Det du ikke sier, er sant

Lene Ask Gyldendal 2017 18 anmeldelser

Det var jo ikke meninga å ljuge. Kamran klarer bare ikke å forklare hvorfor han satte seg inn i den fremmede bilen. Dessuten har han nok å holde styr på med den syke storesøstera som ikke tåler bråk og lillesøstera Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Benjamin Hauge

Benjamin Hauge

Skrevet av 14. desember 2017 av Benjamin Hauge på Gulskogen Skole

Anmeldelse av Det Du Ikke Sier, Er Sant av Lene Ask.
Det du ikke sier, er sant av Lene Ask er en fortelling som går under sjangeren: realistisk drama.
Lene Ask har skrevet om Kamran som setter seg inn i bilen til en fremmed mann, for å vise han veien til det nye huset hans, men han får en kvalm følelse og hopper ut av bilen og løper inn i skogen.
Vennene hans spør om det var et overgrep, men han klarte ikke å svare så vennene antar at det var et overgrep. De steller i stand masse greier for å finne og hevne seg på mannen som egentlig er uskyldig.
Alt blir hundre ganger verre når overgrephistorien utvikler seg og lever sitt eget liv. Imens den sprer seg, samtidig som Kamran finner ut at mannen han skulle vise veien er den nye sosiallæreren.

Denne boka er levende og interessant å lese og den fortjener mitt terningkast: 5

Benjamin G. Hauge – Gulskogen Skole: lesdet!


Thomas

Thomas

Skrevet av 13. desember 2017 av Thomas på Åsly skole

Jeg likte denne boka veldig veldig godt fordi at det var ganske mye spenning og den hadde Cliff hanger (at du må bla over til neste side). Det kunne ha vært litt mer humor. Det var litt spesielt og lese boka fordi selve boka var basert på en ting, det var også andre navn som jeg aldri har hørt før som jeg likte. Det skjedde mye ting ut av den lille saken som ble til en veldig stor sak. Det var banning men det var ganske bra timet. Jeg synes at boken fortjener å vinne uprisen 2017 fordi, at det er en fantastisk bok fordi at den er lett og lese jeg brukte sånn 2-3 dager på og lese den ferdig. Det jeg ikke likte med boka var at det var lite humor men husk det finnes ingen bok for enhver smak. Jeg vil si at boka er spennende de møter på problemer som de må fikse om og om igjen. Jeg klarte å få et innblikk av personene i hode, og at boka hadde ingen vanskelige ord. Jeg gir den terning kast 5 en høy fem. Jeg vil anbefale andre til å lese den også.


Amalie

Amalie

Skrevet av 30. november 2017 av Amalie på Sigdal ungdomsskole

Denne boka var en bok som jeg ble litt sugd inn i !
Boka er en drama bok, den handler om Kamran som roter til alt, Kamran har en bestevennsom heter som han har jugd til, han har en syk storesøster som heter Amayla og en lillesøster som heter Amina. Amayla ligger på rommet hele dagen og er aldri på skolen. Kamran sytes det er vanskelig å ha en storesøster som har en sykdom som han ikke vet hva er, så han har sagt til noen få at hun har kreft, som ikke er sant.

Jeg syntes denne boka var egentlig veldig bra og spennende hele tiden. Den har et godt språk som ungdommer forstår, den er veldig spennende fra start til slutt og man vil liksom alltid vite hva som hender med Kamran og hva folk tenker om han. Du syntes også veldig synd på Kamran, fordi alt han har opplevd og man setter seg veldig inn i situasjonen.

Jeg anbefaler boka til alle som liker spennende bøker. Denne boka egner seg best for aldersgruppa 9-14 år. Jeg tror ikke egentlig at voksne liker denne type bok.
Terningskast: 5


Solveig Frøvoll

Solveig Frøvoll

Skrevet av 16. november 2017 av Solveig Frøvoll på Sigdal ungdomsskole

Denne boka var overraskende bra!
Boka er en dramabok, og med mange forskjellige ting som skjer. Den handler om Kamran som er veldig flink til å ijuge for seg, dette medfører mye uvennskap og krangler blant annet med bestekameraten Nikko. Men ikke nok med det, storesøsteren er veldig syk og lillesøsteren bare elsker å bråke, men så plutselig en dag treffer han Astrid.

I starten syntes jeg boka var litt kjedelig, og jeg ble lite motivert til å lese mer, men når det begynte å skje forskjellige ting etterhvert ble den plutselig veldig bra. Alle personene og stedene er veldig godt beskrevet og det er lett å skjønne språket. Handlingen er kjempebra.
Jeg vil absolutt anbefale denne boka. Om du syntes den er litt kjedelig i starten så les videre så skjer det mye mer spennende ting etterhvert. Jeg syntes at denne boka burde bli nominert til U-prisen:)
terningkast: 5


Kine Beate Hansen

Kine Beate Hansen

Skrevet av 13. november 2017 av Kine Beate Hansen på Grov skole

Det handler om en gutt som heter Kamran og han har en storesøster og en lillesøster. Storesøsteren er veldig syk.
Han har en bestekompis som heter Nikko.
Jeg synes boken er veldig bra, fordi den er lett å lese og godt skrevet og jeg klarer å se for meg alt som skjer.
Den er litt romantisk og veldig spennende.
Denne boken foreslår jeg til de som er glad i å lese romantikk og drama.
Jeg gir boken terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen