Det du ikke sier, er sant

Lene Ask Gyldendal 2017 18 anmeldelser

Det var jo ikke meninga å ljuge. Kamran klarer bare ikke å forklare hvorfor han satte seg inn i den fremmede bilen. Dessuten har han nok å holde styr på med den syke storesøstera som ikke tåler bråk og lillesøstera Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

natalie

natalie

Skrevet av 19. oktober 2017 av natalie på Granmoen oppvekstsenter

En spennende bok
Denne boka handler om en gutt som heter Kamran. Handlingen starer med at han forteller en løgn om at han setter seg i bilen til en pedofil, men så begynner løgnen å bygge seg opp til alt blir ett stort rot. Denne boka er en sånn bok som er vanskelig å legge fra seg. Den er en ganske kort, så det tar heldigvis ikke en evighet å lese. Det som var dårlig med boka var at den var litt lite beskrevet, men bortsett fra dette er det en fantastisk bok. Min leseropplevelse var så ekstremt bra, jeg kunne nesten lest den igjen. Håper det blir en oppfølger og at denne boka vinner uprisen.

Terningkast: 6


Jonas Johnsen

Jonas Johnsen

Skrevet av 18. oktober 2017 av Jonas Johnsen på Presterød ungdomsskole

Når jeg begynte å lese denne boka trodde jeg at den skulle være kjedelig og treig, men sånn var det ikke. Den ble bare mer og mer spennende. Boka er skrevet på en litt annerledes måte, jeg likte det noen ganger, men andre ganger gjorde det bare at boka ble vanskelig å lese.

Det du ikke sier, er sant handler om Kamran som setter seg inn i bilen til en fremmed, men angrer etter hvert. Vennen hans Nikko bestemmer seg for å finne denne fyren og ta ham. Søstra til Kamran har ME, men han synes det blir enklere å bare si at hun har kreft. Dette angrer Kamran veldig på, men han klarer ikke å stoppe å lyve.

Boka mangler skildringer, men det trengte den ikke. Den er kanskje ikke for alle, men jeg likte den veldig. Jeg anbefaler å lese den og håper det kommer en til. Terningkast 5.


Tormund

Tormund

Skrevet av 5. oktober 2017 av Tormund på Åsly skole

Det du ikke sier er sant

Det hele begynner men en liten løgn. Kamran lyver om at søstera har Kreft men hun har egentlig ME. Han setter seg også inn i bilen til en fremmed. Alle tror at en pedofil kjører rund i bygda, og det blir et hellvete for Kamran å rydde opp i dette.

Jeg synes dette er en bra bok, fordi den viser hvordan det går når vi lyver. Den handler om ungdommen i dag. Og derfor synes jeg den skal nomineres.

Jeg kunne kjenne meg igjen ganske godt, hvordan det er å ha den vonde følelsen i magen hele døgnet. Jeg greide ikke å legge den fra meg. Jeg liker å lese og jeg synes at den var lettlest. Jeg gir den et terningkast 5, fordi den var litt treg på starten.


Maria

Maria

Skrevet av 2. oktober 2017 av Maria på Granmoen oppvekstsenter

En spennende opplevelse
Jeg opplevde boka spennende fordi det skjedde ting hele tiden. Det var ikke et minutt som var uinteressant. Andre bør lese boka fordi den er ikke for kort, men heller ikke for lang og jeg tror det er en fin bok for alle.
Sjangeren til denne boka var drama. Boka handler om en gutt som heter Kamran og at han setter seg i en fremmeds bil. Mannen som kjører bilen er ikke sikker på hvor hans nye leilighet er og Kamran satte seg i bilen fordi han sa han kunne vise han veien. Han blir etterhvert skeptisk og når han stopper bilen løper Kamran ut. Noen dager senere finner Kamran ut at den fremmede personen er den nye sosiallæreren på skolen han, og da blir det en del drama.
Boka var veldig spennende helt fra starten av. Den hadde veldig lite beskrivelser, og det ønsket jeg mer av. Boken var også ganske brå.
Boka var lett å lese og språket var passet til boka. Den hadde heller ikke mye banning.
Det jeg tror boka har og si meg er at det ikke er greit å lyve, spesielt hvis det handler om andre og det er alvorlig.
Jeg synes denne boka bør nomineres til Uprisen.


Laila Løvheim Hakkam

Laila Løvheim Hakkam

Skrevet av 29. september 2017 av Laila Løvheim Hakkam på Grim skole

Noen ganger er løgnen lettere enn sannheten.

Kamran ville ikke lyve, han visste innerst inne at mannen ikke var pedofil og at søsteren ikke hadde kreft. Men alt ble bare lettere sånn, Ida ville henge med han og alle ga han den lille oppmerksommheten han aldri hadde fått hjemmenfra.

Det du ikke sier, er sant er en ganske god bok. Jeg liker hvordan man følger Kamran og hans egentlig normale liv og hvordan det blir snudd på hodet. Boka kommer raskt i gang og jeg greide å følge med gjennom hele handlingen. Dette er en positiv ting fordi det ble ingen enormt uinteressante sider i boka for min del. En annen ting jeg likte veldig godt var at når jeg trodde at handlingen var på toppen så skjedde det noe enda mer. Enten med Kamran, familien eller han de trodde var pedofil.
Med en gang jeg så boka hadde jeg ingen forhåpninger. Derfor leste jeg boka uten noen håp og ble positivt overrasket. Selv om boka var god så fikk jeg ikke en spesiell følelse når jeg leste den. Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan forklare det, men de bøkene jeg syntes er super gode treffer meg rett i hjertet. Derfor gir jeg Det du ikke sier, er sant en svak femmer.

Vis flere anmeldelser

Til toppen