Det finnes ingen sannhet

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2021 13 anmeldelser

Alt er snudd på hodet i Vilmas liv. Familien må flytte langt vekk fra Dalen, men ingen snakker om hvorfor. Snart innhentes de likevel da politiet tar kontakt. Alt det vonde presser seg frem og opp i lyset. Det viser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Synne

Elsker psykologiske thrillere

Skrevet av 22. mars 2023 av Synne på Velg skole

Jeg personlig liker veldig godt og lese sånne bøker som dette og synes boken hadde en overraskende slutt. Boka handler om Wilma som flytter fra dalen. Hun flytter fordi broren er i fengsel. Hun hadde en beste venn som het Linnea. Linnea ble funnet død og broren ble siktet for drapet fordi han hadde tekstet henne sist. Wilma som var hjemme den kvelden ble «alibiet» til Broren og sa til politet at han hadde vært hjemme hele kvelden, men hvem er det som lyver?


Hanna Jansvik

Det finnes ingen sannhet

Skrevet av 14. desember 2021 av Hanna Jansvik på Øresvik skole

Det finnes ingen sannhet er en bok skrevet av Kathrine Nedrejord. Boka starter med at hovedkarakteren, Vilma(15 år), flytter fra Dalen og inn i byen. Hun må flytte fordi broren hennes har drept bestevenninna til Vilma, Linnea. Familien til Vilma inngår et løfte om å aldri nevne Dalen igjen. Når Vilma flytter til byen får hun en ny bestevenninne, som heter Amina. Amina er utrolig nysgjerrig og spør mange spørsmål.
boka er en ungdoms thriller, og ble publisert i 2020. Boka var nesten aldri kjedelig, og var heller ikke lang. Jeg synes at det er bra den ikke var for lang, for da hadde det nokk blitt litt kjedelig. Alt i alt, gir jeg boka ternings kast 4.


Tea Røe Paulsen

Overaskende slutt

Skrevet av 3. desember 2021 av Tea Røe Paulsen på Kjeller ungdomsskole

“Det finner ingen sannhet” er skrevet av Kathrine Nedrejord. Vilma flytta fra Dalen etter av broren Kristoffer ble beskylt for å ha drep den gamle bestevenninna til Vilma Linnea. Når Vilma starter på en ny skole får Vilma en ny bestevenn, og hun heter Amina. Vilma har ikke fortalt så mye om livet sitt til Amina. Amina er en nysgjerrig jente og på å finne ut hemmeligheten til familien.

Jeg liker denne boka fordi den var veldig spennende, og den hadde mange spenningskurver gjennom hele boka. Derfor gir jeg denne boken terningkast 5. Jeg anbefaler boken til ungdommer som liker drama, osv. Det jeg tror forfatteren mener med denne boken er at barn kan gjøre mye for å få oppmerksomhet av foreldrene sine. Jeg mener at denne boka passer til ungdommer fra 13-16 år.


Kaja Mellemstrand

ALT ER OK

Skrevet av 2. desember 2021 av Kaja Mellemstrand på Sogndalen ungdomsskole

DET FINNES INGEN SANNHET
Boken “Det finnes ingen sannhet” er en psykologisk thriller utgitt i 2021 av Kathrine Nedrejord. I boken møter vi hovedpersonen Villma som er 15 år. Vilma sin bestevenninne, Linnea, har blitt drept og broren til Vilma, Kristoffer, er siktet for drapet. Etter hendelsen flytter Vilma og familien fra Dalen til Byen. De lovet hverandre å aldri nevne dalen igjen. Når de flytter til dalen får Villma en ny bestevenninne som heter Amina. Vilma holder på mange hemmeligheter, som er viktig at blir holdt skjult. Hva skjer når minnene og fortiden oppsøker henne igjen? Og hvem drepte Linnea? Dette er en bok som du ikke greier å legge vekk, siden du må ha svar. Spørsmålet som går igjen i boka er: Hva er sannhet og hva er løgn? Derfor kan denne boken minne meg litt om “We were liars” og “One of us is lying”.

Jeg syns boken var spennende, interessant og bra skrevet. Hvis man sammenligner begynnelsen, hoveddelen og avslutningen, kan begynnelsen kanskje virke litt kjedelig. Dette er bare siden forfatteren fyller deg inn med bakgrunnsinformasjon fra fortiden. Boken er nokså kort og lettlest. Den har kun 164 sider. Den hadde gode personskildringer og bra miljø, dette gjør det slik at det er lett og interessant å følge med på handlingen. Boken hopper fram og tilbake i tid noen steder, men likevel har forfatteren klart å gjøre det enkelt og spennende å lese. Ut ifra handlingen, har boken en veldig bra tittel. Den oppsummerer fint hva som går igjen i boken. Jeg liker at forfatteren aldri avslører de store spørsmålene helt før slutten, men i stedet gir oss gradvis mer Informasjon jo lenger vi kommer ut i boken. Dette er med på å bygge opp mot en overraskende og uventet slutt. Jeg vil anbefale denne boken til de som er mellom 13-16, og til de som liker spenning og psykologiske thrillere.
Terningkast 5.
-Kaja Mellemstrand


Ine Adrea Nyvik

ikke helt min smak

Skrevet av 25. november 2021 av Ine Adrea Nyvik på Røyrvik oppvekstsenter

Denne boken er en psykologisk thriller. Vilma og hennes familie måtte reise fra dalen etter en stor hendelse. De hadde lovet hverandre og aldri nevne dalen igjen. De flyttet til byen hvor ingen likte dalen.
For min smak så starter boken litt treigt, jeg følte heller ikke at det var et sånt stor høydepunkt i boken. Du ventet og ventet, men det kom aldri.
Slutten på boken kom egentlig litt forventet, siden det aldri var et stort høydepunkt. For meg så var ikke denne boken så vanskelig å legge fra seg, men det kommer litt ann på hvor du er i boken. Noen steder er mere interessante enn andre.
Denne boken er det nok en del som kjenner seg igjen i på ulike måter. Det er jo litt å kjenne seg igjen i når det er jente som lever et helt vanlig liv til alt blir snudd på hodet. Det kan mange relatere til. Boken er ikke så veldig kreativ. Den har samme tema som en del andre bøker. Jeg vil ikke si at denne boken er en del av en trend.
Det som skjer i denne boken er jo litt realistisk. Mest kanskje for de som flytter mye og er vant til å være nye. Boken er veldig troverdig og passer sjangeren perfekt.
Denne boken har et helt perfekt språk for ungdom. Ikke for mange vanskelige ord, men samtidig ord som vi ungdommer vant til, f.eks. ulike slanguttrykk. Det var ikke spennende setninger. De holder seg veldig til hverdagslige setninger. Mange replikker er det jo, men det er en fin flyt mellom replikk og handling. Språkbruken passer fint til bokas innhold.
Denne boken tror jeg egentlig handler om det og ikke være redde for fortiden sin. Det å innse at slik er ting og akseptere det som det er. Boken får meg egentlig til å tenke mye på hva jeg setter stor pris på. Huske de tingene ekstra godt før jeg lar det dårlige komme i veien. En viktig ting denne boken viser er det å ikke dømme noen ut fra utseende. Selv om de røyker, går i mørke klær og ser skumle ut, så er det ikke sikkert at de er sånn. Ikke si at noen er rare eller slem uten at du faktisk har blitt kjent med dem. Det beste med boken for meg er styrken et vennskap holder. Hvor langt du kan komme i livet med et solid vennskap. Det som irriterer med denne boken er hvordan Valma sammenligner Amina med Linnea. Det er lov å prøve noe nytt. Ikke alle trenger å være like dine andre venner. Jeg mener at andre burde lese boka på grunn av budskapet den holder, men hvis de er ute etter en bok med mye spenning, så er ikke dette boken for dem. Nei, jeg syns ikke at denne boken burde nomineres til uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen