Den tredje portal (Serie: Sebastian & Isabelle)

Pål-Erik Winther Liv 2020 10 anmeldelser

Sebastian skal tilbringe sommerferien på besteforeldrenes gård. Ferien begynner fint, med sol, bading og en gryende forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det ligger en mørk skygge over det lille samfunnet. Elleve år tidligere forsvant et tvillingpar nesten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ruben

Den tredje Portal

Skrevet av 20. november 2020 av Ruben på Seljestad ungdomsskole

Forfatter: Pål-Erik Winther

Sjanger: Fantasy

Antall sider:398

Den handler om to ungdommer som går ut i en skog og finner en hulle. Sebastian tilbringer sommeren på besteforeldrene sin gård. Det er en portal som går til byene. Det var noen som ble smittet og kunne smitte noen andre med spytt eller sår. Med en portal fra jorda kommer de til en plass med mer avansert teknologi enn på jorda.

Boka var lettlest

Språk bokmål

Den var lit spenene, men mest kjedelig

Passer for dem som like eventyr

Terningkast: 3


Emma

Den nye planeten

Skrevet av 11. november 2020 av Emma på Tryggheim skole

Jeg har nettopp lest ei bok som heter «Den tredje portal» av Pål-Erik Winther.
Boka handler om en gutt som heter Sebastian som skal på sommerferie til besteforeldrene sine som bor på ei øy. På øya bor det ei jente som heter Isabelle. Når de var på tur i en skog som er rett ved der besteforeldrene bor finner de ei hule som fører til en annen planet.
Jeg synes boka var litt tung i starten, men etter hvert ble den veldig spennende. Det var veldig vanskelig å legge boka fra seg. Boka er full av skildringer av personer og miljøet rundt. Handlingen blir bare mer og mer spennende. Sebastian og Isabelle møter mange skumle og utfordrende ting.
Boka passer godt for ungdommer som liker ytre spenning og Fantasy. Personlig ville jeg ha lest andre bøker av forfatteren. Derfor mener jeg at denne boken burde nomineres til årets U-pris.
Terningkast: 5


Jonah

Sebastian og Isabelle

Skrevet av 27. oktober 2020 av Jonah på Bremnes ungdomsskole, 9A

Denne boka “Den tredje portal” handlar om Sebastian som skal tilbringe sommarferien på besteforelderen sin gard. Ferien begynner fint, med sol, bading og en gryande forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det ligger en mørk skygge over det lille samfunnet.

Denne boka var ikkje min type bok, den var rett og slett for lang så det gjer den kjedeleg. Boka begynte veldig seint så gjor at eg mista interesse for og lese den. Boka var veldig lite fengande, men det var og ei lettlest bok. Denne fantasy boka er definitivt ein heilt ok ungdomsbok. Boka passer for ungdommar frå 13 til 16 år. Eg ville ikkje nominert denne boka til Uprisen 2021.


Adrian

Fantasyroman

Skrevet av 21. oktober 2020 av Adrian på Bremnes ungdomsskole, 9A

Boka ein fantasy roman, den er skrive av Pål-Erik Winther. Boka passar fint for ungdom.

Det var lite som skjedde i den første halvdelen av boka, men det begynte å byggje seg opp litt inn i boka. Etter kvart blei da meir spenning.

Boka handla om at to tenåringar prøvde å finne to barn som hadde forsvunne nokre år før. Dei går inn i den store skogen bak besteforeldrene sitt hus. Dei finn ei hule som dei går inn i og det visar seg at den er ein portal til ein anna planet langt borte. Dei finn ut at det bur folk på planeten og ein av dei kjem bort til dei. På planeten har dei ein avansert oversetter som oversetter allt som blir sagt sånn at alle forstår kvarandre. Det viser seg at på planetener dei ein type farleg vesen som kjem ut på natta. Dei leiter etter barna og finn spor, men det viser seg at dei er forsvunnet frå den vredenen og. Til slutt kjem dei tilbake til jorda og dei får sjå foreldra igjen.

Eg vil gi boka terningkast 3 fordi den ikkje var så fengande, boka passar nok for nokon, men ikkje meg.


Malin Søvik

Ein uventa sommarferie

Skrevet av 19. oktober 2020 av Malin Søvik på Bremnes ungdomsskole, 9E

Tittel: den tredje portal (serie: Sebastian & Isabelle)
Forfattar: Pål-Erik Winther
Sjanger: Fantasy
Antal sider: 398
Målgruppe: Ungdom

«Den tredje portal» handlar om Sebastian som skal tilbringe sommarferien på garden til besteforeldra. Han gler seg til og møte Isabella, Isabella er barndomsvennen til Sebastian og dei har vore venner så lenge han kan huske. Når Sebastian og Isabella får høre om eit tvillingpar som forsvann for eleve år sidan bestem dei seg for og leite etter spor. Boka får ei brå vending når dei finn ein portal som tek dei til ein anna verden, mange lysår frå jorda.

Eg syntest boka var bra skrive, men det var ikkje heilt min type bok. Den hadde mange spenningstopper. Eg likte og veldig godt at forfattaren var kreativ når han valde namn og namn på plassar til dømes Auxilio og Obduro. Boka passar bra for ungdomar mellom 13 til 16 år. Viss du liker spennande Fantasy bøker er dette ei bra bok for deg. Boka var lettlest, men litt lang difor gir eg den terningkast 4.

Til toppen