Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 116 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Teoline

Teoline

Skrevet 20. desember 2018 av Teoline på Fløysbonn skole

“Den tolvte spelaren” handler om Kevin som har flytta til Våg. Han merker veldig fort at noe er annerledes. Kevin liker godt å spille fotball så han begynner på et fotballag som er der. Der får han seg raskt en ny venn som heter Kåre. I garderoben etter første trening tar Kevin seg en dusj og det er der han får sitt første møte med den tolvte spelaren.

Jeg syns at boken var veldig bra. Boken er skrevet på nynorsk og den er veldig lett å lese. Boken er ikke så lang så de som liker korte og spennende bøker burde lese denne. Det er veldig lett å leve seg inn i boken fordi forfatteren bruker skildringer som gjør at det er lett å kjenne seg igjen i de ulike situasjonene. Det var mye indre spenning og det var lett å kjenne seg igjen i avgjørelsene til hovedpersonen. Forfatteren skriver på en måte som stresser meg, jeg får lyst til å lese videre og fortere. Hvis det er noe negativt jeg skal si om denne boken er det at den kanskje er litt for enkel til å være en grøsser, det kunne vært enda mer grøss i den, men jeg syns at boken var veldig bra for å være så kort og enkel. Forfatteren har virkelig fått med mye spenning. Terningkast:6


Joacim E. Martinsen

Joacim E. Martinsen

Skrevet 18. desember 2018 av Joacim E. Martinsen på Skarbøvik ungdomsskole

Kort men kjempespennende!

Den tolvte Spelaren er en meget spennende grøsserbok

Boka handler om Kevin som flytter til Våg. Kevin legger fort merke til at det er noe rart som skjer der. Han får vite litt om hemmeligheten til Egil og Ronny og blir fort veldig interessert i den og etterforsker videre og blir veldig sjokkert over det han finner ut.

Jeg syntes boken var litt kort og kunne vart litt lenger, men det kan også være en bra ting for noen at den var kort. Jeg synes boken var ganske spennende og bygde opp spenningen bra. Når jeg leste boken ble jeg veldig fort revet med og ville ikke slutte å lese boken.

Alt i alt vil jeg si at dette er en meget god grøsserbok og i min mening fortjener den å vinne Uprisen.


Ole Martin

Ole Martin

Skrevet 17. desember 2018 av Ole Martin på Åkra ungdomsskole

Død eller levande handler om ein gut som heiter Simon, Simon har ei søster men har ikkje møtt faren sin. Boka forteller oss at Simon har ein spesiell evne til å snakke med folk fra andre dimensjonar. Han kan høyre ting og sjå ting ingen andre kan sjå. Ei natt Simon og søstera er åleine heime bankar det på døra, det var ein mann som sa at han hadde ein unge som forsvant for tjue år sidan. Han spurte om dei kunne hjelpe han finne ho og at han visste om evna hans. Simon sa han kunne prøve å hjelpe men lova ingen ting. Simon gjekk til biblioteket og prøvde å finna ut når jenta forsvant, han fant ei avis som var tjue år gammal der det stod at ei jente hadde forsvunne og at ho blei sist sett når ho gjekk over hengebrua. Simon gjekk over hengebrua sjølv og møtte på han som spurte han om han kunne hjelpe finne ho som forsvant. Den mannen var eit gjenferd og sa det var han som drepte ho og at han skulle drepe Simon og. Han slo Simon I svima og venta til han våkna. Når han våkna tok han ein stein og skulle til å slå Simon med den. Men rett før han gjorde det kom pappen til Simon og skøyt han med ei hagle.


Nichlas

Nichlas

Skrevet 14. desember 2018 av Nichlas på Bytårnet skole

boken handler om en gutt som heter jhonny og er 13 år og bynner på skolen.
en dag når jhonny var ferdig med treniga så han en gutt i dursen som han syntes var skummel og senere meter jhonny han i et marerit.
jeg syntes boka var kjedelig fordi den hadde lite spennings kurve og bynte veldig tregt.
jeg ville ikke anbefalt denne boka for de som trenger mye spenning.
jeg gir ternigskant 2.


Niclas

Niclas

Skrevet 13. desember 2018 av Niclas på Stuenes skole

Terningkast: 5
Den tolvte spelaren
Denne boken var veldig artig og litt skummel, fordi forfatteren hadde vært flink til å legge til virkemidler, som gjorde at den ble gøy å lese. Den var litt annerledes i forhold til andre bøker jeg har lest, fordi den er morsom til tider, og spennende og skummel. Dette er positivt.
Jeg synes denne boken burde vinne u-prisen, for det var en veldig bra bok, fordi, det var noe som skjedde hele tiden, så man klarer ikke å legge den fra seg, og må bare lese hele.
Det eneste som trakk ned, var at den var skrevet på nynorsk, og det synes jeg var irriterende, for jeg er ikke så flink med nynorsk, og synes det er litt vanskelig. Den var veldig actionfylt, og det var veldig morsomt å lese boken, fordi det er en litt Fantasy bok.
Denne boken var veldig fantasifull, noe som er bra, for det som skjedde i boken ville aldri skjedd i virkeligheten, fordi han ene blir psykopat og får to andre til å komme til han, for at han skulle skyte de.

Vis flere anmeldelser

Til toppen