Det er bare kjærlighet

Sverre Henmo Gyldendal 2016 67 anmeldelser

Hva gjør du når du blir sammen med feil jente på grunn av din beste venn? Når du egentlig er forelsket i Alina – hun som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker. En Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Giulian

Giulian

Skrevet av 28. september 2018 av Giulian på Den norske skole i Costa Blanca

Det er bare Kjærlighet

Forfatter: Sverre Hennmo

Det handler om en gutt som blir sammen med feil jente, på grunn av vennen. Og han liker egentlig en annen jente, men tørr ikke og vet ikke hvordan han skal slå opp. Og han har en voldelig bror som liker å erte han for det.

Jeg synes boken var helt grei. Fordi jeg liker mer action fyllte og spennende bøker. Jeg vil anbefale denne boken til alle som er glad i kjærlighetsbøker, og med litt action på slutten. Jeg kunne ønske at var overskrift på kapitlene fordi noen ganger var det ikke så enkelt og forstå hva kapittlet handlet om.

Visst du er en som liker action og spenning er boken ikke for deg.
Terningkast: 4


Homair gohar

Homair gohar

Skrevet av 13. januar 2017 av Homair gohar på Hovedgården ungdomsskole

Det er bare kjærlighet

Forfatter: Sverre Henmo
Årstall: 2016
Forlag: Gyldendal
Sidetall: 124

Boka handler om Jonathan som blir på en måte tvunget til å bli kjæreste med en jente som heter Liva for å hjelpe bestevennen sin sånn at han kan bli sammen med Savannah som er bestevennen til Liva. Men problemet er at han er forelsket i Alina hun som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker.

Jeg syntes at boken starter brått og samme med slutten. Jeg skulle gjerne fått vite litt mer om selve boka på starten. Jeg syntes det burde ha vært en bedre og lengre slutt. Jeg får ikke helt forklart slutten. gir oss ikke en konkret avslutning. Jeg skulle ønske jeg hadde fått vite mer både på starten og på slutten

Boka var helt ok. Helt i midten av boka ble engasjert til å lese den. Men det var ikke nok høydepunkter med nok spenning. Boka var ganske realistisk men på slutten begynte den å bli veldig kjedelig å lese. Jeg anbefaler boka til de som liker å lese om romantikk og drama. Jeg gir boka terningkast 3


sajad mousavi

sajad mousavi

Skrevet av 5. januar 2017 av sajad mousavi på Hovedgården ungdomsskole

Det er bare kjærlighet
Skrevet av Sverre Henmo
Denne boka er en kjærlighetsbok som handler om Jonathan som er hovedpersonen i boka, Trym som er lillebroren og vennene hans Liva, Alina, Savannah, broren til Liva, Axel og noen flere. Jonathan er egentlig forelska i den jenta som heter Alina, men han blir tvunget av sin bestevenn om å bli kjæreste med den andre jenta i klassen som heter Liva bare fordi Axel vil bli sammen med Savannah.
Denne boken synes jeg var ganske bra bok og lett å lese. Jeg syntes Axel har vært ganske tøff og litt pinglete i denne boka. Tøff synes jeg at han har vært fordi han tørr å være kjæreste med Liva når han egentlig er forelska og glad i Savannah. Pinglete synes jeg han har vært fordi han sa først at han ville ikke komme på den venne kvelden Savannah og Liva hadde invitert han på. Par minutter etter ombestemte han seg og sa ja jeg kommer.
Jeg leste denne boka fordi jeg liker å lese om kjærlighet. Boken var litt rar og litt spennede å lese. Jeg anbefaler denne boken for ungdommer i 15-16 alderen.


Dennis Skeide

Dennis Skeide

Skrevet av 19. desember 2016 av Dennis Skeide på Åndalsnes ungdomsskole

Det er bare kjærlighet er historien Jonathan. Jonathtan er egentlig forelsket i Alina, men blir sammen med Liva. Han blir sammen med henne fordi at bestevennen hennes Savannah blir bare sammen med bestevennen til Jonathan.
Denne boka er en litt morsom fortelling om kjærestetrøbbel. Det er et realt trekantdrama med alt vi kjenner til om det.
Som gutt klarte jeg ikke helt å leve meg inn i historien. Jeg liker gjerne kjærlighetsbøker, men konseptet var ikke greit: Å bli tvunget av bestevennen din til å bli sammen med ei jente.

Jeg vil ikke anbefale den her til andre ungdommer at den virker litt teit og litt rar men det er min mening.

Boka er kort, er gul, men ikke så veldig kul. Den er lett å lese.

Terningkast 3


Cathrine Marie Bakken

Cathrine Marie Bakken

Skrevet av 18. desember 2016 av Cathrine Marie Bakken på Midtstuen skole

"Det er bare kjærlighet"
Forfatter: Sverre Hendmo
Forlag: Gyldendal
Årstall: 2016
Sidetall: 125

Dette er en bok som handler om kjærlighet, drama og vennskap. Boken er om hovedpersonen som heter Jonathan. Hans bestevenn heter Axel og broren hans heter Trym. Axel har bestemt at de skal ha hver sin kjæreste. Hun ene heter Liva (kjæresten til Jonathan) og Savannah (kjæresten til Axel). Jonathan er ikke i nærheten av interessert i Liva. Han er bare sammen m hun fordi Axel sier det. Jonathan har følelser for den peneste jenta i klassen – Alina. Så hva skal han gjøre? Han er sammen med feil jente bare på grunn av sin bestevenn.

Jeg syntes at boken starter brått og ender brått. Jeg skulle gjerne fått vite litt mere informasjon på starten. Jeg hadde også forventet en bedre og lengre slutt. Jeg får ikke helt satt ord på slutten. Den endrer brått og gir oss ikke en konkret avslutning. Dette er trist og jeg skulle ønske jeg hadde fått vite mer.

Det var en grei bok. Midt i boken kunne det være spennende og jeg ble engasjert i det jeg leste. Men, det kunne vært flere høydepunkter med mer spenning som hadde fått meg til å glede meg til å lese mer. Mot slutten ca de 50 siste sidene, begynte boken å bli kjedelig. Det skjedde ikke så mye som jeg skulle ønske at hadde skjedd. Boken er realistisk og dette kunne vært noe som hadde skjedd i hverdagen.

Start og slutt av boken var brått. Jeg skulle ønsket mer spenning og flere høydepunkter. Derfor gir jeg denne boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Andrine

Andrine

Skrevet av 14. desember 2016 av Andrine på Vikhammer ungdomsskole

DET ER BARE KJERLIGHET

Jeg har lest boken "Det er bare kjærlighet" som er skrevet av Sverre Henmo. Dette er en drama/kjærlighetsbok som handler om to guttebestevenner. Han ene gutten, Aksel, blir sammen med ei jente som heter Savannah. For at Savannah skulle være sammen med Aksel måtte han andre gutten, Jonathan, bli sammen med bestevenninna til Savannah, som heter Liva. Hvis ikke så ville ikke Savannah være sammen med Aksel. Jonathan ville egentlig ikke være med på dette for han liker ikke Liva i det heletatt, han liker den peneste jenta på skolen som heter Alina. Men Aksel sa at de bare trengte å være sammen i en dag. De hadde vert sammen i en dag og det har allerede spredd seg over nesten hele skolen. Aksel ville egentlig slå opp med Liva, men Aksel tvinge han nesten til og ikke gjøre det. Jonathan som faktisk er hovedpersonen han haren bror som jeg tror prøver og være veldig kul, han er noen ganger veldig slem med Jonathan. De slår hverandre og bryter ned hverandre i bakken og mye slemme ting med hverandre. En dag så tok noen av kompisene til broren til Jonathan Aksel ned i bakke og skulle barbere hår av hodet hans.

Bokas forside skjønner man egentlig ikke så mye av. Det er liksom ikke noe som får deg til å skjønne hva den handler om. Det er bilde av en gul dør som dekker nesten hele forsiden på boka og så står tittelen på boken nesten helt øverst. Man skjønner egentlig ikke så masse av forsiden, men jeg tror kanskje at det kan ha noe med starten på boken og gjøre. Siden på starten så handler det om at Aksel kommer og ringer på til Jonathan, da Jonathan åpner døra står Aksel der med Savannah og Liva, de spør Jonathan om han har lyst til å være med ut. Det er på en måte der starten på hele greia starter, så jeg tror det er derfor det er en dør som forside. For å skjønne hva boken handler om bare av og se forsiden det blir vanskelig, så tror jeg faktisk at man må lese boken først. Jeg synes på denne måten at både tittelen og bokas forside passer bra til teksten.

Min opplevelse av boka var veldig bra. Da jeg startet og leste var det på en måte litt treig. Den greide og bygge seg oppover til at den var veldig bra og ikke så treig som den var i starten. Når jeg leste denne boken så greide jeg faktisk ikke og slutte å lese. Den var skikkelig fengende. Den fikk meg lyst til og aldri slutte, men det måtte jeg. Når jeg leste denne boken som handlet om kjærlighet så koste jeg meg skikkelig. For jeg liker veldig godt å lese ungdomsbøker som handler om kjærlighet. Jeg fikk mange tanker når jeg leste boken. Den traff meg godt. Koste jeg meg med boken? Jeg koste meg skikkelig dette en av de beste bøkene jeg har lest. Slutten skjønte jeg egentlig ikke så my av, siden den sluttet med at Jonathan og Liva gikk hjem fra Savannah etter at han gikk dit for å si unnskyld for at jeg var sammen med deg bare for at Aksel sa at jeg måtte. Så kom broren til Jonathan og kompisene og begynte å dytte og til slutt så begynte de og sloss, imens de sloss så gikk Liva hjem. Da guttene gikk så gikk Jonathan hjem og da så mor at Jonathan hadde skadet seg. Da broren kom hjem så moren at han også hadde skadet seg. Moren spurt broren om de hadde slåss mot hverandre og broren stirret Jonathan i øynene og begynte og nikke på hodet. Så var boken slutt. Slutten var liksom litt rar til at det er en kjærlighets bok. jeg hadde forventet at Aksel og Savannah var sammen og at Jonathan og Alina var sammen. Ikke alle bøker kan slutte med kjærligheten på topp, men ellers så var boken veldig bra.

Personene i boken er Aksel (bestevenn med Jonathan) han virken veldig desperat på at han og Savannah skulle være sammen, siden han på en måte ble Jonathan tvunget til å være sammen med Liva eller så ville ikke Savannah være sammen med Aksel. Jonathan er hovedpersonen i boka og det er mye som skjer med han i løpe av denne boken. Han har en storebror han heter Trym, han er veldig slem med Jonathan han slår han dytter og til og med prøvde han å barbere av håret til Aksel. Men vi har tre jenter i boken som heter Liva Savannah og Alina. Liva og Savannah er bestevenner. Alina er den peneste jenta på skolen og de fleste gutten liker hun. Jeg synes alle personene er litt rare bortsett fra Alina og Jonathan, for de har egentlig ikke gjort noe rart.

Er dette troverdig? Jeg kan faktisk se for meg at dette er en troverdig og en veldig sannsynlig bok. Mye av det som skjer i boken kan eller har sikkert skjedd før. Noen har sikkert følt seg tvunget til å være sammen med noen som du egentlig ikke like, eller blitt slått eller kløpet av broren sin. Jeg kjenner meg kanskje litt igjen i boken, siden jeg har to brødre som er så plagsom som du kan få det, men jeg vil egentlig ikke si det er noen andre jeg ligner på. For jeg føler at vi ikke har noe til felles bortsett fra at vi er jenter.

Jeg fikk med meg at det var mange lette ord og setninger som var lette og lese, men det var også noen setninger som var litt vanskelig å forstå, men jeg bare leste det helt til jeg forsto hva de mente. Jeg syntes at boken er skrevet på en veldig bra måte og lett å forstå når jeg var godt i gang med og lese.

Jeg føler at jeg har lest noe som er lignende men også ikke fult så lignende. Jeg har lest noen bøker som også handler om kjærlighet og litt drama, men de har ikke endt som dette så det var noe nytt. Mange andre bøker handler om at ei jente liker en gutt og så blir de sammen til slutt, men i denne boken var det ikke sånn. Jeg tror at forfatteren prøver å få frem hvor komplisert en kjærlighets liv kan være og hvor kompliser det er. I denne boken tror jeg han vill få frem at man kan ikke let seg styre av hva andre vil, siden som jeg har skrevet tidligere at Aksel er sammen med Savannah men Savannah vil ikke være sammen med Aksel hvis ikke Jonathan blir sammen med Liva. Dette tror jeg forfatteren har lagt inn på grunn av at man skal forstå hvorfor man kan bli påvirka av andre gjennom kjærligheten. Jeg synes det beste med boka er at det er en kjærlighet og drama bok. Jeg tror dette er ei bok som andre ungdommer vil lese. Spesielt jenter.

Dette er en kjærlighetsbok som er skrevet av Sverre Henmo. Mye drama som skjer. Du burde lese den selv om den kan se litt kjedelig ut hvis man tenker på forsiden. Det er ikke forsiden som teller mest det er innholdet i teksten. Jeg synes dette er en bok for ungdommer som liker å lese kjærlighetsbøker med litt drama. Jeg vi gin denne boken terningkast: en sterk 5, siden det mangler litt småtteri rundt omkring i teksten. Men ellers synes jeg denne boken var veldig bra.

Til toppen