Det hjelper ikke å blunke

Lene Ask Gyldendal 2016 72 anmeldelser

Lilly er stygg. Hun har et arr som deler leppa i to, dessuten er nesa skeiv. Men det bekymrer henne ikke så mye, hun trenger jo ikke være pen når hun er så flink til å løpe. Men så forelsker Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hannah

Hannah

Skrevet av 28. oktober 2018 av Hannah på Den norske skole i Costa Blanca

Det hjelper ikke å blunke – Underholdende, men følelsesrik!

For å være fullstendig ærlig, boka var ikke akkurat det jeg hadde forventet meg. Jeg synes budskapet i boken var ekstremt følelsesrik og boka var nokså rolig. Jeg synes også at den var veldig underholdende å lese. Boka er meget realistisk og man kunne godt ha forestilt seg at handlingen i boka kunne ha skjedd med seg selv.

Boka gir oss en nokså velskrevet fortelling om en jente med navn Lilly som har et ganske dårlig selvbilde. Hun misliker kroppen sin og har et arr som deler leppa hennes i to. Nesa hennes er også skeiv. Lilly bekymrer seg ikke så mye om det på grunn av at hun synes at det ikke er viktig. Hun synes at siden hun er så flink til å løpe, så trenger hun ikke å engang bry seg om de tingene hun misliker med seg selv. Etter hvert så blir Lilly forelsket i sin bestevenn, Are, og senere går hun på en fest og gjør et par handlinger hun angrer på senere. Det jeg synes boka manglet var spenning, spesielt i avslutningen, og litt variasjon i det som skjedde i boken.

Jeg synes at boka var meget god. Den har realistiske egenskaper, men jeg føler for at det samme skjedde om og om igjen helt til avslutningen. Jeg kjente meg litt igjen i boka, men jeg ble ikke akkurat helt forelska i boken. Jeg synes at boken passer for 13 og oppover. Dessverre så gir jeg boka terningkast 4.


Andrea

Andrea

Skrevet av 26. oktober 2018 av Andrea på Den norske skole i Costa Blanca

Boken handler om en jente som er mirakelbarnet til foreldrene og om forholdet til bestevennen hennes som hun ble forelsket i. Hun gjør dumme ting og foreldrene begynner å bli bekymret. Boka tar opp noen av de problemene enn møter når enn er tenåring. Jeg anbefaler denne boka til tenåringsjenter. Jeg gir denne boka terningkast 5, fordi jeg synes det var en god bok. synes at den boken var så spennende at jeg klarte å lese den på en ettermiddag, men jeg synes ikke det var en god slutt som jeg hadde forventet.


Andrine

Andrine

Skrevet av 27. mars 2017 av Andrine på Hyllestad

DET HJELPER IKKE Å BLUNKE

Boka «Det hjelper ikkje å blunke« handlar om Lilly og bestevennen hennar, Are. Lilly er litt annleis i forhold til andre jenter. I boka får vi eit innblikk i korleis det er å vere ungdom og kva slags problem mange av oss har i løpet av ungdomstida. Eksempel vi får lese om i denne boka er kjærleik, vennar, familie, festing, drikking, skule, utsjånad, og korleis det kan følast å vere litt annleis.
Boka startar heilt greitt. Vi får innblikk i korleis hovudpersonen er, og om det nære forholdet ho har til bestevennen sin. Etter kvart forandrar livet hennar seg, og ting blir vanskeleg. Ho føler seg annleis, og usikker, og ho merkar at kroppen hennar forandrar seg. Oppi alt dette blir det kjærleiksdrama då ho vert forelska i bestevennen, Are. Ho har lenge ei forhåpning om at det skal bli noko mellom dei to, etter at ho kyssa han på ein fest, men det som skjer er at Are vert saman med ei anna.
Eg syntes boka stoppa litt brått og rart, og det hadde ingen skikkelege spenningstoppar. Det verkar plutseleg som om det ikkje har skjedd noko mellom dei to hovudpersonane, og alt er «normalt«.
Boka passar for born mellom 10-14 år. Eg vil gje ho terningkast 3.


Gabriella Bjaaland

Gabriella Bjaaland

Skrevet av 16. desember 2016 av Gabriella Bjaaland på Midtstuen skole

Det hjelper ikke å blunke
Boken begynner in medias res og gjør at man kommer rett inn i handlingen. Boken handler om det at man aldri føler man er bra nok og det å løpe fra problemene sine. Innimellom skulle jeg ønsket flere skildringer for å utvide øyeblikkene.
Hovedpersonen irriterte meg. Hun tok hele tiden dumme valg, og på grunn av oppførselen hennes, det store fokuset på pupper og måten hun taklet problemer på trodde jeg hun var mye yngre enn det det ble beskrevet i boken.
Boken hadde spenningsstopper, men jeg følte aldri at jeg ble ordentlig dratt med inn i boken og at jeg bare måtte lese videre. Slutten var brå og jeg følte at det var mange spørsmål som fremdeles var ubesvarte.
Handlingen var realistisk, men manglet til tider skildringer, synes hovedpersonen oppførte seg merkelig, alderen virket urealistisk og jeg likte ikke slutten. På grunnlag av dette velger jeg å gi terningkast 4


Kaja Skikkelstad

Kaja Skikkelstad

Skrevet av 15. desember 2016 av Kaja Skikkelstad på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Det hjelper ikke å blunke

Det hjelper ikke å blunke er en bok som handler om Lilly og hennes bestevenn Are. Lilly er annerledes, og hun er heller ikke så pen. Gjennom denne boka får vi innblikk i hvordan jenter som føler seg annerledes har det. Et viktig tema for mange.
Boka blir litt trå i lengden, og det skjer ikke noe som er kjempespennende. Man sitter å venter på en spenningstopp som aldri kommer. Boka er spesiell og litt rar i min mening. Starten av setningene forvirrer meg litt og i mange av handlingene lurer jeg på hva som egentlig skjer og hvem det handler om. Boka slutter veldig brått, og man skjønner ikke helt hvordan det gikk med alle til slutt.
Boka i min mening er ikke noe av det beste, og jeg gir derfor terningkast 3 og syntes denne boka ikke burde nomineres til uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen