Det er min tur nå

Renate Nedregård Cappelen Damm 2014 34 anmeldelser

Mitt nye liv kommer med nye muligheter. Og denne gangen skal jeg ikke ødelegge det. Alt er perfekt da Melissa blir kjæresten til Zoran. Det er våren i 10. klasse, det er forelskelse og festing, og Melissa har endelig havnet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

suzan

suzan

Skrevet av 28. februar 2016 av suzan på Løkenåsen skole

"Det er min tur nå" er en gripende bok som tar deg med på en spennende reise fra første kapittel. Boka handler om å være tenåring og det presse man alltid ar over seg. På en annen side handler den også om vennskap, lojalitet, og kjærlighet. Boka er fulladet med følelser og humørsvingninger.
Moren til Melissa jobber på høyfjellshotellet hver påskeferie, dermed må Melissa også være der. Heldigvis må hun ikke tilbringe feriene alene. Den rike, kjekke, og uoppnåelige gutten Alexander holder henne med selskap. Alexander er perfekt på alle mulige måter og bor i toppetasjen. Selv om han er mye rikere enn hun nonen gang har vert eller blir har han alltid behandlet henne som en verdifull person. Liker han henne eller er det bare manerene han har blitt oppdratt med? Vel en ting er sikkert, Melissa er hodestup forelsket og tenker på de vakre øynene hans bestandig. Har de noe framtid eller er det kun i hennes fantasi? Dessverre er ting svært komplisert i livet til Melissa moren som får sykepenger av staten og jobber i tillegg, Alexander, og venninnen hennes. Vil hun henne egentlig vel. Eller tenker hun kun på seg selv og hennes eget kjærlighetsliv. Camilla vil være populær, og det er også drømmen til Melissa. Ved å være sammen med Zoran er hun populær men hva med lykke da? Melissa vet hva hun vil og hvor hun hører hjemme, men er hun tøff nok til å sette dette kule, populære, men også ulykkelige livet på spill?
Boka er lettlest med få sider og kapitler. Handlingen starter ikke med en gang men det endrer ikke synet mitt til denne bok. Som nevnt ovenfor er dette en gripende historie om en typisk tenåring- jentes liv.
Denne boka anbefaler jeg på det sterkeste og gir den en terningkast; 6 


Suzan

Suzan

Skrevet av 28. februar 2016 av Suzan på Løkenåsen skole

"Det er min tur nå" er en gripenede bok som tar deg med på en spennende reise fra første kapittel. Boka handler om å være tenåring og det presse man har over skuldrene. På en annen side handler den også om venskap, lojalitet, og kjærlighet. Boka er fulladet med følser og humørsvigninger.

Moren til Melissa jobber på høyfjellshotellet hver påskeferie, dermed må Melissa også være der. Heldighvis må hun ikke tilbringe feriene alene. Den rike, kjekke, og uoppnålige gutten Alexsander holder henne med selskap. Alexsander er perfekt på alle mulige måtter og bor i toppetasjen. selv om han er mye rikere enn hun nongen har vert eller blir har han altid bendlet henne som en verdigfull person. liker han henne eller er det bare manerene han har blitt oppdrat med? el en ting er sikkert, Melissa er hodestubt forelsket og tenker på de vakkre øynene hans bestandig. har de noe framtid eller er det kunn i hennes fantasi? desverre er ting svært koplisert i livet til Melissa moren som får sykpenger men som likevel jobbber, Alexsander,og venninen hennes.


Ole Saxrud

Ole Saxrud

Skrevet av 18. desember 2015 av Ole Saxrud på Varteig skole

Det er min tur nå
Dette er en ungdomsroman, som handler om festing, drikking og kjærlighet
Alt er perfekt når Melissa blir kjæresten til Zoran. Det er våren i 10.klasse, det er forelskelse og festing, og Melissa har endelig havnet i den riktige gjengen. Da passer det dårlig at hun ikke klarer å glemme Alexander.
Denne boken starter litt med slutten, og er lett å leve seg inni.
Den er også veldig troverdig, og dette kunne vært en sann historie.
Den er fengende og litt oppslukende, litt uforventet og dårlig avslutning.
Jeg syns ikke at starten, hoveddel og slutt passer så veldig bra sammen.
Jeg gir denne boken et terningkast 4.


Annika

Annika

Skrevet av 15. desember 2015 av Annika på Varteig skole

Det min tur nå
«Det er min tur nå» er skrevet av Renate Nedregård, og er en dramabok.

Boka handler om en jente som heter Melissa, hun er 16 år og bor med mammaen sin og lillesøstera. I påskeferien blir hun med mammaen sin på et hotell som heter Høyfjellshotellet hvor hun må jobbe. Når hun er der møter hun Alexander som er sossete og «pappagutt», Melissa likte han når hun var yngre men hun vet selv at hun ikke er god nok for han.

Etter hvert når hun er kommet hjem blir Melissa sammen med Zoran som er den kule og populære. Siden hun er sammen med han blir hun populær, blåser i skolen, begynner å røyke og feste. Siden hun er kommet inn i den gjengen føler hun at hun passer mer inn der enn hos Alexander sin gjeng, men vil veldig passe inn hos han.

Det tar litt tid før du kommer til de sidene der det skjer noe, men den var bra. Det er en del banning i boka. Den passer godt for de som liker å lese tenåringsbøker. Etter min mening bør boka nomineres til uprisen
Terningkast: 5


karen dahle

karen dahle

Skrevet av 14. desember 2015 av karen dahle på Orstad skule

Det er min tur nå
Boka ‘’ det er min tur nå’’ er ei bok skrevet av forfatteren Renate Nedregård.
boka handler om ei jente som heter Melissa Victoria, hun er ei jente på 16 år og bor sammen med moren som ikke har så veldig mye penger. I påskeferien er moren og Melissa på et hotell, hvor Melissa må jobbe. Plutselig dukker Alexander opp, en gutt hun var forelsket i da hun va yngre, men han er en rik og typisk pappagutt som Melissa tenker hun ikke er god nok for.
Melissa blir sammen med Zoran, en av de populære guttene, og da havner hu plutselig i det populære miljøet, det miljøet hvor de drikker, fester og røyker. Hun tror det er der hun hører hjemme og endelig har funnet sin gjeng og sin plass her i verden, men har hun virkelig lyst til å være med de populære istedenfor de rike og mer intelligente personene som Alexander?
Boka synes jeg var en veldig bra bok, den er en typisk tenåringsbok som man kan kjenne seg godt igjen i. boka var lett å lese til tross for de 185 sidene som kan se veldig mye ut. Du kommer lett inn i boken og får handlingen godt med deg når du leser. Det er ei bok jeg gjerne vil anbefale til alle som liker kjekke lange lettleste bøker.

Vis flere anmeldelser

Til toppen