Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 112 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Niclas

Niclas

Skrevet av 13. desember 2018 av Niclas på Stuenes skole

Terningkast: 5
Den tolvte spelaren
Denne boken var veldig artig og litt skummel, fordi forfatteren hadde vært flink til å legge til virkemidler, som gjorde at den ble gøy å lese. Den var litt annerledes i forhold til andre bøker jeg har lest, fordi den er morsom til tider, og spennende og skummel. Dette er positivt.
Jeg synes denne boken burde vinne u-prisen, for det var en veldig bra bok, fordi, det var noe som skjedde hele tiden, så man klarer ikke å legge den fra seg, og må bare lese hele.
Det eneste som trakk ned, var at den var skrevet på nynorsk, og det synes jeg var irriterende, for jeg er ikke så flink med nynorsk, og synes det er litt vanskelig. Den var veldig actionfylt, og det var veldig morsomt å lese boken, fordi det er en litt Fantasy bok.
Denne boken var veldig fantasifull, noe som er bra, for det som skjedde i boken ville aldri skjedd i virkeligheten, fordi han ene blir psykopat og får to andre til å komme til han, for at han skulle skyte de.


Helena Christiansen

Helena Christiansen

Skrevet av 13. desember 2018 av Helena Christiansen på Lillesand ungdomsskole

Den tolvte spelaren

Sjanger i boka er grøsser. Boka “Den tolvte speleren” handler om Kevin som har flytta til våg. Men ikke lenger etter han hadde flytta merker han at det er noe rart som foregår. Det jeg likte med boka var at den var spennende. Boka er skrevet på nynorsk, men når jeg leste den la jeg nesten ikke merke til det fordi jeg ble så oppslukt av historien. Det jeg ikke likte så godt med boka var at slutten var litt opplagt.

Terningkast:6-


.

.

Skrevet av 12. desember 2018 av . på Husnes ungdomsskole

Eg har lese boka DEN TOLVTE SPELAREN i serien grøss og Gru
Boka handler om kevin som flytter til våg fra bergen. Faren hans jobber i milliliteret så han har bodd på mangen forskjellige plasser rund om i Norge. Han begynner på våg sitt fotball lag, der han møter Ronny, Ronny er ei bølle som plager kevin. Ronny og Egil har også hengt ei gutt. Den tolvte spelaren. som kommer tilbake fra de døde for og beskytte Kevin. han dreper Ronny og Egil, men sparer Kåre.
Eg likte denne boka veldig godt fordi den var ikkje så lang og den var lett leselig.
Eg gir denne boka terningskast 5


Johannes Hamre

Johannes Hamre

Skrevet av 11. desember 2018 av Johannes Hamre på Stuenes skole

Bok annmeldelse.
Den tolvte spelaren.

Den tolvte spelaren er skrevet på nynorsk av Tor Arve Røssland. Denne boken er sjangeren grøss. Boken er på ca. 100 sider. Den tolvte spelaren er med i serien Grøss og gru som er en serie med mange skumle grøssere.

Boken handler om Kevin på 14 år, som flytter fra byen Bergen til en liten bygd med navnet Våg. Kevin elsker fotball, så derfor melder han seg på fotballaget som er der. Kevin blir fort venn med kåre. Kåre skal virke som en litt tøff gutt i begynnelsen. men etter hvert som Kevin blir godt kjent med han, virker han som en veldig snill gutt. Kåre har også to andre såkalte venner, som heter Ronny og Egil. Etter den første treningen skal Kevin ta seg en dusj i fotball garderoben, og det er der Kevin får sitt første møte med Den tolvte spelaren.

Denne boken er veldig velskrevet, fordi forfatteren klarer å få med så mange skumle og spennende beskrivelser og hendelser på bare 100 sider. Forfatteren bygger også opp til spenningstopper i slutten av kapitler.

Den tolvte spelaren er også veldig lett å leve seg inn i, fordi forfatteren bruker beskrivelser som gjør at du lett kan kjenne seg igjen i forskjellige situasjoner. En ting som trekker litt ned er at boken er skrevet på nynorsk, noe som gjør at det er litt vanskelig å forstå noen sammenhenger siden forfatteren bruker noen nynorske begreper.

Den tolvte spelaren er følelsesladet på den måten at den får leseren til å kjenne frykt, redsel eller stress. Og i noen tilfeller kan leseren spenne musklene sine fordi det skjer voldsomme eller uventede hendelser. Det er positivt når det er en grøsser.
Denne boken har også med seg noen viktige men alvorlige temaer. Jeg tror at forfatteren prøver å vise hvor alvorlig mobbing og rasisme kan være, Og det synes jeg er bra at han gjør.

Den tolvte spelaren har mange spenningskurver som for eksempel da Kevin møtte den tolvte spelaren i garderoben. Og mange andre hendelser i boken, som jeg ikke vil avsløre.

Derfor gir jeg Den tolvte spelaren en 5-er.


Thobias Tveit

Thobias Tveit

Skrevet av 11. desember 2018 av Thobias Tveit på Åkra ungdomsskole

Det handlar om ein gut som heiter Kevin som flytter fra Bergen til ei lita bygd som heiter Våg. Han begynner på fotball, og på den første treninga får han seg ein ny venn. Når Kevin skal gå fra trening så er det ein gut I garderoben, det viste seg å vere eit gjenferd. Kevin finner ut at den nye vennen har drept ein personen, så nå skal han ta hevn.

Eg synest denne boka var kjekk, for eg liker spenning.
Terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen