Det er min tur nå

Renate Nedregård Cappelen Damm 2014 34 anmeldelser

Mitt nye liv kommer med nye muligheter. Og denne gangen skal jeg ikke ødelegge det. Alt er perfekt da Melissa blir kjæresten til Zoran. Det er våren i 10. klasse, det er forelskelse og festing, og Melissa har endelig havnet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid Njærheim

Ingrid Njærheim

Skrevet av 3. desember 2015 av Ingrid Njærheim på Orstad skule

"Det er min tur nå".

Denne boken handler om en 16 år gammel jente med navn Melissa Victoria som bor med moren og lillesøsteren sin. De har ikke så god rå, og Melissa har derfor jobbet på fjellet i påskeferien, samme sted hvor moren jobber. Hvert år har de reist opp på fjellet hvor hun hun møtt en rik gutt og typisk "pappagutt". Alexander, en gutt hun var forelsket i når hun var mindre, men alltid visste han var for god for henne.

Nå er hun blitt sammen med Zoran. Melissa og bestevennen Camilla er en av de populære nå. Det er noe de alltid har drømt om. De har havnet i et miljø med kule gutter, drikking, røyking og festing. Endelig har Melissa havnet en plass hun hører til, eller har hun?

Handlingen i boken går veldig mye frem og tilbake om Melissa vil være med de intelligente og rike tenåringene med Alexander, eller om hun skal være med bestevenninnen sin og i et miljø som kanskje ikke er så bra for Melissa.

Jeg synes dette var en ny og unik bok. Boka hadde en veldig interessant handling. Den anbefales til de som liker å lese typiske tenåringsbøker.


Nora Marie Skjennem

Nora Marie Skjennem

Skrevet av 3. desember 2015 av Nora Marie Skjennem på Varteig skole

Anmeldelse til «Det er min tur nå»
Jeg synes mange ungdommer burde lese denne boken og de fleste jenter vil nok kjenne seg litt igjen.

«Det er min tur nå» synes jeg er en fin bok om kjærlighet. Men det burde vært litt mere skildringer i boka. Leseren får ikke alltid vite hvordan det ser ut rundt dem og hva personene har på seg i boka. Men jeg synes mange ungdommer bør lese boka. Boka handler om at selv om du har fine klær, fint hår, mye penger og høy status i byen, betyr ikke det at du er snill og hyggelig og er en bra person.

Hovedpersonen i boka heter Melissa Victoria. Hun går i 10.klasse og er som alle andre jenter opptatt av status å være populær. Og VELDIG opptatt av gutter. Og sammen med sin alenemor, vokse hun opp i forstanden Hølet. På høyfjellshotellet møter hun en gutt som heter Alexander hvert år. Men Melissa er ikke der på ferie, hun jobber der i påskeferiene. Og Alexander er den rike gutten som bor i toppetasjen eller terrassesuiten. Som alle sier er en pappagutt.

Zoran er en gutt i klassen hennes. Når Melissa jobber på høyfjellshotellet, ringer Melissas bestevenninne Camilla. Hun sier at Zoran er interessert i Melissa.

Boka er realistisk. Det var bra med sider. Det var ikke for mange eller for lite sider. Den var lett å lese. Det var ikke så lange setninger det var små og korte setninger. Slutten kom ikke brått på den var ikke forventet, men ikke overraskende heller. Den var midt på. Slutten kom både litt brått på og litt overaskende. Men boka er nok ikke for barn under 12år. For det var mange banneord og litt ekle ting boken.

Jeg har ikke lest så veldig mange bøker, men denne boken «Det er min tur nå» ligner ikke på noen bøker jeg har lest.

Denne boka bør nomineres til Uprisen. Fordi den har et budskap om at du er bra uansett. Det spiller ingen rolle om du er rik eller fatting. Og denne boken er spennende og veldig bra.

Forfatteren heter Renate Nedregård.
Jeg gir denne boken en 5`er.


Alena

Alena

Skrevet av 23. november 2015 av Alena på Orstad skule

«Det er min tur nå» av Renate Nedregård.
Denne boka handler om Melissa, som da er hovedpersonen. Hun har endelig blitt sammen med Zoran og kommet i den perfekte gruppen, som er ganske viktig for Melissa. Men det handler egentlig mest om at Melissa får jobb på høyfjellshotellet og m og møter sin gamle venn Alexander.
Hun klarer ikke å slutte å tenke på Alexander mens hun hun er kjæreste med Zoran. Det blir mye drama ut av det. Boka passer perfekt til jenter fra 12-16 år. Ikke helt min type bok, men det var en koselig bok å sette seg ned å lese. Jeg personlig mener det burde vert litt mer spenning. Ting som blir nevnt i boka er ting som skjer i hverdagen, så det var mange ting jeg kjente meg igjen i.


Lill Klarisa

Lill Klarisa

Skrevet av 28. oktober 2015 av Lill Klarisa på Varteig skole

Melissa har endelig blitt sammen med Zoran har endelig kommet i den perfekte gruppen.
Melissa får jobb på høyfjellshotellet og møter sin gamle venn Alexander.
Melissa greier ikke å slutte å tenke på Alexander mens hun vet at hun er kjæreste med Zoran.
Det er litt banning i boka og det var ikke så veldig spennende på førsten.
Men ble mer spennene etter vært, Kunne vært en bedre slutt.
Jeg synes boka passer til 9 -10 klasse, men kanskje også 8 klasse for dem som liker bøker som denne.
Jeg synes ikke boka bør bli nominert til uprisen.
Jeg gir denne boka terning kast 3


Sofie pedersen

Sofie pedersen

Skrevet av 15. desember 2014 av Sofie pedersen på Finnsnes ungdomsskole

Det er min tur nå

Melissa med sin mor som bruker alt av trygd på sydenreiser er Melissa tvunget til å jobbe i påskeferien. Hun får seg jobb på høyfjellshotellet, hers kjer det noe fantastisk. Hun møter nok en gang Alexander som er på besøk på høyfjellshotellet. Er hun forelsket i han?? Problemet er bare at Melissa har en kjæreste på skolen, nemlig Zoran.

Jeg synes selv at dette var en dårlig bok med alt for mye diskusjoner. Denne kunne hørt til i et skolepensum som samfunnsfag, men ikke en veldig god ungdomsbok.
Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen