Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 114 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mathias Lien

den tolvte spelaren

Skrevet av 13. desember 2019 av Mathias Lien på Bud barne- og ungdomsskole

Skrevet av Mathias Lien 11 november
Jeg leste boken den tolvte spelaren som handler om en gutt som heter Kevin på 14 år som flytter til våg. Han elsker fotball og begynner fort på fotball laget. Han merker at noe er annerledes her, det er noe hemmelighetsfullt med denne bygda sier han. Farene kan plutselig være ved siden av deg. Og han har opplevd noe traumatisk med vennene sine. Og han finner fort ut at vennen ikke er så snille som de sa at de var.
Boken var veldig spennende i starten og man får lyst til å lese mer for å finne ut hvem Kevin er og hva som er så mystisk med den nye bygda. Spenningen fortsetter til slutten av boka.
For å oppsummere så holder boka på spenningen til slutten, og den var enkel å lese.
Terningkast 5.


Frida Marie Moe

Spennende bok

Skrevet av 25. november 2019 av Frida Marie Moe på Maja dskole

Denne boken var veldig spennende!! Ambefaler alle her til å lese den. Terningkast 6 let


Natalie Thompson

Natalie Thompson

Skrevet av 14. mars 2019 av Natalie Thompson på Bjørnsletta skole

En helt passe bok

Sjangeren til boken er grøss og boken handler om en gutt som begynner å spille fotball for et lag i byen sin. Han opplever noe veldig rart den første dagen han dusjer i garderoben. Hva kan det være? Han opplever det samme da han gikk hjem fra fotballtrening, følger det etter han eller er det bare fantasi?

Boka sin begynnelse er ganske spennende, jeg følte at jeg ville lese mer for å finne ut av hvem han var og hvorfor han ikke ville tilbake til byen. Begynnelsen bruker mye beskrivelser og følelser for å få meg til å lese mer. Spenningskurven i boka er veldig bra, men det skjer veldig sent i boka. Når handlingen skjer er boka nesten ferdig. Jeg synes at boka burde vært litt lengre etter høydepunktet, fordi hovedpersonene løser det med en gang og plutselig er boka ferdig. Boka var vanskelig å legge fra seg de siste 50 sidene, men helt opp til dit kunne jeg legge den fra meg ganske lett.
Handlingen i boka er vanskelig å leve seg inn i, men spenningen fortsetter gjennom hele boka. Det er mye bra beskrivelse i boka som gjør at jeg forstår hvordan det ser ut og følelser osv…

Som en helhet vil jeg si at boka har en bra sammenheng, men kan hoppe litt fort fram.
Språket i boka var bra, men jeg hadde ikke sagt at boka er veldig troverdig. Det er veldig vanskelig å forestille seg at dette kan skje og sette seg ordentlig inn i handlingen.

Oppsummeringen av boka er at den er helt passe. Det er noen ting som gjør at boka er veldig bra og noen ting som gjør at den er dårlig.


Kristian Mydske

Kristian Mydske

Skrevet av 14. mars 2019 av Kristian Mydske på Bjørnsletta Skole

Den tolvte spelaren er en bok som inngår i sjangeren krim, boken handler om Kevin som opplevde noen traumatiserende opplevelser med vennene sine. Det hadde vist seg at alle vennene ikke hadde vært så snille som de sa at de var.
Boka er en del av serien Grøss og Gru. Boken er en beskrivende begynnelse og den er fengende allerede fra start. Jeg syntes boken hadde en stor spenningskurve med mange vendepunkt. Boken sin avslutning er veldig overraskende og brå. Jeg syntes boken har en god sammenheng og den var lett å les. Boken hadde bare 100 sider. Boken er skrevet på nynorsk så det gjør den spesielt interessant. Jeg syntes boka er bra og interessant, men den kunne inneholdt mer adjektiv. Jeg gir boka terningkast 4.


Jonas

Jonas

Skrevet av 14. mars 2019 av Jonas på Velg skole

Boka var lettlest selv om den var på nynorsk. Det gikk fort å lese den og jeg følte meg inne i handlingen.
Gutten som ble drept og hengt i skogen vendte tilbake. Han gjorde sånn at Kevin (hovedpersonen) skulle drepte de som drepte han. Den ene gutten ble borte fra skolen og ingen viste hvor han var, og det var da gutten som ble drept viste seg foran Kevin for tredje gang.
Jeg syntes denne boken er bra og at alle burde lese den. Terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Johannes Hamre

Johannes Hamre

Skrevet av 11. desember 2018 av Johannes Hamre på Stuenes skole

Bok annmeldelse.
Den tolvte spelaren.

Den tolvte spelaren er skrevet på nynorsk av Tor Arve Røssland. Denne boken er sjangeren grøss. Boken er på ca. 100 sider. Den tolvte spelaren er med i serien Grøss og gru som er en serie med mange skumle grøssere.

Boken handler om Kevin på 14 år, som flytter fra byen Bergen til en liten bygd med navnet Våg. Kevin elsker fotball, så derfor melder han seg på fotballaget som er der. Kevin blir fort venn med kåre. Kåre skal virke som en litt tøff gutt i begynnelsen. men etter hvert som Kevin blir godt kjent med han, virker han som en veldig snill gutt. Kåre har også to andre såkalte venner, som heter Ronny og Egil. Etter den første treningen skal Kevin ta seg en dusj i fotball garderoben, og det er der Kevin får sitt første møte med Den tolvte spelaren.

Denne boken er veldig velskrevet, fordi forfatteren klarer å få med så mange skumle og spennende beskrivelser og hendelser på bare 100 sider. Forfatteren bygger også opp til spenningstopper i slutten av kapitler.

Den tolvte spelaren er også veldig lett å leve seg inn i, fordi forfatteren bruker beskrivelser som gjør at du lett kan kjenne seg igjen i forskjellige situasjoner. En ting som trekker litt ned er at boken er skrevet på nynorsk, noe som gjør at det er litt vanskelig å forstå noen sammenhenger siden forfatteren bruker noen nynorske begreper.

Den tolvte spelaren er følelsesladet på den måten at den får leseren til å kjenne frykt, redsel eller stress. Og i noen tilfeller kan leseren spenne musklene sine fordi det skjer voldsomme eller uventede hendelser. Det er positivt når det er en grøsser.
Denne boken har også med seg noen viktige men alvorlige temaer. Jeg tror at forfatteren prøver å vise hvor alvorlig mobbing og rasisme kan være, Og det synes jeg er bra at han gjør.

Den tolvte spelaren har mange spenningskurver som for eksempel da Kevin møtte den tolvte spelaren i garderoben. Og mange andre hendelser i boken, som jeg ikke vil avsløre.

Derfor gir jeg Den tolvte spelaren en 5-er.

Til toppen