Det Sara skjuler

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2019 10 anmeldelser

Etter en fest blir alt annerledes. Lajla merker det med en gang. Sara er tom i blikket, redd for mørket, redd sin egen skygge. Og selv om Lajla lover å ikke blande seg, klarer hun ikke la være. Hun må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Linn Bergdølmo.

Helt grei bok

Skrevet av 24. oktober 2019 av Linn Bergdølmo. på Vågå ungdomsskole

Boken "Det Sara Skjuler" er ei spennande bok, og det skjer ein del
spennande ting i boka. Den handlar om Lajla og Sara frå Karasjok. Sara og Lajla har akkurat starta sitt første år på VGS. Dei er bestevenninner, men ein laurdagskveld skjer det noko med Sara som forandrar alt. Lajla blir desperat etter og finne ut kva som har skjedd, men Sara vil ikkje si noko. Til slutt finn Sara ut at hun ikkje er aleine med det som skjedde og ting blir heilt annleis.

Mi meining om boka er at det kanskje kunne vore litt meir spennande innhald. Eg tykkjer boka ikkje var så spennande som eg kunne ha ønskt, men du kjem og til mange setningar der du ikkje klarar legge frå deg boka utan og lese videre i boka. Eg vil anbefale denne boka for dei som likar litt spenning, men ikkje for mykje. Terningkast 4.


Anna Klara Elisabeth Landin

Det Sara skjuler

Skrevet av 24. oktober 2019 av Anna Klara Elisabeth Landin på Vågå ungdomsskole

Det handlar om Sara og Lajla dei er 17 år, og dei er bestevenner.
Men en dag så banka det på glase, der sto Sara med kloremerke på armen og halsen.
Sara prøvde å skjule det med stor boblejakke, skjerf og hanskar.
Det forandra seg heilt etter Sara kom å banka på hos Lajla, Sara var redd for noe, men Lajla viste ikkje va hun var redd for. Sara sa ingenting til Lajla så Lajla ville finne ut av det sjølv.
Sara var den som aldri kom for seint og var alltid kjempeflink på skolen og fekk 6-ere, men nå skulkar hun og får 2-3ere.

Eg syns boka var bra, og veldig spennande, men det var ikkje noko for meg. Trur boka passer betre for dei frå 11 år og oppover.
Boka var ganske lett og skjønne, og en ser bilda lett i hovudet om du tenker eller ikkje.

TERNINGKAST 4


Solveig Myrum

Beste boka eg har lese!

Skrevet av 22. oktober 2019 av Solveig Myrum på Vågå ungdomsskole

ANDMELDELSE U-PRIS
DET SARA SKJULER
Forfatter: Katrine Nederjord
Boka handlar om 17 år gamle Sara og Lajla. Dei har vore bestevennar så lenge dei kan hugse. Men ein dag blir alt snudd opp ned. Ei natt bankar det på glaset til Lajla. Utanfor står Sara, forskrekka med kloremerker på armane og halsen. Ho begynner å gå i store boblejakker, gigantiske skjerf og hanskar. Sara som aldri i sitt liv hadde skulka og alltid var kjempeflink på skulen med mange 6-ere var nå den jenta som skulka timer og fekk 2-3 på prøvane sine. Lajla begynner og grave i saka, uansett kor mykje Sara prøvar og stoppe henne. Kva var det Sara gjorde på festen til Ulrik?
Boka er ei spenningsfull og faktarik bok som kan passe for folk i alderen 12-17 år. Boka er på ca. 150 sider. Eg synest denne boka var kjempebra, noko som overraska meg, fordi eg er vanlegvis ikkje ein person som likar å lese bøker! Boka var bygd opp på den måten at det skjedde noko nytt heile tida, noko som gjorde at boka var vanskelig å legge frå seg. Boka er også laga slik at ein ser for seg bildar i hovudet uansett om du prøvar eller ikkje. Det var perfekt lengde på boka og akkurat nok tekst på sidene. Boka var veldig bra og fint skrive og var skrive slik at det er lett for mange å kjenne seg igjen. Den var også bygd opp slik at når du er ferdig med boka så vil du berre begynne å lese vidare på forteljinga. Så eg håpar at det kjem ut ein del 2  Det var eigentleg ikkje noko negativt med denne boka! Denne boka kjem eg til å lese fleire gonger!

TERNINGKAST 6


Emilie Smith

det som blir skjult

Skrevet av 22. oktober 2019 av Emilie Smith på Kråkerøy ungdomsskole

Denne boka var ikke noe for meg. jeg skjønte ikke noe på hva som skjedde, så jeg gir den terningkast 1 fordi den var ikke noe som ga mening. så denne boka synes jeg ikke skal inn til uprisen


Ingvild

En veldig spennende bok!

Skrevet av 9. oktober 2019 av Ingvild på Smestad ungdomsskole

«Det Sara skjuler» er en bok skrevet av Kathrine Nedrejord. Den handler om «jeg» personen Lajla og venninnen hennes Sara. Boka starter med at Sara en kveld kommer gråtende og forskremt inn gjennom soveromsvinduet til Lajla. Og der starter jakten til Lajla med å finne ut hva som har skjedd med venninnen og hvem som har gjort det. Men det er ikke så lett når Sara ikke vil fortelle noe om hva som har skjedd.

Jeg syntes denne boken var veldig bra. Det jeg likte med den var at den var veldig spennende så jeg mistet ikke interessen med å lese den én eneste gang. Det jeg også syntes var bra var at boka handlet om et veldig viktig tema.
Det jeg syntes var litt dårlig med boka var at jeg fant ikke ut hvor gamle hovedpersonene var før boka nærmet seg slutten, men hvis det hadde ståttt i starten så tror jeg at jeg hadde skjønt litt mer.
Den starta veldig bra men ble en smule kjedelig i midten av boka men det tok seg opp igjen på slutten.
Alt i alt så gir jeg denne boken terningkast 5.

Til toppen