. Det gjør at spenningen blir mye bedre. Det jeg tror forfattere kunne gjort litt bedre var å ikke ha så mange ganger der han skriver om fortiden og hovedpersonen. Det gjør at man kommer ut av spenningen og gjør litt kjedelig.

Dette var en bok som passer veldig bra for meg.
Terningkast: 6


Aysha Rizwan

Dette dreper oss

Skrevet av 16. november 2021 av Aysha Rizwan på Rommen skole

Dette dreper oss
"Dette dreper oss" er skrevet av Tiger Garte og er en spenningsroman. Romanen handler om 16 år gamle Samuel som flytter ut i skogen med faren sin fordi faren er overbevist om at det vil komme dommedag. Faren har gjort klart alt for alle truslene han tror er i vente slik som atomkrig, pandemier og plyndrede. Samuel har alltid vært usikker på hvem han skal stole på av moren og faren. Når moren dør velger Samuel å stole på faren og de flytter ut i skogen. Lite vet Samuel at livet i skogen ikke blir like lett som han trodde og at han må ta et valg som ikke ender akkurat slik han han hadde tenkt.
Det som var bra
"Det er helikopterdrønnet som vekker oss" er første setningen i romanen. Jeg blir allerede fra første setning dratt inn i handlingen. Jeg elsket at romanen startet med en pangstart og at allerede ved første side ville jeg vite mer om hva som kom til å skje videre. Romanen hadde veldig gode beskrivelser som gjorde at jeg virkelig fikk lagd meg et bilde i hodet.
Når det kommer til spenningskurven synes jeg forfatteren tok et veldig godt valg for min smak. Romanen startet veldig raskt og ble roligere mot midten, og så på slutten kom det et ordentlig vendepunkt. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble sjokkert. Uten at jeg skal røpe for mye så må jeg si at slutten er absolutt uventet og det ga boka et pluss. Oppbygging i boka var kjempespennende fordi ca. annethvert kapittel var det et kapittel med et tilbakeblikk på Samuels liv. Dette gjorde at fortiden hans ble litt flettet inn i historien og vi fikk vite litt og litt mer for hver gang.
Det som kunne ha blitt bedre
Språket i boka er litt rart fordi du bruker flere unaturlige ord som «fatter» istedenfor «far» eller «pappa», jeg kjenner at forfatteren prøver med sånn «moderne norsk», men likevel så passe ordet far, eller pappa, best til handlingen. En annen ting som kunne ha blitt bedre er litt av handlingen, for noen ganger så ble handlingen altfor kjedelig, altså de gjentok ting flere ganger, som gjorde at du ikke orket å lese lenger på en måte. Den hadde gode handlingsreferater, men forfatteren burde ha hatt handling litt oftere.
Vurdering
Min vurdering angående denne boka vil nok være middels, altså (4), for den hadde en fin tittel, handlingen var stort sett også greit, men den kunne ha blitt bedre, og til slutt var det gjentagelser. Den hadde litt for mye gjentagelse, hvor de forteller noe om igjen, dette fører til at boken blir kjedelig. For starten er veldig bra, men når du har kommet videre i handlingen så blir det nesten ikke noe spenning igjen, noe som kan forbedres videre. Derfor vurderer jeg den 4 ut av 6.

Skrevet av: Aysha Rizwan


Fatima Aamir

Dette Dreper oss

Skrevet av 16. november 2021 av Fatima Aamir på Rommen skole

Dette dreper oss
Boken dette dreper oss, jeg beskriver denne boka som en spennende bok, med masse familie drama, skog og overlevelse. En perfekt bok for ungdommer.
Dette dreper oss, når jeg først startet å lese denne boken hadde jeg troa på at det skulle handle om fiender VS fiender, men dette var noe helt annet.
Boka handler om en gutt ved navnet Samuel og faren hans. Faren til Samuel mener at verden der ute er farlig og derfor burde man flykte, ting var allerede ille nokk for Samuel da foreldrene hans ble skilt, men alt ble verre når moren til Samuel dør. Faren til Samuel hjernevasker Samuel til å tro at verden er farlig, pandemier, kriger og atomvåpen noen av grunnene til hvorfor de flykter.
Overtid lærte Samuel hvordan han kan overleve på seg selv ute i det ville. Samuel er på vei til å bli akkurat som sin far, men han prøver fortsatt å være «normal». Men samtidig vil han gjøre sin far stolt. Alt er veldig komplisert for Samuel. Klarer han å overleve?
Nå håper jeg du har fått et godt innblikk på boken «dette dreper oss», og jeg anbefaler denne boken.
Terning kast 4/6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen