Det er bare kjærlighet

Sverre Henmo Gyldendal 2016 67 anmeldelser

Hva gjør du når du blir sammen med feil jente på grunn av din beste venn? Når du egentlig er forelsket i Alina – hun som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker. En Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kristiane

Kristiane

Skrevet av 14. desember 2016 av Kristiane på Farsund barne- og ungdomsskole

Det er bare kjærlighet
Forfatter: Sverre Henmo
Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2016
Boka handler om hovedpersonen som heter Jonathan. Jonathan har en kompis som heter Axel, og han har fått seg en kjæreste. Kjæresten til Axel heter Savannah, og Savannah vil bare være sammen med Axel hvis Jonathan blir sammen med bestevenninna til Savannah, Liva. Jonathan blir sammen med Liva bare for at forholdet mellom Axel og Savannah skal fungere. Jonathan er jo egentlig forelsket i skolens mest peneste jente som heter Alina.

Ulemper med denne boken er at du får ikke en ordentlig skildring på hvordan Jonathan så ut. Etter hvert i boka så kunne jeg finne ut av at Jonathan kanskje en av den stille og en forsiktig person på utsiden, men på innsiden så var han sterk og modig. Han turte ikke å fortelle det han egentlig ville fortelle. Du får heller ikke en ordentlig skildring på de fleste personene som blir nevnt så mye, og miljøet rundt dem blir heller ikke beskrevet.

Boka startet med in medias res og var litt spennende i begynnelsen, boka var veldig treig i starten og jeg skjønte ikke handlingen så veldig. Det skjer ikke så mye i boka og derfor tar det lengre tid før handlingen starter. Etter hvert som jeg leste lengre i boken så var den egentlig veldig lett å legge vekk, men jeg skjønte handlingen mer og mer etter hvert som jeg leste men det skulle vært litt mer spenning. Jeg syntes boken var ganske uinteressant ettersom jeg leste lengre og det var litt lite spenning i selve boken. Men boka har mange gode skildringer og en handling du kan kjenne deg igjen i. Teksten er skrevet på bokmål og boka var veldig lett å lese. Noen stygge ord kom frem, men det passet inn i teksten eller handlingen som skjedde der og da. Denne boken anbefales til ungdommer som er glad i søskenkjærlighet, liker håpløs romanse og litt action. Aldersgruppe: tolv til fjorten
Terningkast: 3


Silan

Silan

Skrevet av 13. desember 2016 av Silan på Finnsnes ungdomsskole

Bokanmeldelse av «Det er bare kjærlighet»
Hva gjør du når du blir sammen med feil jente bare på grunn av din beste venn? Når du egentlig er forelsket i Alina- hun som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker. En historie om kjærlighet og vennskap, og om alt som er i mellom.
Boken handler om hovedpersonen Jonathan. Jonathan blir tvunget av bestevennen sin Axel til å bli sammen med ei han ikke liker som heter Liva. Axel sier at det er den eneste måten at bestevenninna hennes Savannah kommer til å bli sammen med han selv.
Jeg syntes spenningskurvene var ganske bra, det skjedde mye i starten og slutten, kanskje litt for mye, men jeg syntes det var kjempespennende å lese videre.
Boka er lett å lese og det går dessuten fort ettersom den er på bare 125 sider.
Boka passer best for de på 14 og oppover. Terningkast: 3


andrine

andrine

Skrevet av 9. desember 2016 av andrine på Vear skole

Bokanmeldelse om «det er bare kjærlighet»
Boka handler om hovedpersonen som heter Jonathan. Han har en bestevenn som heter Axel som vil at Jonathan skal bli sammen med liva, men han vil heller bli sammen med Alina fordi hun er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker.
Forfatteren av boka er Sverre Henmo.
Boka er lett å lese, og kommer raskt i gang med handlingen. Boka er på 124 sider, og 18 kapitler.
Boka passer for 14 år og oppover. Terningkast: 4


Camilla

Camilla

Skrevet av 9. desember 2016 av Camilla på Vear skole

Bokanmeldelse av «Det er bare kjærlighet»

Jonathan blir tvunget av bestevennen sin Axel til å bli sammen med ei han ikke liker som heter Liva. Axel sier at det er den eneste måten bestevenninna hennes Savannah vil bli sammen med han selv. Axel sier også at Jonathan bare trenger å være sammen med Liva i én dag, men alle forstår at det ikke er sant.

Jeg syntes at starten av boka var veldig interessant, fordi den bygde opp spenningen til en handling senere. Likevel så oppfattet jeg boka som skuffende. Jeg likte ikke handlingen så godt, fordi den var litt upassende og ikke helt min stil. I tillegg så var den ikke særlig realistisk, fordi måten Jonathan og Liva hadde et forhold virket lite troverdig. Selve språkbruken var ikke så verst. Boka var lett å lese og jeg brukte bare to dager.

Terningkast: 4/3


Emilie Svendsvoll Gabrielsen

Emilie Svendsvoll Gabrielsen

Skrevet av 7. desember 2016 av Emilie Svendsvoll Gabrielsen på Farsund barne- og ungdomsskole

DET ER BARE KJÆRLIGHET
Denne boka handler om hvor vanskelig kjærlighet egentlig kan være. Men samtidig så handler den jo ikke om det, men på en annen måte så gjør den det. Og da sier jo coveret på boken at det er jo bakre kjærlighet. Men det er veldig mye som skjer, og Jonathan går velig mye frem og tilbake. Men det synes jeg bare er gøy, da blir det litt drama også.
Boka starter veldig direkte, og den hadde egentlig ikke en ordentlig start. Hvis jeg skal si min mening. Og videre skjønte jeg egentlig ikke sammenhengen med starten. Og det er heller ingen bekrivelser av personene eller hva som liksom skal skje videre. Det fristet meg ikke så veldig og lese videre når jeg ikke fikk et hint om hva som skulle skje videre.

Synes spenningskurvene var ganske bra, spesielt i hoveddelen og slutten. Der var det veldig mye som skjedde, kanskje litt for mye. Men synes det var veldig spennende og lese videre hva han hadde tenkt å gjøre med Liva. For etter hvert hørtes det ut som om han var litt interessert i henne. Så det var ganske gøy å se hva som skjedde videre, han var jo litt frem og tilbake syntes jeg. Syntes også slutten var spesielt bra når han fikk så mange meldinger og da virket det litt mer troverdig også, fordi det mye sånn vi ungdommer kommuniserer.
Jeg er veldig fornøyd med hovedpersonen egentlig. Synes egentlig ikke det var en ordentlig beskrivelse på Jonathan, men tror jeg fant ut hvordan han var. Synes han virket som en litt stille og forsiktig type på utsiden, men at han egentlig er modig og sterk på innsiden. Det likte jeg veldig godt fordi jeg unne liksom kjenne meg litt igjen på det og være litt redd for ¨å si det jeg mener. Og det gjorde jo ikke Jonathan heller, han turte ikke og si til liva at han ikke ville være sammen med henne. Og han turte heller ikke si hvordan det egentlig var, og hvorfor han var sammen med henne i utgangspunktet.
Boka er veldig toverdig. Dette har nok skjedd mange ganger i villigheten, og det er nok mange som kjenner seg igjen i boka. Det er velig mange og kompliserte ting som skjer. Så tror det er veldig lett å kjenne seg igjen, det gjorde hvert fall jeg.
Jeg tror denne boka passer for alle aldersgrupper, men det kommer litt an på hordan type bøker du liker og lese også da. Men jeg synes den passer for alle, en helt vanlig og troverdig bok. Så jeg tror jeg vil gi denne boka en 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen