Det blir pinlig uansett

Bjørn Sortland, Tyra T. Tronstad Aschehoug 2013 17 anmeldelser

Susanne pleier å ta samme buss som Elias. Men plutselig en dag gjør hun ikke det lenger. Hvor er hun? Hva har skjedd? Heldigvis har Elias sett e-postadressen hennes på mappa hun alltid hadde med seg, og han sender henne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Magnus Skjærpe

Magnus Skjærpe

Skrevet av 25. november 2013 av Magnus Skjærpe på Fræna ungdomsskule

Tittel: Det blir pineligt uansett
Forlag: Aschehoug
Forfattar: Tyra Teodora Tronstad & Bjørn Sortland
Antall sider: 112
Boka handlar om Elias som tar 37-bussen heim frå skolen. På bussen ser han ei jente som han blir betatt av. Jenta heiter Susanne. Elias ser mailadressen hennar gjennom ei blå plastperm, og bestemmer seg for å maile til henne. Etter kvart startar dei å fortelje kvarandre løyndommar. Handlinga går føre seg i dagens Oslo.

Boka er bygd opp av E-mailene som Elias og Susanne sender til kvarandre. Sidan teksten er bygd opp av mailer, blir ikkje handlinga spesielt spennande og nokon av sidene blir ganske kort. Hovudpersonane blir ikkje skildrast så godt, så dei kjem ikkje til live. Spenningskurven var som Danmark, flat med få topper.

Denne boka er ikkje noko klar favoritt til U-Prisen for han har ein alt for flat spenningskurv, men ho kan overraske


Håkon Kvalø Solstrand

Håkon Kvalø Solstrand

Skrevet av 14. november 2013 av Håkon Kvalø Solstrand på Kila skole, 9A

Det blir pinlig uansett

Boka handler om en 16 år gammel gutt som skriver og snakker nynorsk. Han bor i Oslo og går på en kunstskole. Vær dag tar han 37 bussen og vær gang ser han en jente. Han synes hun er veldig pen men han tør aldri å ta kontakt med henne. Hun har en blå gjennomsiktig perm og bak på permen står det en mail adresse. Når jenta slutter å ta bussen tar gutten og sender en mail til mail-adressen. I håp om at hun skulle svare. De begynte å maile, og etter en stund begynte de å fortelle hemmeligheter til hverandre. . Gutten har sett jenta mens jenta har ikke sett gutten. Gutten vil måte jenta mens jenta er usikker siden hun ikke vet hvem gutten er.

Hele boka handler om at en gutt og en jente som sender mailer til hverandre. Alle mailene fra gutten er på nynorsk mens alle mailene til jenta er på bokmål. Boken er svært kort og har svært lite handling. Jeg synes derfor at boka ble veldig kjedelig. Boka er lettlest så jeg anbefaler den til ungdom mellom 11-13 år. Jeg gir boka terningkast 2.


Anna Julie Rødal

Anna Julie Rødal

Skrevet av 5. november 2013 av Anna Julie Rødal på Fræna ungdomsskule

Tittel: Det blir pinlig uansett
Forfattar: Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 112

Pinlig dårleg
Boka startar med at Elias ser ei jente på bussen som får han til å bli mjuk i magen. Han sender ein mail til ho. Ho svarer, og det utviklar seg til ei brevveksling ,mellom dei to.

Eg starta på boka og venta på spenninga, som diverre aldri kom. Det var lite som skjedde. Eg hadde eingong ikkje lyst til å lese ferdig heile boka, men eg pressa meg igjennom ho. Eg synest ikkje at forfattarane lykkast med prosjektet. Konflikten engasjerte meg ikkje og når den endeleg kom var den lettløyst. Personane kom ikkje til liv. Dei var fargelause og mangla personlegdom, som førte til at dei ikkje var truverdige.


Sander F. Kulseng

Sander F. Kulseng

Skrevet av 4. november 2013 av Sander F. Kulseng på Kila skole, 9A

Det blir pinlig uansett

Elias er en 16 år gammel gutt som går på kunstskole i Oslo. Han snakker og skriver nynorsk. Elias tar 37-bussen til skolen hver dag. På bussen sitter det en jente foran han som alltid har en blå, litt gjennomsiktig mappe i fanget som hun alltid holder veldig godt på. En dag er hun ikke på bussen. Når hun satt foran ham på bussen hadde han klart å se mailadressa som stod på plastmappen hennes. Han sender henne en mail og hun svarer. De begynner å maile med hverandre jevnlig. De snakker om alt mulig og noe av det gir ingen mening. Elias får etterhvert vite at jenta heter Susanne. Han vet hvordan hun ser ut men hun vet ikke hvordan han ser ut. En dag oppstår det et problem. Noen har stjelt mappen til Susanne. Vil Elias hjelpe henne? Vil de noen gang møtes utenfor mailene?

Boka er skrevet av Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland. Boka har 112 sider, men noen av sidene har nesten ikke tekst på og er en lettlest bok. Boka er skrevet på bokmål og på nynorsk så det er en flott bok hvis man vil lese nynorsk, men ikke en hel bok. Hele boken er mailer der Susanne skriver på bokmål og Elias skriver på nynorsk. Jeg anbefaler boken for dem som vil lese en bok, men ikke liker lange bøker. Jeg synes ikke at boka bygger opp noen spenning, humor eller noe egentlig. Jeg gir terningkast 3-4 fordi at jeg synes det var bra at det var nynorsk i den, men samtidig ikke for mye, men at selve boken ble kjedelig til tider.


Martine Berg

Martine Berg

Skrevet av 28. oktober 2013 av Martine Berg på Kjøllefjord skole

Ikke det beste jeg har lest!
Det blir pinlig uansett
Forfattere: Bjørn Sortland og Tyra Teodora Tronstad

Forfatterne kjente ikke hverandre da de skrev boka. De skrev boka uten å ha snakket sammen, uten å møte hverandre, uten en plan.

Boka handler om to som sender mailer til hverandre. Elias sender mail til Susanne fordi hun sluttet å ta bussen hun har brukt å ta. Hun vet ikke hvem Elias er. Personlig syntes jeg det er en uvanlig måte å kommunisere på for ungdom. Det er ikke sikkert jeg ville svart på en mail fra en fremmed.

Det dårlige med boka syntes jeg er at mailene kan være litt forvirrende. Hvis man ikke har lest på noen dager å man skal begynne å lese igjen kan det være veldig forvirrende å forstå hva de prater om.

Boka er helt grei, men ville ikke anbefalt den til noen jeg kjenner, fordi boka ikke er spennende. Det var ikke så mye nerve.
Boka passer til begge kjønn.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen