Det er bare kjærlighet

Sverre Henmo Gyldendal 2016 67 anmeldelser

Hva gjør du når du blir sammen med feil jente på grunn av din beste venn? Når du egentlig er forelsket i Alina – hun som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker. En Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Silje Rødland

Silje Rødland

Skrevet av 15. desember 2016 av Silje Rødland på Vear skole

Det er bare kjærlighet

Tittel: «Det er bare kjærlighet»
Forfatter: Sverre Henmo
Forlag: Gylendal
Årstall: 2016
Sidetall: 124

Det handler om kjærlighet, vennskap og alt som er imellom. Det handler om en gutt som heter Jonathan, som har en bror som heter Trym. Axel er vennen hans og de har en pakt at han skal være sammen med Savannah og Jonathan skal være sammen med Liva, selv om Han liker Aina,( den peneste jenta i klassen). Han er sammen med Liva fordi Axel skal være med Savannah.
Jeg synes boka starter rett på. Den har ikke noe ordentlig start, den starter bare rett på historien. Jeg synes boka er spennende og romantisk, men man vet egentlig ikke hva som egentlig skjer med de om det kommer til å funke.
Det var lett å kjenne seg igjen i boka og sånn er jo kjærlighet. Det er stor skrift i boka og passe greie setninger. Boka er realistisk og noe som faktisk kan skje. Boka er noen ganger spennende, men det kunne skjedd litt mer action i boka. Det er bra skildringer i boka.
Slutten av boka var uventet, men det var en brå slutt. Man har så lyst til å vite mer hva som skjer.
Derfor gir jeg denne boka en 4-er.


Sigurd Brørby

Sigurd Brørby

Skrevet av 15. desember 2016 av Sigurd Brørby på Jevnaker skole

Jeg synes boken var en fin kjærlighetsbok for ungdom, og jeg ble ganske fascinert av storbyen. Jeg likte det at hovedpersonen var villig til å bli sammen med ei jente han ikke likte slik at bestekompisen kunne bli sammen med hun som han likte. Den som hovedpersonen egentlig likte begynte kanskje å lika han fordi det ble så mye oppstyr med at han ble kjæreste med denne jenta for bestevennen. På slutten av boka får man egentlig aldri vite hvordan det går med hovedpersonen og jenta han liker, som egetlig er litt irriterende. Alt i alt var boka ganske bra.


Theodor T. Rørdal

Theodor T. Rørdal

Skrevet av 14. desember 2016 av Theodor T. Rørdal på Rørvik skole

Klisje kjærlighets historie
Terningkast: 1

«Det er bare kjærlighet» er en kjærlighetsbok som handler om 2 ungdomsgutter. Den ene er ganske kjærlighets desperat. Han får seg kjæreste, men det kan jo så klart ikke være alt. Kameraten må bli sammen med venninna for at de skal fortsette å være sammen, selv om kameraten er forelsket i den fineste jenta i klassen. Denne boka har en treg start og dårlig «plot».

Alt i alt vil jeg si at den er ganske klisje og litt barnslig. Jeg anbefaler ikke denne boka til noen på grunn sin trege start og all dialogen og dramaet.


Andrine

Andrine

Skrevet av 14. desember 2016 av Andrine på Vikhammer ungdomsskole

DET ER BARE KJERLIGHET

Jeg har lest boken "Det er bare kjærlighet" som er skrevet av Sverre Henmo. Dette er en drama/kjærlighetsbok som handler om to guttebestevenner. Han ene gutten, Aksel, blir sammen med ei jente som heter Savannah. For at Savannah skulle være sammen med Aksel måtte han andre gutten, Jonathan, bli sammen med bestevenninna til Savannah, som heter Liva. Hvis ikke så ville ikke Savannah være sammen med Aksel. Jonathan ville egentlig ikke være med på dette for han liker ikke Liva i det heletatt, han liker den peneste jenta på skolen som heter Alina. Men Aksel sa at de bare trengte å være sammen i en dag. De hadde vert sammen i en dag og det har allerede spredd seg over nesten hele skolen. Aksel ville egentlig slå opp med Liva, men Aksel tvinge han nesten til og ikke gjøre det. Jonathan som faktisk er hovedpersonen han haren bror som jeg tror prøver og være veldig kul, han er noen ganger veldig slem med Jonathan. De slår hverandre og bryter ned hverandre i bakken og mye slemme ting med hverandre. En dag så tok noen av kompisene til broren til Jonathan Aksel ned i bakke og skulle barbere hår av hodet hans.

Bokas forside skjønner man egentlig ikke så mye av. Det er liksom ikke noe som får deg til å skjønne hva den handler om. Det er bilde av en gul dør som dekker nesten hele forsiden på boka og så står tittelen på boken nesten helt øverst. Man skjønner egentlig ikke så masse av forsiden, men jeg tror kanskje at det kan ha noe med starten på boken og gjøre. Siden på starten så handler det om at Aksel kommer og ringer på til Jonathan, da Jonathan åpner døra står Aksel der med Savannah og Liva, de spør Jonathan om han har lyst til å være med ut. Det er på en måte der starten på hele greia starter, så jeg tror det er derfor det er en dør som forside. For å skjønne hva boken handler om bare av og se forsiden det blir vanskelig, så tror jeg faktisk at man må lese boken først. Jeg synes på denne måten at både tittelen og bokas forside passer bra til teksten.

Min opplevelse av boka var veldig bra. Da jeg startet og leste var det på en måte litt treig. Den greide og bygge seg oppover til at den var veldig bra og ikke så treig som den var i starten. Når jeg leste denne boken så greide jeg faktisk ikke og slutte å lese. Den var skikkelig fengende. Den fikk meg lyst til og aldri slutte, men det måtte jeg. Når jeg leste denne boken som handlet om kjærlighet så koste jeg meg skikkelig. For jeg liker veldig godt å lese ungdomsbøker som handler om kjærlighet. Jeg fikk mange tanker når jeg leste boken. Den traff meg godt. Koste jeg meg med boken? Jeg koste meg skikkelig dette en av de beste bøkene jeg har lest. Slutten skjønte jeg egentlig ikke så my av, siden den sluttet med at Jonathan og Liva gikk hjem fra Savannah etter at han gikk dit for å si unnskyld for at jeg var sammen med deg bare for at Aksel sa at jeg måtte. Så kom broren til Jonathan og kompisene og begynte å dytte og til slutt så begynte de og sloss, imens de sloss så gikk Liva hjem. Da guttene gikk så gikk Jonathan hjem og da så mor at Jonathan hadde skadet seg. Da broren kom hjem så moren at han også hadde skadet seg. Moren spurt broren om de hadde slåss mot hverandre og broren stirret Jonathan i øynene og begynte og nikke på hodet. Så var boken slutt. Slutten var liksom litt rar til at det er en kjærlighets bok. jeg hadde forventet at Aksel og Savannah var sammen og at Jonathan og Alina var sammen. Ikke alle bøker kan slutte med kjærligheten på topp, men ellers så var boken veldig bra.

Personene i boken er Aksel (bestevenn med Jonathan) han virken veldig desperat på at han og Savannah skulle være sammen, siden han på en måte ble Jonathan tvunget til å være sammen med Liva eller så ville ikke Savannah være sammen med Aksel. Jonathan er hovedpersonen i boka og det er mye som skjer med han i løpe av denne boken. Han har en storebror han heter Trym, han er veldig slem med Jonathan han slår han dytter og til og med prøvde han å barbere av håret til Aksel. Men vi har tre jenter i boken som heter Liva Savannah og Alina. Liva og Savannah er bestevenner. Alina er den peneste jenta på skolen og de fleste gutten liker hun. Jeg synes alle personene er litt rare bortsett fra Alina og Jonathan, for de har egentlig ikke gjort noe rart.

Er dette troverdig? Jeg kan faktisk se for meg at dette er en troverdig og en veldig sannsynlig bok. Mye av det som skjer i boken kan eller har sikkert skjedd før. Noen har sikkert følt seg tvunget til å være sammen med noen som du egentlig ikke like, eller blitt slått eller kløpet av broren sin. Jeg kjenner meg kanskje litt igjen i boken, siden jeg har to brødre som er så plagsom som du kan få det, men jeg vil egentlig ikke si det er noen andre jeg ligner på. For jeg føler at vi ikke har noe til felles bortsett fra at vi er jenter.

Jeg fikk med meg at det var mange lette ord og setninger som var lette og lese, men det var også noen setninger som var litt vanskelig å forstå, men jeg bare leste det helt til jeg forsto hva de mente. Jeg syntes at boken er skrevet på en veldig bra måte og lett å forstå når jeg var godt i gang med og lese.

Jeg føler at jeg har lest noe som er lignende men også ikke fult så lignende. Jeg har lest noen bøker som også handler om kjærlighet og litt drama, men de har ikke endt som dette så det var noe nytt. Mange andre bøker handler om at ei jente liker en gutt og så blir de sammen til slutt, men i denne boken var det ikke sånn. Jeg tror at forfatteren prøver å få frem hvor komplisert en kjærlighets liv kan være og hvor kompliser det er. I denne boken tror jeg han vill få frem at man kan ikke let seg styre av hva andre vil, siden som jeg har skrevet tidligere at Aksel er sammen med Savannah men Savannah vil ikke være sammen med Aksel hvis ikke Jonathan blir sammen med Liva. Dette tror jeg forfatteren har lagt inn på grunn av at man skal forstå hvorfor man kan bli påvirka av andre gjennom kjærligheten. Jeg synes det beste med boka er at det er en kjærlighet og drama bok. Jeg tror dette er ei bok som andre ungdommer vil lese. Spesielt jenter.

Dette er en kjærlighetsbok som er skrevet av Sverre Henmo. Mye drama som skjer. Du burde lese den selv om den kan se litt kjedelig ut hvis man tenker på forsiden. Det er ikke forsiden som teller mest det er innholdet i teksten. Jeg synes dette er en bok for ungdommer som liker å lese kjærlighetsbøker med litt drama. Jeg vi gin denne boken terningkast: en sterk 5, siden det mangler litt småtteri rundt omkring i teksten. Men ellers synes jeg denne boken var veldig bra.


Marcus Nergård

Marcus Nergård

Skrevet av 14. desember 2016 av Marcus Nergård på Rørvik skole

Boken handler om vennskap, drama og romantikk. Jeg syntes den ikke var så svært spennende, men andre kan tenke annet om denne boken. Begynnelsen av boken var ganske lang og kjedelig og kunne ha trengt mer action. Jonathan som er hovedkarakteren må bli sammen med en av venninnene fordi kompisen ber om det, men problemet er jo at Jonathan liker en annen jente.
Ville ha anbefalt boken for barn under 14 år fordi boken ville ha vært for kjedelig for de som er eldre og er meget lite spenning i den. Meget mye kjedelig drama og kjærlighet og ville ikke ha lest den en gang til.
Jeg gir denne boka et terningkast 3 fordi boken hadde gode temaer, men greide ikke å utgjøre de så bra. Det kunne ha vært bedre hvis de greide og dype ut temaene bedre.

Vis flere anmeldelser

Til toppen