Dette blir mellom oss

Alexander Kielland Krag Gyldendal 2020 22 anmeldelser

Felix er søtten år og begynner på ny skole. Der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Men hvordan skal Felix kunne vite om Nicolai føler det samme? Vi følger Felix gjennom noen intense måneder hvor han veksler mellom lykkerus Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mathilde

"Hvis du bare hadde vært en jente"

Skrevet av 8. desember 2020 av Mathilde på Averøy ungdomsskole

Boken, «Dette blir mellom oss», handler om en homofil gutt som går andre året på en videregående i Oslo. Han heter Felix, og kom flyttende fra Stavanger til hovedstaden. Han blir helt oppslukt i en gutt som heter Nicolai. Vi får være med på alle tankene som går igjennom hodet til Felix.
Min mening om boka er veldig bra. Jeg likte veldig godt side oppdelingen i boka. Det at den hadde korte sider med svært lite tekst på var veldig deilig. Det å føle at du faktisk kommer deg framover i boka når du leser synes jeg er veldig motiverende. Når det er lange sider med mye tekst er det ikke så gøy å lese fordi du føler du er på den samme siden hele tiden. Det var det ikke i denne.
Jeg synes det er veldig kult at det er en Instagram-bok. Det gjorde at man fikk skape sine egne bilder selv da man leste boka, men kunne få sjekke om hvordan forfatteren hadde sett for seg karakterene etterpå. Det er veldig nytt og spennende. Det synes jeg drar boka veldig opp. Boka har en spesiell side oppdeling og er en Instagram-bok. Det gjør at boka ser veldig spennende bare av å bla i den. En ting jeg synes de burde ha skrevet på boka er at det er en Instagram-bok. Jeg visste ikke at dette var en Instagram-bok får læreren min fortalte det til meg.
Innholdet i boka er veldig spesielt. Det tar for seg et tema som ikke er så populært å skrive om. Den måten forfatteren skrev hvordan Felix følte var veldig bra. Det føltes ut som man leste dagboken til Felix, eller leste et brev han ville gi til Nicolai for å si hva han følte. Når forfatteren brukte 1.person gjorde at man fikk en mer «connection» til Felix. Selv synes jeg noen av skildringene av hva Felix gjorde ble litt for mye info for meg. Jeg synes også det ble litt forvirrende når Felix plutselig var ute i skogen. Jeg fikk ikke helt med meg om det var en drøm eller virkelig.
Denne boka er en veldig lettleselig bok, men jeg anbefaler den ikke for barn under 12 år. Det som skjer i boka noen ganger kan bli litt for drøyt for noen- Det ble den i alle fall for meg, og jeg er 15 år gammel. Men jeg synes ikke dette dro mye ned på boka sin vurdering, så jeg vil gi boka, «Dette blir mellom oss» terningkast 5.


Gabriel

Ikke helt bra

Skrevet av 8. desember 2020 av Gabriel på Hagebyen skole

Tittel: Dette blir mellom oss

Forfatter: Alexander Kielland Krag

Forlag: Gyldendal 2020

Sider: 210

“Dette blir mellom oss” er en meget erotisk, romantisk ungdomsbok

Den handler om Felix som flytter fra Stavanger til Oslo fordi Felix ble mobbet på skolen i Stavanger for å like gutter. Nå går han igjennom de typiske problemene med å flytte til en ny skole. Samt forelskelse.

Boka handler mye om problemer med å like en av samme kjønn. Dette er et viktig og aktuelt tema i samfunnet vårt.

Det er bra at forfattere skriver om slike små, men også betydningsfulle problemer i samfunnets kriker og kroker. Jeg føler at mye av det som skjer i boken er gjenkjennelig i manges liv.

Men dette er ikke min type bok, måtte tvinge meg selv til å lese videre. Mer fokus på sex og/eller onani enn det jeg liker. Ellers var det vanskelig å følge med på hva som skjedde, lite skrevet på hver side – cirka et dikt per side. Dette er ei grei bok for ungdom som liker tema om sex og samliv.

Terning kast: 3


Anders

Kan dette bli mellom oss?

Skrevet av 20. november 2020 av Anders på Hommelvik ungdomssskole

«Dette blir mellom oss» er en roman med tema som er relevant for dagens samfunn, seksuell legning og kjønnsidentitet. Boka har mange spenningskurver som gjør at det blir mer interessant og som holder leserens interesse oppe. Jeg vil anbefale boka til alle aldersgrupper men mest til ungdommer.

Felix er sytten år og han har nettopp flyttet fra Stavanger til Oslo med familien. Han starter på videregående skole i Oslo og der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Felix vet ikke om Nicolai føler det samme. Han holder dette hemmelig for de to nye kompisene sine, Max og Philip.
Felix blir ekstra godt kjent med Philip siden de er naboer og tilbringer mye tid sammen på fritiden. Felix føler seg mer og mer trygg på kompisen. Skal han ta sjansen på å betro seg? Kan han stole på at Philip holder på en hemmelighet?

Vi følger Felix gjennom noen intense måneder med oppturer i det ene øyeblikket, og nedturer i det andre øyeblikket. En reise om hvor vanskelig det er å «komme ut av skapet». Felix er usikker og utrygg i forhold til egne følelser og hva andre vil tenke og mene om ham. Dette er noe som relaterer til mange av dagens ungdommers hverdag, som består av mye usikkerhet. Mange vil kjenne seg igjen i boka og dette er et tema det er viktig å ta opp. Ungdomstiden kan være en sårbar tid i livet der mye skjer og mye endres. Mine tanker er at det er viktig at alle ungdommer føler seg satt pris på, og ikke føler seg utenfor.

Romanen er skrevet av Alexander Kielland Krag som er en kjent forfatter. Dette er den første ungdomsromanen han har skrevet. Boka har mange spenningskurver som øker lysten til å lese. Romanen er lett å lese og lett å henge med på. Sidene er korte og strukturerte og dette setter i gang gnisten til å lese. Man føler det ikke er like mye. Boka har en brå slutt og dette tror jeg er starten på en ny bok, noe jeg håper. Boka passer til en bred aldersgruppe men er mest relaterte til ungdommer.

Terningkast 4+


sofie

Dette blir mellom oss

Skrevet av 20. november 2020 av sofie på Seljestad ungdomsskole

Tittel: Dette blir mellom oss
Forfatter: Alexander Kielland Krag
211 sider
Boka handler om Felix som er 17 år. Han flytta til Oslo, og begynte på ny skole. Der møter han Philip og Max, og ble kjent med dem. Han ser Nikolai og ble hodestups forelska.
Jeg likte boka, men det var noen rare setninger. Den var velig lett å lese, og på noen sider var det bare en setning.
Anbefaler boken til ungdommer.

Terningkast: 5


Maiken

Sannheten er ikke så lett

Skrevet av 18. november 2020 av Maiken på Tryggheim skole

Jeg har nettopp lest boka ‘’dette blir mellom oss’’, skrevet av Alexander Kjelland. Dette er ein bok om ein gut som heiter Felix som er homofil. Han begynner på ein ny skole og forelsker seg fort i Nicolai. Han blir bestevenn med Philip og Max. Sjøl om de er bestevenner, så sier ikke Felix til dem at han liker gutter. Men hva føler egentlig Nicolai?
Jeg mener at boka kanskje er litt annerledes, at den ikke passe for alle. Forfatteren skriv mye om hva personene føler, og hva de tenker. Det forfattere skriv kunne jo ha skjedd i virkeligheten som jeg mener den er troverdig. Det var veldig lite tekst på kvar side, så den var lett å lese. Boka var interessante å lese, men ikke noe for meg.
Jeg vil anbefale boka hvis du interessere deg eller liker sånne bøker. Jeg vil gi den terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen