Det Sara skjuler

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2019 18 anmeldelser

Etter en fest blir alt annerledes. Lajla merker det med en gang. Sara er tom i blikket, redd for mørket, redd sin egen skygge. Og selv om Lajla lover å ikke blande seg, klarer hun ikke la være. Hun må Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Neeva

Hva er det Sara skjuler?

Skrevet av 5. november 2019 av Neeva på Jordal skole

Denne boka heter «Det Sara skjuler» og den handler om en jente ved navn Sara som en kveld kommer gråtene gjennom vinduet til venne «Lajla» som er «Jeg» personene. Lajla prøver å finne ut av hva som skjedde med Sara den kvelden, men Sara nekter å si noe.
Personlig synes jeg at denne boka startet ganske treigt, det var ikke interessant for meg før boka var på vei mot slutten. Det var da Lajla fant ut av at Sara hadde blitt voldtatt og ble gravid, og hun ble kastet ut av huset sitt.
Jeg synes denne boka hadde en ganske spesiell handling, samtidig som at jeg har lest like plots i bøker før. Den var skrevet litt forvirrende så noen ganger var det vanskelig å skjønne hva forfatteren (Kathrine Nedrejord) prøvde å formidle.
Boka slutta ganske treigt også, jeg mistet fort interessen for handlingen. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke likte denne boka så mye, men jeg tror det er litt fordi at denne type boka ikke er helt i den kategorien jeg synes er spennende og interessant. Også litt fordi dette var veldig realistisk og det å bli voldtatt er en veldig virkelig ting som skjer med folk hver dag.
For det meste gir jeg boka terningkast 2.


Oda Helen

Hemmeligheten

Skrevet av 5. november 2019 av Oda Helen på Kråkerøy ungdomsskole

En hemmelighet det viser seg flere har, en hemmelighet som flere kommer til å få hvis de ikke stopper han.
Etter festen endret alt seg, Sara var ikke lenger den samme. Hun brydde seg ikke lengre, brydde seg ikke om noe. Lajla merker med en gang at noe er annerledes, hun har lovet å ikke blande seg, men kan ikke la være.
Jeg synes denne boka var utrolig bra, forfatteren skildrer på en veldig bra og fin måte, som får deg til å føle at det er du som er hovedpersonen i boka, at det er du som opplever det. Det handlet om noe som kan være eller er veldig vanskelig å oppleve og leve med det uten å snakke noe om det, eller si ifra. Jeg synes det er veldig fint at forfatteren skriver om dette, hvordan det faktisk er å ha det sånn og hvordan det kan bli hvis du ikke snakker om det (Jeg kommer ikke til å skrive hva som er bra at forfatteren har tatt opp, siden det kan komme til å røpe boken). Jeg likte vel egentlig alt i denne boka, men jeg var ikke særlig begeistret på slutten av boken. Det var en fin slutt, men jeg satt igjen med mange spørsmål; “Hva skjer videre?” “Fikk de ordnet det?” “Gikk det som de ville?” osv.
Jeg synes denne boken passer bra for barn/ ungdom fra alder 13-15. Jeg synes denne boken burde bli nominert til U-prisen, og jeg gir den terningkast: 5.


Isabel

Den aller beste boken jeg har lest

Skrevet av 1. november 2019 av Isabel på Kippermoen ungdomsskole

«Det Sara skjuler» handler om en jente som heter lilja og hun prøver å finne ut hvem som har voldtatt Sara, bestevenninnen hennes. Sara vil ikke si noe om det til noen og vil bare gå videre. Sara blir gravid og tanta vil kaste henne ut fordi Sara ikke vil beholde ungen.

Lilja blir spurt om å være med i noe stort på fotball. Hun både vil og vil ikke på grunn av det som skjedde med Sara. Jeg synes dette var den aller beste boken jeg har lest. Jeg likte at den var trist, spennene og mystisk. Jeg liker at det tar lang tid før vi får vite hvem som gjorde det mot Sara, for da kan jeg selv prøve å finne det ut. Jeg liker også at det tar lang tid fordi da får man bare lyst til å lese helt til slutten. Jeg liker at den er litt åpen i slutten, men ikke så åpen. Jeg håper det kommer ut en bok nummer 2 for da vil jeg lese den. Dette er et godt bidrag til u-prisen, siden den lærer oss hvor vanskelig det kan være for noen å oppleve noe sånt, og at vi må støtte personen som det skjer med. Dette var den aller beste boken jeg har lest derfor gir jeg terningkast 6.


Linn Bergdølmo.

Helt grei bok

Skrevet av 24. oktober 2019 av Linn Bergdølmo. på Vågå ungdomsskole

Boken "Det Sara Skjuler" er ei spennande bok, og det skjer ein del
spennande ting i boka. Den handlar om Lajla og Sara frå Karasjok. Sara og Lajla har akkurat starta sitt første år på VGS. Dei er bestevenninner, men ein laurdagskveld skjer det noko med Sara som forandrar alt. Lajla blir desperat etter og finne ut kva som har skjedd, men Sara vil ikkje si noko. Til slutt finn Sara ut at hun ikkje er aleine med det som skjedde og ting blir heilt annleis.

Mi meining om boka er at det kanskje kunne vore litt meir spennande innhald. Eg tykkjer boka ikkje var så spennande som eg kunne ha ønskt, men du kjem og til mange setningar der du ikkje klarar legge frå deg boka utan og lese videre i boka. Eg vil anbefale denne boka for dei som likar litt spenning, men ikkje for mykje. Terningkast 4.


Anna Klara Elisabeth Landin

Det Sara skjuler

Skrevet av 24. oktober 2019 av Anna Klara Elisabeth Landin på Vågå ungdomsskole

Det handlar om Sara og Lajla dei er 17 år, og dei er bestevenner.
Men en dag så banka det på glase, der sto Sara med kloremerke på armen og halsen.
Sara prøvde å skjule det med stor boblejakke, skjerf og hanskar.
Det forandra seg heilt etter Sara kom å banka på hos Lajla, Sara var redd for noe, men Lajla viste ikkje va hun var redd for. Sara sa ingenting til Lajla så Lajla ville finne ut av det sjølv.
Sara var den som aldri kom for seint og var alltid kjempeflink på skolen og fekk 6-ere, men nå skulkar hun og får 2-3ere.

Eg syns boka var bra, og veldig spennande, men det var ikkje noko for meg. Trur boka passer betre for dei frå 11 år og oppover.
Boka var ganske lett og skjønne, og en ser bilda lett i hovudet om du tenker eller ikkje.

TERNINGKAST 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen