Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke

Hilde Hylleskaar Gyldendal 2017 36 anmeldelser

Gabriella får ikke sove. En stemme går stadig på repeat i hodet hennes. Det er Mathias, barndomskameraten, hun hører. Det er som om han forfølger henne. Hva er det han vil? Hun vil jo bare ha det fint og være Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Arian Farhanieh

Arian Farhanieh

Skrevet av 6. desember 2017 av Arian Farhanieh på Fagerborg skole

Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke
Hilde Hylleskaar
Boka handler om Gabriella som går på folkehøyskole. Hun blir forfulgt av stemmen til barndomsvennen hennes, Mathias. På skolen møter hun en som heter Snorre. Han ligner en prikk på Mathias, noe som vekker minner hos Gabriella. Gjennom hele boka blir Mathias ofte nevnt og det dukker opp mange spørsmål rundt han. Det er først når Gabriella blir sendt til psykolog at hun begynner å fortelle om alt, og det er da vi får svar på mange spørsmål. Likevel er det ikke alle som blir besvart.

Språket i boka er ikke krevende og det passer til sjangeren. Karakterene er nok til at man ikke blander dem med hverandre. Jeg føler, lik mange andre, at boka startet litt tregt og det eneste som holdt meg gående var alle spørsmålene som jeg ville ha svar på.
Boka falt ikke i smak hos meg, men jeg vil anbefale den til de som liker rolige bøker med litt dystert tema. Basert på min opplevelse vil jeg gi boka en 3+


Jessica

Jessica

Skrevet av 30. november 2017 av Jessica på Ringshaug ungdomsskole

Det er kaldt,Det er natt og jeg sover ikke
av Hilde hylleskaar

Det var en bra bok å lese, det var et bra innhold og gode beskrivelser av stede og personene som er med. Det jeg liker best med denne boka er at det virker som en sann fortelling. Det var et fint innhold som ikke var for tungt eller for lett å lese. Boka ble bare bedre og bedre, jeg ble litt irritert av Gabriella noen ganger. Denne boken passer for ungdom som er glad i å lese bøker og liker litt spenning. Starten av boken syntes jeg ikke var så bra, men nå klarer jeg ikke legge fra meg boka.


Vilde Havikhagen

Vilde Havikhagen

Skrevet av 23. november 2017 av Vilde Havikhagen på Sigdal ungdomsskole

Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke

Boka handler om en jente som heter Gabriella. og hun bare drømmer og har mareritt om Mathias også hun sliter med å sove om natten.

Boka var ganske bra, men på starten var den litt kjedelig og vrien å lese, men ellers var den bra.

Når du kom lenger ut i boka begynte den å bli mye bedre, for da skjønte vi mye mer.

Den var veldig spennende og lett for leseren å forestille seg hvordan det ser ut.
Jeg anbefaler denne boka!
Terningkast: 4


Henriette

Henriette

Skrevet av 21. november 2017 av Henriette på Ringshaug ungdomsskole

Starten på boka er litt forvirrende og trettende, men etter du har kommet et stykket ut i boka så gir starten litt mer mening og boka blir litt mer spennende. Boka var også litt tung å lese, så jeg brukte veldig lang tid på å lese den.

Innholdet var bra og forståelig etter du har lest hele boka. Temaet var bra og litt trist. Tittelen var veldig lokkende fordi det hørtes veldig spennende ut.

Alt i alt ville jeg gitt boka en svak 4 på grunn av starten.


Thea Marie Karlsson

Thea Marie Karlsson

Skrevet av 20. november 2017 av Thea Marie Karlsson på Harestua skole

Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke

Boken handler om Gabriella som sliter med å få sove om natten. Stemmen til Mathias – barndomsvennen, går igjen i hodet hennes. Gabriella finner seg selv stadig vandrende ute om nettene, og får etter litt tilbud om å snakke med psykolog. Gjennom hele boken leser vi om hennes tanker, og samtalene med Mathias.

Jeg syns boken var veldig spennende, og den var skrevet veldig godt slik at det er lett for leseren å forestille seg hvordan det ser ut. Ble litt seigt i lengden, men da det skjedde mye interessant gjennom boken var det vanskelig å legge den fra seg.

Jeg anbefaler boken til barn og unge fra 13 år og oppover, da den tar for seg litt tunge temaer, som for mange kan være vanskelig å sette seg inn i.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen