Dette blir mellom oss

Alexander Kielland Krag Gyldendal 2020 3 anmeldelser

Felix er søtten år og begynner på ny skole. Der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Men hvordan skal Felix kunne vite om Nicolai føler det samme? Vi følger Felix gjennom noen intense måneder hvor han veksler mellom lykkerus Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Stine Svendsen

Om bare èn av oss var annerledes

Skrevet av 21. september 2020 av Stine Svendsen på Tryggheim skole

Tittel: Dette blir mellom oss
forfatter: Alexander Kielland Krag
forlag: Gyldendal
Utgitt: 2020
sidetall: 211

Dette blir mellom oss handler om en gutt som heter Felix. Han er søtten år og han flyttet tilbake til Oslo fra Stavanger. Når han begynner på skolen, treffer han Nicolai. Nicolai går på trinnet over og Felix blir forelsket for første gang. Felix blir kompis med Max og Philip. De opplever mye sammen. Felix vil snakke med kompisene sine om forelskelsen, men er redd for hva de skal si og hvordan han skal si det. Ting går opp og ned mens Felix prøver og finne sin plass. Etter hvert merker han at livet tar en stor vending og ting går ikke som planlagt.

Jeg synes boken er spenene og drøy. For noen er boken beskrevet i for mange detaljer. Uten om det var boken gøy og bra tilpasset. Boken er sykt bra passet for ungdommer, og forfatteren snakker for ungdommer. Jeg likte at boken var lettlest, selv om den var stor. Anbefales for alle. Jeg synes slutten var litt åpen.

Terningkast: 4

-Jente 15 år


benedicte

helt ok

Skrevet av 21. september 2020 av benedicte på Tryggheim skole

Detter blir mellom oss.

Jeg er ikke så stor fan av boken fordi den ikke er min smak. Når jeg skal lese en bok må det være litt mer spenene. Kapitlene var veldig små, de var kun på en side og du fikk ikke så mye info sånn at du klarte helt å forstå hva som kjer. De hopper fra sted til sted i boken og jeg har hatt det sånn at jeg må lese en side om noen ganger. Det er kun en historie med ikke så alt for mange personer involvert.

Det handler om en gutt som blir forelsket i en annen gutt, du blir med på alt han gjør tenker og føler. Det er litt bargodalbane tekst. Noen av episodene i boken kan jeg relatere til, men ikke alt.

Jeg tror forfatteren har prøv å sette seg inn i et hode til en ungdom får at vi skal kunne relatere og bli mer interessant sånn at folk bli nysgjerrige og vil lese mer av boken. Jeg ble litt irritert av slutten for den sluttet ikke som jeg ville, på en måte var det jo bra.
Jeg syns boken var helt ok så jeg gir den terningkast 3


Gro Ingrid

«Om bare en av oss var annerledes»

Skrevet av 31. august 2020 av Gro Ingrid på Siljan ungdomsskole

Tittel: Dette blir mellom oss.
Forfatter: Alexander Kielland Krag
Forlag: Gyldendal
Antall sider: 211
Målgruppe: Ungdom

«Dette blir mellom oss» er en spennende og realistisk ungdomsroman skrevet av Alexander Kielland Krag. En bok om romanse, det å finne seg selv og å akseptere at du er annerledes. Når Felix flytter tilbake til Oslo etter å ha bodd i Stavanger, møter han nye følelser, venner og opplevelser.

Ungdomsromanen «Dette blir mellom oss» handler om Felix, følelsene han sitter med og vennene Max og Philip. Han møter folk som endrer livet hans på flere forskjellige måter, og hjelper han med å finne seg selv.

Boken tar opp realistiske vanskeligheter som ungdom støter på i sin hverdag. Språkbruken er typisk slik en hører ungdommen prate til vanlig, med banning brukt som noe helt normalt. Dette gjør boken realistisk og troverdig.

Jeg likte boken veldig godt, og den var vanskelig å legge fra seg. Så mye så at jeg leste boken ferdig på en dag. Den er spennende og du blir ivrig på å finne ut hva som kommer til å skje til slutt. Den er lett å lese og jeg kjenner meg selv igjen i følelsene til Felix.

Jeg anbefaler denne boken for alle som er interessert i en litt alternativ kjærlighetshistorie. Og for de som bare liker en søt historie.

Til slutt vill jeg gi denne boken terningkast 5. For dens fine historie, realistiske tanker og lette tekst.

Til toppen