Dette dreper oss

Tiger Garté Vigmostad & Bjørke 2021 16 anmeldelser

I begynnelsen av mars 2020 forlater 16 år gamle Samuel alt og flytter ut i skogen sammen med faren for å overleve truslene om dommedag. Faren er en prepper som frykter atomkrig, invasjon, pandemier og myndigheter, og han har i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Arild fan club

Dette dreper oss nesten

Skrevet av 16. desember 2021 av Arild fan club på Røyrvik oppvekstsenter

Dette dreper oss er skrevet av Tiger Garte.
Denne boka handler om en gutt som heter Samuel og han er16 år. Han og faren har rømt ut i skogen for å komme seg unna truslene om dommedag. De rømte i begynnelsen av mars 2020, så vi tror at de rømmete fra korona pandeminen, men det ble ikke sagt i boken.

Vi har bare lest halve boken så vi fikk ikke med oss slutten, så derfor synes vi at det ikke var så mye spenning i boken. Boken var treig og kjedelig derfor gir vi den terningkast 3.


Mathea

Det her dreper oss virkelig!

Skrevet av 16. desember 2021 av Mathea på Røyrvik oppvekstsenter

Boken «dette dreper oss» handler om en gutt (Samuel) som flykter til skogen med faren sin som er en prepper, han har alltid fryktet atomkrig, pandemier og truslene om dommedag. Moren til Samuel døde for ett par år tilbake, og derfor må de klare seg selv. Far og sønn-forholdet er nådeløst.
Jeg syns boken ble litt rotete, med mye frem og tilbake i tid og sted, man klarer rett og slett ikke å følge med, men til tider er boken veldig interessant. Slutten i boken var meget interessant og bra! Jeg har veldig blandende følelser om boka og derfor gir jeg den terningkast 3.


Amalie

Dette dreper oss

Skrevet av 16. desember 2021 av Amalie på Husnes ungdomsskule

Skrevet av Tiger Garte.
Boka handler om ein 16 år gammel gutt som heite Samuel, han og faren flytter ut i skogen for og overleve truslene om dommedag.
Eg personlig syns ikkje at boka var så bra og passa ikkje heilt til meg. Boka syns eg ikkje var så bra fordi da føltes som at da gjekk litt i da samme meste parten av tida, og begynnelsen var ikkje så veldig spennende så man fekk ikkje så lyst til og lese mer.
Eg gir boka terningkast 2.


Sunniva

Ikkje heilt for meg

Skrevet av 14. desember 2021 av Sunniva på Stokksund skule

Dette dreper oss av Tiger Gartè, handler om 16 år gamle Samuel som blir dratt inn til ein utfordrande skog av faren sin for å overleve den kommande dommedagen. Likevel har Samuel alltid tvilt på kven han skal stole på, faren eller seg sjølv? Når Samuel oppdager nye ting og møter på alle slags utfordringar i skogen tek han eit val som får katastrofale konsekvenser.

Boka startar midt i ein flyktning der vi blir dratt inn i ein ny versjon for flykt og villmarksliv. Boka tar seg gjennom historia hovudsakeleg i skogen og vi får tilbake blikk frå fortida basert på ein skrivebok Samuel har. Hovudkarakteren Samuel fikk meg til å tenkje meir positivt på kor heldig eg er som ikkje må bu ute i ein kald, skitten skog med lite mat, klede og energi. Likevel synest eg boka virkar litt ut dratt sidan det er dei same to karakterane gjennom halve boka, til det skjer ein endring mot slutten. Eg er sikker på at denne boka passar for nokon sidan den hadde gode spennande stunder, men for meg så kom den ofte fort tilbake til meir kjedelege stundar. Derfor vil eg gi Dette dreper oss terningkast 3.


Marcel

Er dette dreper oss bra?

Skrevet av 14. desember 2021 av Marcel på Mæla ungdomsskole

Jeg syntes at dette dreper oss er en god bok den var spennene og interessant den startet kjapt og det er bra for folk som liker spenning. Det var en uforventet slutt. Jeg synes at det eneste dårlige var skriveboka, fordi jeg syntes at det var litt kjedelig. Jeg gir boka terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen