Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 114 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Johannes Hamre

Johannes Hamre

Skrevet av 11. desember 2018 av Johannes Hamre på Stuenes skole

Bok annmeldelse.
Den tolvte spelaren.

Den tolvte spelaren er skrevet på nynorsk av Tor Arve Røssland. Denne boken er sjangeren grøss. Boken er på ca. 100 sider. Den tolvte spelaren er med i serien Grøss og gru som er en serie med mange skumle grøssere.

Boken handler om Kevin på 14 år, som flytter fra byen Bergen til en liten bygd med navnet Våg. Kevin elsker fotball, så derfor melder han seg på fotballaget som er der. Kevin blir fort venn med kåre. Kåre skal virke som en litt tøff gutt i begynnelsen. men etter hvert som Kevin blir godt kjent med han, virker han som en veldig snill gutt. Kåre har også to andre såkalte venner, som heter Ronny og Egil. Etter den første treningen skal Kevin ta seg en dusj i fotball garderoben, og det er der Kevin får sitt første møte med Den tolvte spelaren.

Denne boken er veldig velskrevet, fordi forfatteren klarer å få med så mange skumle og spennende beskrivelser og hendelser på bare 100 sider. Forfatteren bygger også opp til spenningstopper i slutten av kapitler.

Den tolvte spelaren er også veldig lett å leve seg inn i, fordi forfatteren bruker beskrivelser som gjør at du lett kan kjenne seg igjen i forskjellige situasjoner. En ting som trekker litt ned er at boken er skrevet på nynorsk, noe som gjør at det er litt vanskelig å forstå noen sammenhenger siden forfatteren bruker noen nynorske begreper.

Den tolvte spelaren er følelsesladet på den måten at den får leseren til å kjenne frykt, redsel eller stress. Og i noen tilfeller kan leseren spenne musklene sine fordi det skjer voldsomme eller uventede hendelser. Det er positivt når det er en grøsser.
Denne boken har også med seg noen viktige men alvorlige temaer. Jeg tror at forfatteren prøver å vise hvor alvorlig mobbing og rasisme kan være, Og det synes jeg er bra at han gjør.

Den tolvte spelaren har mange spenningskurver som for eksempel da Kevin møtte den tolvte spelaren i garderoben. Og mange andre hendelser i boken, som jeg ikke vil avsløre.

Derfor gir jeg Den tolvte spelaren en 5-er.


Thobias Tveit

Thobias Tveit

Skrevet av 11. desember 2018 av Thobias Tveit på Åkra ungdomsskole

Det handlar om ein gut som heiter Kevin som flytter fra Bergen til ei lita bygd som heiter Våg. Han begynner på fotball, og på den første treninga får han seg ein ny venn. Når Kevin skal gå fra trening så er det ein gut I garderoben, det viste seg å vere eit gjenferd. Kevin finner ut at den nye vennen har drept ein personen, så nå skal han ta hevn.

Eg synest denne boka var kjekk, for eg liker spenning.
Terningkast 4.


Melak

Melak

Skrevet av 11. desember 2018 av Melak på Stuenes skole

Den tolvte Spelaren.
Det handle om en gutt som heter Kevin. Han har flytta fra Bergen til våg. Han var bekymret for og ikke bli kjent med de andre på det nye fotballaget. Det var to gutter en som het Kåre og en som het Egil som ble kjent med han og syntes han var flink til å spille fotball, treneren synes også det. Kevin oppdager at det skjer farlige ting.

Jeg synes boka er god og spennende, den var gøy å lese. Den har bra beskrivelser. Jeg synes og at den inneholder litt for mye hemmeligheter å krim. Det var litt rasisme.


Mats

Mats

Skrevet av 11. desember 2018 av Mats på Stuenes skole

Grøss og gru
Den Tolvte Spelaren, Kevin, har flyttet til Våg. Han ble fort usikker på hva som skjedde i byen. Det gikk ikke lang tid før han fikk seg noen venner men det han ikke visste var at vennene hadde gjort noe ulovlig.
Dette er en historie skrevet av Tor Arve Røssland.
Jeg syntes denne boka var fin og lett å lese. Alt ga mening og fikk meg til å lese videre. Jeg gir denne boka et terning kast på 5 fordi: Den var lett å lese. Den var interessant, fordi det er slik bok jeg er interessert i og denne boka er en av de eneste bøkene jeg syntes var bra.
Den var spennende fordi forfatteren fortalte alt du trengte å vite om hvor han var og hva han gjorde. Den var morsom. Og forfatteren fikk meg til å lese lenge. Og jeg syntes det var fint at det ikke var noe jeg måtte vent lenge på å få svar på.
Men jeg syntes det var litt lite bilder og det var derfor jeg har gitt boka et terning kast på 5. Jeg syntes denne boka var topp dette er en bok jeg kunne anbefalt for di aller fleste til og med de som ikke liker å lese.

Skrevet av: Mats Høyheim Aabelvik


Niclas

Niclas

Skrevet av 11. desember 2018 av Niclas på Stuenes skole

Terningkast: 5
Den tolvte spilleren
Denne boken var veldig gøy litt skummel fordi forfatteren hadde vært flink til å legge til virkemidler, som gjorde at den ble gøy å lese. Den var litt annerledes i forhold til andre bøker jeg har lest fordi den er morsom til tider og spennende og skummel og det er positivt ment.

Jeg synes denne boken burde vinne u-prisen for det var en veldig bra bok fordi, det var noe som skjedde hele tiden så man klarer ikke å legge den fra seg må bare lese hele.
Det eneste som trakk ned var at den var nynorsk og det synes jeg var irriterende for jeg er ikke så flink med ny norsk og synes det er litt vanskelig. Den var veldig action fylt og det var veldig morsomt å lese boken fordi det er en litt Fantasy bok.

Denne boken var veldig fantasifull noe som er bra for det som skjedde i boken ville aldri skjedd i virkeligheten, fordi han ene blir psykopat og får to andre til å komme til han for at han skulle skyte de.

Vis flere anmeldelser

Til toppen