Det blir pinlig uansett

Bjørn Sortland, Tyra T. Tronstad Aschehoug 2013 17 anmeldelser

Susanne pleier å ta samme buss som Elias. Men plutselig en dag gjør hun ikke det lenger. Hvor er hun? Hva har skjedd? Heldigvis har Elias sett e-postadressen hennes på mappa hun alltid hadde med seg, og han sender henne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tale Mossige Loven

Tale Mossige Loven

Skrevet av 25. oktober 2013 av Tale Mossige Loven på Voss ungdomsskule

•Forfatter: Bjørn Sortland og Tyra Teodora Tronstad.
•Boka blei utgjeve: 2013
•Dette er den første boka dei har gitt ut i lag og fyste bok som er utgitt i denne type bok frå Tyra og Bjørn.

•Tema: Kjærleik og klisjefylt.
•Det er 110 sider og boka handler om kjærleik.
•Hovudpersonane er Elias og Susanne.
•Elias og Susanne blir kjent via Epost.

•Boka hadde ein veldig treig start.

•Boka hadde ikkje så mykje handling, den var kjedeleg, trøyttande og einsformig. Eg kan ikkje sei eg elska boka, men kan ikkje seia at eg hata ho. Eg kan seia at eg kjeda meg når eg las ho.

•Boka passa for ein 5-6 klassing. Boka har ingenting å gjere med 8-9 klassinger.

•Grunnen til at den ikkje passa til 8-9 klassingar er fordi den er alt for uinterssant og Elias gjor ikkje på noko annet enn å sende Emails til Susanne. Eg syns den ikkje hadde så mykje handlingar.

•Elias ser Susanne mange ganger på bussen han tar. Ho har ei gul mappe med seg der det står emails adressa hennas er på. Elias hugser den godt svært godt. Så seinare den kvelden tar Elias kontakt via email med denne jenta . Vidare i forteljinga for du vite meir om Elias og jenta som Emailer meir og meir…

•Terningkast: Ein sterk 2.

•Boka eg nettopp har lese er forferdeleg kjedeleg frå start til slutt. Ho var aldri virkeleg spennande elle noko kjekk. Grunnen til at ho var så kjedelig, var at ho ikkje hadde noko handling eller noko som eg syns var så spesielt kjekt. Det var berre emails fram og tilbake. Det var emails frå start til slutt.

•Kvifor terningkastet blei til 2?
Den var så svært klisjefylt og irriterande.


Kari R.Ringheim

Kari R.Ringheim

Skrevet av 25. oktober 2013 av Kari R.Ringheim på Voss ungdomsskule

Det blir pinlig uansett
Forfattar: Bjørn Sortland og Tyra Tedora.
Tittel: Det blir pinlig uansett.
Sider: 110
Utgjeve: 2013
Tema: Kjærleik.
Det er den første boka i ein serie
Sjanger: Drama
Terningskast: 2

Hovudpersonane i denne boka er Elias og Susanne.
Problemet til Elias er at han ser Susanne på bussen, og at han vil ha kontakt. Han tar til slutt kontakt med Susanne via epost.
Eg syntes ikkje det er verdt å bli kjend med hovudpersonane fordi dei er veldig uinteressante. For dei gjer ikkje noko anna enn å sende epostar til kvarandre heile dagen.
Boka hadde ikkje nokon spesiell handling, det var berre meldingar fram og tilbake. Eg skjønnar ikkje kvifor forfattarane brukte tid på boka for det var unødvendig bruk av tid.
Eg blei irritert av boka fordi den var kjedelig, treig, hadde ikkje handling, trøttande, og uintresant. Boka var treg frå side 1 og ut til side 110. Boka var veldig einsformig og klisjefyllt.
Det frista ikkje i det heile tatt å lese fleire sider av boka fordi den var forferdeleg kjedelig. Er ikkje til å anbefale. Boka er for dei som liker å kjede seg og å sjå på epost-meldingar. Forfattarane lukkas ikkje i det heile tatt med prosjektet sitt.
Eg kom til terningkast 2, men den var akkurat på grensa til ein einar.

Kari R. Ringheim

24.10.2013


Agnes Lusti

Agnes Lusti

Skrevet av 24. oktober 2013 av Agnes Lusti på Spydeberg Ungdomsskole

Den røde boka

Boktittel: Det blir pinlig uansett
Forfattere: Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland
Utgivelsesår: 2013
Forlag: Aschehoug & Co.

Det blir pinlig uansett er en romantisk roman med en liten dråpe av komedie og spenning for alle aldersklasser.
Med både bokmål og nynorsk er den enkel å lese, og man forstår teksten godt til tross for at nesten annenhver side er på nynorsk.

Den blå plastmappa
Elias er en sjenert gutt med levende fantasi som ofte lå i bakgrunnen, og Susanne er en vanlig tenåring med noen særtrekk.
Begge tok 37-bussen en gang i uka, og det var Elias som la merke til Susanne på bussen. Han så på henne hver gang hun var på bussen. Susanne var mer i sine egne tanker, og la ikke merke til gutten som så på henne.
Etter et par ganger, da Elias ikke så Susanne på bussen lenger, samlet han motet for å skrive et mail til email adressen han hadde sett før på den blå plastmappen Susanne hadde med seg hver gang hun tok bussen.
Det ene brevet utviklet seg til en brevveksling, og var begynnelsen på et eventyr som de ikke hadde forutsett.

Forfatterne
Tyra Teodora Tronstad er en god forfatter som ikke har skrevet så mange bøker ennå, men to av de fire bøkene hun har skrevet har blitt nominert til Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, og Kritikerprisen.
Bjørn Sortland er også en god forfatter som har litt mer erfaring enn Tyra med sine 43 bøker han har skrevet, og sine 11 priser han har fått for sitt arbeid.

Min mening
Etter min mening så er boka god, og med ungdommelig tekst som innholder både bokmål, nynorsk og litt gatespråk er den ikke vanskelig å forstå, eller lese.
Boken har litt romanse, komedie, og spenning, men det er ikke den beste boken jeg har lest. Etter min mening så fortjener den en god og sterk terningkast 3 av 6.


Maiken Pedersen

Maiken Pedersen

Skrevet av 16. oktober 2013 av Maiken Pedersen på Kjøllefjord skole

Bokanmeldelse av ”Det blir pinlig uansett”

Forfatter: Tyren Teodora Trondstad og Bjørn Sortland

Denne boka handler om: Elias sender en mail til en jente han så på 37-bussen. Denne jenta kaller seg bare for S, og Elias prøver å finne ut mer om henne.

De to ungdommene har hver sin dialekt. Elias snakker nynorsk mens S snakker bokmål.

Jeg tror forfatterne ville fortelle litt om hvordan forhold mellom to mennesker som ikke kjenner hverandre, kan bygge seg opp på en datamaskin. Men på en datamaskin er det lettere å ikke fortelle sannheten enn det er når man møter hverandre ansikt til ansikt.

Jeg likte boka ganske godt selv om den egentlig ikke er min type bok. Den var veldig uforutsigbar så det var ikke lett å tenke seg hva som kom på neste side, og det likte jeg godt.

Jeg vil anbefale boka til barn/unge i alderen 11-14år.


Remy Angell

Remy Angell

Skrevet av 16. oktober 2013 av Remy Angell på Kjøllefjord skole

Det blir pinlig uansett av: Tyra Teodora Tronsdad og Bjørn Sortland.

Boka handler om en jente som heter Susanne hun blir fulgt etter av en annen person som hun aldri har sett før. Boka er skrevet som om to personer har skrevet meldinger til hverandre. Det synes jeg er rart fordi plutselig fikk han liksom email-adressen hennes.

Boka fikk meg til å tenke på kompisen min Elias fordi han hadde samme navn som gutten i boka.

Jeg tror den handler om forhold mellom mennesker.

Jeg liker ikke noen utdrag spesielt godt, det er helt ok.
Jeg ville ikke anbefalt boken fordi det var alt for forvirrende for meg fordi det skiftet alltid fra person til person det gjorde det vanskelig for meg og det sto på nynorsk.

Vis flere anmeldelser

Til toppen