Dette blir mellom oss

Alexander Kielland Krag Gyldendal 2020 15 anmeldelser

Felix er søtten år og begynner på ny skole. Der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Men hvordan skal Felix kunne vite om Nicolai føler det samme? Vi følger Felix gjennom noen intense måneder hvor han veksler mellom lykkerus Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anders

Kan dette bli mellom oss?

Skrevet av 20. november 2020 av Anders på Hommelvik ungdomssskole

«Dette blir mellom oss» er en roman med tema som er relevant for dagens samfunn, seksuell legning og kjønnsidentitet. Boka har mange spenningskurver som gjør at det blir mer interessant og som holder leserens interesse oppe. Jeg vil anbefale boka til alle aldersgrupper men mest til ungdommer.

Felix er sytten år og han har nettopp flyttet fra Stavanger til Oslo med familien. Han starter på videregående skole i Oslo og der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Felix vet ikke om Nicolai føler det samme. Han holder dette hemmelig for de to nye kompisene sine, Max og Philip.
Felix blir ekstra godt kjent med Philip siden de er naboer og tilbringer mye tid sammen på fritiden. Felix føler seg mer og mer trygg på kompisen. Skal han ta sjansen på å betro seg? Kan han stole på at Philip holder på en hemmelighet?

Vi følger Felix gjennom noen intense måneder med oppturer i det ene øyeblikket, og nedturer i det andre øyeblikket. En reise om hvor vanskelig det er å «komme ut av skapet». Felix er usikker og utrygg i forhold til egne følelser og hva andre vil tenke og mene om ham. Dette er noe som relaterer til mange av dagens ungdommers hverdag, som består av mye usikkerhet. Mange vil kjenne seg igjen i boka og dette er et tema det er viktig å ta opp. Ungdomstiden kan være en sårbar tid i livet der mye skjer og mye endres. Mine tanker er at det er viktig at alle ungdommer føler seg satt pris på, og ikke føler seg utenfor.

Romanen er skrevet av Alexander Kielland Krag som er en kjent forfatter. Dette er den første ungdomsromanen han har skrevet. Boka har mange spenningskurver som øker lysten til å lese. Romanen er lett å lese og lett å henge med på. Sidene er korte og strukturerte og dette setter i gang gnisten til å lese. Man føler det ikke er like mye. Boka har en brå slutt og dette tror jeg er starten på en ny bok, noe jeg håper. Boka passer til en bred aldersgruppe men er mest relaterte til ungdommer.

Terningkast 4+


sofie

Dette blir mellom oss

Skrevet av 20. november 2020 av sofie på Seljestad ungdomsskole

Tittel: Dette blir mellom oss
Forfatter: Alexander Kielland Krag
211 sider
Boka handler om Felix som er 17 år. Han flytta til Oslo, og begynte på ny skole. Der møter han Philip og Max, og ble kjent med dem. Han ser Nikolai og ble hodestups forelska.
Jeg likte boka, men det var noen rare setninger. Den var velig lett å lese, og på noen sider var det bare en setning.
Anbefaler boken til ungdommer.

Terningkast: 5


Maiken

Sannheten er ikke så lett

Skrevet av 18. november 2020 av Maiken på Tryggheim skole

Jeg har nettopp lest boka ‘’dette blir mellom oss’’, skrevet av Alexander Kjelland. Dette er ein bok om ein gut som heiter Felix som er homofil. Han begynner på ein ny skole og forelsker seg fort i Nicolai. Han blir bestevenn med Philip og Max. Sjøl om de er bestevenner, så sier ikke Felix til dem at han liker gutter. Men hva føler egentlig Nicolai?
Jeg mener at boka kanskje er litt annerledes, at den ikke passe for alle. Forfatteren skriv mye om hva personene føler, og hva de tenker. Det forfattere skriv kunne jo ha skjedd i virkeligheten som jeg mener den er troverdig. Det var veldig lite tekst på kvar side, så den var lett å lese. Boka var interessante å lese, men ikke noe for meg.
Jeg vil anbefale boka hvis du interessere deg eller liker sånne bøker. Jeg vil gi den terningkast 3.


Tabita Furunes

Dette blir mellom oss

Skrevet av 12. november 2020 av Tabita Furunes på Hommelvik ungdomssskole

“Dette blir mellom oss” er en roman som er skrevet av Alexander Kielland Krag. Boka handler om 17 år gamle Felix, å finne seg selv og å være homofil i dagens samfunn. Boka starter med at Felix flytter tilbake til Oslo fra Stavanger, etter det ble spredd et rykte om han. Når Felix starter på den nye skolen ser han Nicolai, og blir forelsket med engang. Men hvordan skal han vite om Nicolai føler det samme?

Boka er bra skrevet og ganske interessant, men den falt dessverre ikke helt i smak hos meg. Det var litt mange folk, som gjorde det vanskelig å skjønne hvem som er hvem til tider og noen ganger virket det som jeg leste det samme igjen fordi deler av boka var veldig repetitive. Boken var veldig søt, men jeg synes det var ganske mange uviktige detaljer som egentlig ikke betydde noe for historien. Boken her kan være bra å lese om du er usikker på seksualiteten din fordi du kan lese om noen som relaterer til deg. Boken er bra skrevet og lett lest, bortsett fra at historien kan hoppe fra et tema til et annet uten at noe henger sammen enkelte ganger.

Som jeg nevnte tidligere passer boka bra hvis du er usikker på seksualiteten din, men du bør kanskje også være 13+ i forhold til at det er ganske drøye temaer i boka. Det er veldig fint at boka handler om to gutter istedenfor en gutt og en jente fordi det gjør boka mer inklusiv og det kan være vanskelig å finne kjærlighets historier med lgbtq+ personer. Jeg vil gi denne boka terningkast 4.


Mathias

OVERRASKENDE!

Skrevet av 11. november 2020 av Mathias på Tryggheim skole

Jeg har lest boken “det blir mellom oss», boken handler om en gutt som hetter Felix (17) som har flyttet fra Stavanger til Oslo. I Oslo treffer Felix traff en som het Nicolai som går på trinnet over og Felix blir superforelsket. Felix tørr ikke å si til folk at han har en hemmelighet om at han er homo. Hvordan skal dette gå? Er Nicolai også homo? Dette for du svar på i boken så les og finn ut.
Jeg syntes at boken var spennende, boken klarte virkelig å fange leseren, når du først begynner å lese er det vanskelig å stoppe. Boken hadde passe med sider (211) og det sto ikke for mye på sidene. En ting som jeg syntes, var negativt var at på vær side hoppet fortellingen så det var vanskelig å fulle med på hvor vi var. Boken var nokså troverdig og realistisk og det er nok mange homoer som kan føle seg truffen i denne boka. Boken sin spenning var opp og ned siden det skjedde noe like fort som det gikk vekk. Det var fint tempo i teksten og var lærerikt, vi kan se hvordan mange homoer har det av denne boken. I boken popper det alltid opp nye overraskelser som du bare må lese.
Jeg anbefaler denne boka for mer folk, den er lett å lese og spennende. Hvis du leser denne boken, blir du virkelig dratt in i hendelsen. Det er mye som skjer og du kan aldri legge fra deg boken. Boken passer for 14+ siden det er noen hendelser som er på kanten. Denne boka bør definitivt domineres til uprisen.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen