Det blir pinlig uansett

Bjørn Sortland, Tyra T. Tronstad Aschehoug 2013 17 anmeldelser

Susanne pleier å ta samme buss som Elias. Men plutselig en dag gjør hun ikke det lenger. Hvor er hun? Hva har skjedd? Heldigvis har Elias sett e-postadressen hennes på mappa hun alltid hadde med seg, og han sender henne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Susanne Eriksen

Susanne Eriksen

Skrevet av 13. desember 2013 av Susanne Eriksen på Kjøllefjord Skole

Det ble litt pinlig…

Tittel: Det blir pinlig uansett
Forfatter: Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland
Forlag: aschehou
År: 2013
Sidetall: 112
Tema: Handler om kjærlighet, og det å tørre å ta sjanser.

Boka handler om Elias og Susanne. Elias har sett Susanne på bussen flere ganger, og syntes hun er spennende. Så begynner han å ta kontakt med henne. Men Susanne har aldri lagt merke til han, og syntes dette er ubehagelig men fortsetter og skrive med Elias. I resten av boka får vi vite om hvordan forholdet mellom disse to uvikler seg.

Boka er litt morsom fordi man kan kjenne seg igjen. Men grunnen til at den ikke når helt opp er fordi det blir for mye prat og for lite action. Jeg syntes det skulle skje mer spennende ting.
Boka passer for både gutter og jenter i alder 13 til 16 år, som liker litt romantisk og morsomme historier.

Jeg gir terningkast 4.


Thea Haltia

Thea Haltia

Skrevet av 12. desember 2013 av Thea Haltia på Torstad ungdomsskole

En gutt, en jente, en mappe. Og en e-postadresse.
Tittel: Det blir pinlig uansett
Forfattere: Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland
Utgivelsesår: 2013
Forlag: Aschehoug & Co.
Antall sider: 110
Hele Susannes liv lå i hendene på en slags form for eks-kjæreste, og hun ante ikke hva hun skulle gjøre. Da en gutt, Elias, begynte å maile med henne, ble problemene sakte, men sikker mindre. Han reddet den viktige mappa fra Odaia, og Susanne var i himmelen. Likevel skulle hun ikke hente den selv. Å møte Elias hadde vært døden etter alt de hadde vært gjennom.
Jeg likte måten boken er skrevet på, med tanke på at Elias’ brev er på nynorsk, og Susannes brev er på bokmål. De forteller hverandre ting som ingen andre vet, og det får meg til å føle at jeg kjenner begge hovedpersonene personlig. Språket er godt og forståelig, men det er en liten hake ved det hele: Bokas poeng forsvant litt. Jeg er litt usikker på hva forfatterne ville ut med, men kanskje det er meningen at vi skal gruble over det? Det som skjedde, skjedde såpass fort i mail-form, så det ble aldri særlig mye drama. På en måte er det bra, på en annen måte ikke. Å slippe å lese skildringer om kjedelige timer kan bli ufattelig trøttende, men å ikke få detaljene slik ting er, kan også være frustrerende.
Alt i alt er jeg litt usikker på denne boka, men den er for så vidt ganske søt. Hvis jeg skulle gitt terningkast, hadde den fått en sterk 4.


Herman

Herman

Skrevet av 4. desember 2013 av Herman på Mølladammen

Boka handler om Elias og Susanne som pleier å ta samme bussen. En dag så slutter Susanne å ta den. Elias sender henne en e-post, og han får svar. Han har sett e-posten hennes som står på den blå mappa hun alltid pleide å ha med seg på bussen. De utvikler et e-postforhold. Susanne forteller at hun har mistet mappa si, men Elias finner den. En dag bestemmer de seg for å møtes.

Boka har enkel skrift og gode setninger, men er litt vanskelig å forstå. Den er heller ikke så veldig spennende, men boka er morsom.


Sofie

Sofie

Skrevet av 2. desember 2013 av Sofie på Hop

Tittel: Det blir pinlig uansett

Forfattere: Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland
Utgivelsesår: 2013
Sider: 110
Tema: kjærlighet
Sjanger: epostroman
Forlag: Aschehoug
Terningkast: 2
Boken handler om Elias som er en 16år gammel gutt som har flyttet fra Vestlandet for å gå på kunstskole i Oslo. Han tar 37 bussen til skole hver dag. På samme buss foran han sitter alltid Susanne, men en dag stopper hun å ta bussen. Elias tar motet til seg og sender Susanne en epost hvor han spør hvor hun er blitt av og forklarer at han så eposten hennes for den stod skrevet på den blå mappen hun alltid hadde på fanget. Susanne svarer på denne mailen og de begynner å maile.

Boken er ikke så lang og mange av sidene er det lite tekst på. Den er døv og treig fra første til siste side. Hvis forfatteren har prøvd å skive om dagen miljø og at ungdommer blir kjent via nettet han de bommet fullstendig. Det virker ikke som om Elias og Susanne er ungdommer i det hele tatt og det er nok ingen som snakker med hverandre på den måte. Jeg skjønner ikke hvorfor forfatterne har brukt tid på denne boken for den er utrolig dårlig.


Emilie Kaland LIndseth

Emilie Kaland LIndseth

Skrevet av 28. november 2013 av Emilie Kaland LIndseth på Fræna ungdomskole

Det blir pinlig uansett er bok som handler om en epost utveksling mellom to tilfeldige personer som ikke kjenner hverdandre. Elias, en kunststudent, har holdt øye med Susanne mens hun sitter på bussen i noen uker. En dag er hun der ikke leneger.. Elias bestemmer seg for å ta kontakt med henne. Han er nemlig funnet ut epost adressen hennes..

Handlingen foregår i Oslo og er skrevet både på bokmål og nynorsk. Jeg synes boka er helt oki. Verken bra eller dårlig. Det er lett å leve seg inn i handlingen og boka er skrevet enkelt. Problemet er bare at den ikke er så interresant. Jeg lengtet ikke etter å vite hva som skjer på slutten..
Jeg har ikke lest noen lignende bøker, men den blir ikke bra selv om den er orginal..
En helt grei bok. Litt kjedelig til tider.

Terningskast: `4

Vis flere anmeldelser

Til toppen