Det finnes ingen sannhet

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2021 4 anmeldelser

Alt er snudd på hodet i Vilmas liv. Familien må flytte langt vekk fra Dalen, men ingen snakker om hvorfor. Snart innhentes de likevel da politiet tar kontakt. Alt det vonde presser seg frem og opp i lyset. Det viser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Othelie Tårnes

Kjempe spennende bok!

Skrevet av 19. oktober 2021 av Othelie Tårnes på Kjeller ungdomsskole

«Det finnes ingen sannhet» er skrevet av Kathrine Nedrefjord, og er en roman om en jente som heter Vilma. Broren hennes, Kristoffer, er siktet for drapet av Vilma sin bestevenn, Linnea. På grunn av dette har familien behøvd å flytte fra Dalen til Byen. Der får Vilma en ny venn som heter Amina, og Vilma prøver alt for å holde på hemmeligheten om Kristoffer og Dalen, men det er helt til Amina blir nysgjerrig nok til å finne et fotoalbum.
Dette er en av de bedre bøkene jeg har lest. Boka var innholdsrik, og det kommer tydelig frem hva forfatteren mener. Det var som å leve seg inn i boka. Slutten overrasket meg veldig, og jeg kjente spenningen øke desto lenger inn i boka jeg kom. Jeg synes det ble litt kjedelig på starten fordi det var lite som foregikk, og det var vanskelig å leve seg inn. Etter hvert synes jeg at boka ble bedre, og biter falt på plass. Det gjorde boka til en helhet.
Jeg synes at denne boka er ment for ungdommer. Jeg tror den blir for dryg for barn, men samtidig litt rar for en voksen å lese. Det fremtrer jo mange spenningskurver som jeg tror blir vanskelig for et barn å forstå, derfor tror jeg at ungdommer vil like denne romanen.
Terningkast 5.


Mille Sofie Bertheussen

Det finnes ingen sannhet

Skrevet av 13. oktober 2021 av Mille Sofie Bertheussen på Kjeller ungdomsskole

‘’Det finnes ingen sannhet" handler om Vilma som nettopp har flyttet fra dalen til byen. Vilma sin bror er siktet for drapet på Vilma sin bestevenninne, Linnea. I byen får Vilma seg en ny venninne, Amina. Vilma prøver alt hun kan for å holde alt det som skjedde i dalen hemmelig.
 
Jeg syntes boka var spennende og bra skrevet, så jeg forsto lett hva de mente og det var lett å leve seg inn. Det jeg ikke likte med boka var det at det gikk lang tid før det skjedde noe i starten, så jeg levde meg ikke helt inn i starten.
 
Jeg anbefaler boka til jenter over 12år som liker å lese. Jeg gir boka terningkast 4/5


Thea johansen hagen

det finnes ingen sannhet

Skrevet av 12. oktober 2021 av Thea johansen hagen på Kjeller ungdomsskole

Bok anmeldelse
Denne boken handler om hva som skjer når det verst tenkelige skjer, og du ikke kan stole på noen. Ikke en gang familien din. Familien til Wilma må flytte langt vekk fra dalen, men ingen vil snakke om hvorfor. Det viser seg at de ikke kan rømme.
Jeg likte denne boken fordi den var lett å lese å forstå. Mange ting skjedde, og dem forklarte ting godt så du skjønte det, og ikke måtte tenke så mye selv.
Jeg likte ikke boken så bra fordi de mangla at den ikke var så spennende at du ikke ble revet med eller satte bilder i hode om hvordan det kunne være.
Denne boken passer best for ungdommer som er glad i å lese fordi den er kjedelig i starten.
Terningkast 3


Amélie

det er en sannehet

Skrevet av 24. september 2021 av Amélie på Kjeller ungdomsskole

denne boken handler om at Vilma har flytta til byen. broren var siktet for drap av bestevennen hennes linnea. Vilma får seg en ny venn i byen som heter Amina. Amina begynner å intsressere seg for broren, men ingenting skjedde mellom dem. Vilma gjør alt hun kan for å holde alt om Dalen og Linnea hemmelig for Amina. Slutten var det beste med boka synes jeg.
Jeg elsket denne boken og jeg var helt sjokkert av slutten, dette er en av de beste bøkene jeg har lest. Den var spennende hele tiden og det var alltid noe gøy som skjedde. Jeg likte plot twisten på slutten veldig godt og det var det som gjorde hele boka så bra. Boka var veldig hemmelighets full som jeg likte veldig godt, man fikk vite ting etterhvert og det var veldig bra for det gjorde boka hel. Det som var litt dumt var at det var litt vanskelig føle at man var inni boka i starten men etter hvert så følte man det
Denne boka passer kanskje mest til jenter fra 12-15
terningkast:5,8

Til toppen