Det hjelper ikke å blunke

Lene Ask Gyldendal 2016 72 anmeldelser

Lilly er stygg. Hun har et arr som deler leppa i to, dessuten er nesa skeiv. Men det bekymrer henne ikke så mye, hun trenger jo ikke være pen når hun er så flink til å løpe. Men så forelsker Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Karine Alvilde

Karine Alvilde

Skrevet av 11. desember 2016 av Karine Alvilde på Ankenes skole

Det hjelper
ikke å blunke

Jeg syntes at denne boken burde få terningkast fem, fordi det er en veldig god ungdomsbok som beskriver ungdomstiden veldig godt. Eneste som trakk boken var att det var en dårlig slutt.

Det handler om en jente som heter Lilly. Hun føler seg stygg med et arr i leppa og skeiv nese. Hun er ikke et barn lenger og kroppen hennes begynner å forandre seg. Lilly er en jente som er kjempegod til å løpe, men det er en ting hun ikke kan løpe fra. Det er kjærligheten.
Lilly har en bestevenn som heter Are. Foreldrene til Are er borte og Lilly sier hun skal passe på han. Da Lilly kommer til Are før de skal dra på en fest, føler hun noe helt annet når hun ser han. Hun føler en kribling i magen, hun er blitt forelsket i Are.
Når de har vært en stund på festen har Are blitt full og de drar hjem igjen. Når de kommer hjem kysser Lilly Are, men kjenner att dette er feil, fordi han er jo bestevennen hennes.
Hun stikker av, kommer hjem og legger seg ute i bilen.

Foreldrene til Lilly kaller henne for mirakeljenta deres, men dette liker hun ikke særlig godt.
På bursdagen til moren til Lilly, inviterer faren henne med på en kjærestetur. Foreldrene har så god tillit til Lilly at de lar henne være alene hjemme når de reiser, men dette går ikke helt etter planen.


Emma

Emma

Skrevet av 6. desember 2016 av Emma på Volda ungdomsskule

Boka «Det holder ikke å blunke» starta rett på, det er ikkje introduksjon av personane boka handla om. Det starta rett inn i handlinga og det blir fengande for lesaren med ein gong. Det hadde nokk ikkje våre fult so fengande om dei hadde starta med introdusere personane i boka. Dine boka synst eg var ganske passande til åttande til tiande klasse. Innhaldet i boka er ganske realistisk det boka innhald er tema og situasjonar som mange kunna ha hent med eller ha opplevd. Dei tema som er i boka er tema som mange ungdomar likar å lese å høyre om og ganske spennande og interessant.
Boka var ganske lett å lese og ikkje for lang eller for kort men heler ikkje lett lest boka var passeleg. Eg synst det var vanskelig å legge frå meg boka for det var somergel alltid ein handling som du vill få med deg. Eg anbefala boka til andre som lika realistiske historier og bøker og kan leve seg inn i boka å fe klare å leve seg inn i boka for den er so realistisk. Boka passar bra til både jenter og gutter men eg trur den fell best i smak hos jenter.
Boka «Det holder ikkje å blunke» synst eg bør nominerast til Uprisen. Boka hadde vekdig bar spenningskurve gjennom heile boka det gejekk altid opp og ned. Men eg synst slutten kom veldig brått på eg ville vite med eing kong korleis det skulle gå vidare og i tilleg slutta når spenningsnivået log veldig høkt oppe og det var spennande å lese eg synst boka skulle våre lenger so vi fekk vite kva som skjedde men det blir opp til kvar enkelt person og tenke ut sltten sjølv og kva som skjer vidare.


Christine Knap

Christine Knap

Skrevet av 1. desember 2016 av Christine Knap på Torstad ungdomsskole

DET HJELPER IKKE Å BLUNKE
Lilly og Are er bestevenner. Alle vet det. På en fest, drikker begge to, men Lilly er ikke like full som Are. Are skader seg og Lilly hjelper han. Det Lilly begynner å skjønne er at hun har følelser for Are. Så gjør Lilly noe hun kommer til å angre på. Et kyss.
Boken handler om utfordringene Lilly får etter å ha kysset Are. Ismael får følelser for Lilly og hun møter på nye utfordringer. Boken har gode skildringer og ungdommer kan kjenne seg igjen i handlingen. Det tar litt lang tid før høydepunktet kommer, så boken kan virke litt uinteressant i starten.
Alt i alt er dette en spennende og fin bok, vi gir den derfor terningkast 5.
Christine og Thea


Frida Lovise Mogård

Frida Lovise Mogård

Skrevet av 29. november 2016 av Frida Lovise Mogård på Tromstun skole

Nei, det hjelper ikke å blunke
Det hjelper ikke å blunke setter klumpen i halsen. Ikke med ytre, men med indre spenning. Lillys bestevenn Are er klar. For å drikke og å gå videre. Lilly har nylig kommet i puberteten, og det gjør henne usikker. Til å dømme, og til å styre livet sitt.
Boken er satt opp på en lett og luftig måte. Skriften har grei størrelse. Det synes jeg er bra, så ingen skal slite med å lese den. Avsnittene og kapitlene er korte og greie, og boka er veldig lett og luftig å lese. Noe jeg likte ganske godt var at kapitlene hadde navn, så man fikk en liten tanke/følelse om hva som kom til å skje.
I teksten blir det brukt flere symboler og metaforer. Lilly er god til å løpe. Når hun får problemer, eller havner i en vanskelig situasjon løper hun bort. Denne metaforen går gjennom hele boka. Fra start til slutt.
Lilly er usikker på seg selv. Dette er troverdig, og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i det. Boka tar opp mange veldig alvorlige temaer, og det gjør at du får lyst til å lese videre.
Jeg vil gi boka terningkast 5. Den er veldig fin og lett å lese, og innholdet er troverdig. Det eneste jeg kan trekke litt på, er at du blir sliten etterhvert. Av at Lilly ikke klarer å takle problemene sine.


Sebastian Høydal

Sebastian Høydal

Skrevet av 29. november 2016 av Sebastian Høydal på Tromstun skole

Det hjelper ikke å blunke, en historie om ei jente på flukt fra problemene sine
«Det hjelper ikke å blunke» ble utgitt i 2016 av Gyldendal forlag. Bokas forfatter heter Lene Ask. Boka er veldig realistisk og mange av dagens ungdom vil nokk kjenne seg igjen i en del av problemstillingene i boken.
Boken handler om Lilly som sliter med en rekke problemer. Hovedsakelig sliter Lilly med et veldig dårlig selvbilde og puberteten. Et annet problem for Lilly er hun forelsker seg i bestevennen sin Are.
Jeg synes at boken var veldig lettlest og bra skrevet. Boken er delt inn i korte kapitler som gjør det enkelt for leseren og henge med.
«Det hjelper ikke å blunke» er nokk ikke den mest spenningsfylte boka jeg har lest, men det var interessant å følge med på hvordan personene utviklet seg i løpet av boken.
Jeg vil anbefale boken for de som er 12-99, men spesielt de som er fra 12-18 vill nokk kjenne seg igjen i mange av de tingene som skjer i boken.

Vis flere anmeldelser

Til toppen