Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke

Hilde Hylleskaar Gyldendal 2017 36 anmeldelser

Gabriella får ikke sove. En stemme går stadig på repeat i hodet hennes. Det er Mathias, barndomskameraten, hun hører. Det er som om han forfølger henne. Hva er det han vil? Hun vil jo bare ha det fint og være Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Marcus

Marcus

Skrevet av 14. september 2021 av Marcus på Hov ungdomskole

Det var litt vanskelig å forstå men veldig fin bok

Jeg gir terningkast 4-5


Awo Omar Jama

Awo Omar Jama

Skrevet av 17. desember 2017 av Awo Omar Jama på Luster ungdomsskole

Det er natt, det er kaldt og eg har sova
Denne boka handlar om Gabriella som er i folkehøgskolen. Ho blir forfølgt av stemmen til Matias og ho må til terapeut. Hun vil barre være med andre, men kor gang ho er med noko ser ho eller hører ho Matias.
Forfattaren skrivar et historie før han er ferdig med den andre. Det er veldig irriterande. Da eg lånte boken gleda eg meg for overskrifta (det er natt, det er kaldt og eg søver ikkje) var spanande. Men når eg leste var den noko helt anna enn overskrifta. Det skjer noko kvar gang du forvente noko nytt og når du forventa noko nytt er det ein heil haug med beskrivelsar og ende en beskrivelse om beskrivelsen. Forfattaren forklarer ikkje å få fram noko og det er derfor eg enda ikkje veit kor og hen Matias kom frå eller skal.

Denne boken anbefaler eg lite på. Og gir den karakter 3-


Kathrine Strandhus

Kathrine Strandhus

Skrevet av 15. desember 2017 av Kathrine Strandhus på Ringshaug ungdomsskole

Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke er en bok skrevet av Hilde Hylleskaar. Boka handler om jenta Gabriella som går på internatskole. Gabriella sliter med å sove. Flere ganger er hun ute om natten, selv om det ikke er lov. Gamle minner av barndomsvennen Mathias går om igjen og om igjen i hodet hennes. Stemmen hans går i hodet hennes hele tiden, og med tiden dukker det opp flere hemmeligheter Gabriella ikke har tenkt over.

Boka har ganske lite tekst, men er skrevet spesielt. Ikke alltid like lett å få med seg hva som skjer, og hele boka er litt forvirrende. Den kan være ganske tung å lese da det kan gå en stund mellom spenningstoppene. Men alt i alt er det en fin og litt trist historie.

Jeg synes «Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke» var en helt grei bok. Den gjorde ikke noe spesielt inntrykk på meg. Starten var ganske treg så mye av motivasjonen for å lese videre ble borte. Handlingen var vanskelig å skjønne på enkelte punkter, men en fin historie om Gabriella og Mathias. Jeg gir boka terningkast 3.


Kornelia Ramstad Korsæth

Kornelia Ramstad Korsæth

Skrevet av 14. desember 2017 av Kornelia Ramstad Korsæth på Presterød ungdomsskole

Snorre og Mathias, nesten helt like

Jeg forsto ikke alt som skjedde i denne boka. Handlingen var litt uforståelig og vanskelig.

Gabriella hører Mathias og ser han for seg overalt. Hun får ikke sove og begynner å gå ut om natten. Mathias vil likevel ikke gå, han blir inne i hodet hennes.

Boka starter helt greit, men ikke noe oppslukende. Forfatteren skriver bra og språket er skrevet på en forståelig måte. Likevel henger jeg ikke helt med i teksten. Den har heller ingen spenningstopp, noe som gjør at jeg ikke ble overasket eller oppstemt. Jeg kunne ønske det var noe litt mer spennende som skjedde i boka.

Bokas troverdighet er så troverdig at jeg kunne tro at den var basert på en sann historie. Kanskje noe forfatteren selv har opplevd. Innholdet er noe som kunne ha skjedd på ekte.

Jeg gir terningkast 3.


Hishem

Hishem

Skrevet av 12. desember 2017 av Hishem på Sagene skole

Veldig dårlig. Jeg vil ikke lese 200 sider om hvorfor en jente ikke får sove. Jeg anbefaler ingen å lese denne boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen