Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 116 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Natalie Thompson

Natalie Thompson

Skrevet 14. mars 2019 av Natalie Thompson på Bjørnsletta skole

En helt passe bok

Sjangeren til boken er grøss og boken handler om en gutt som begynner å spille fotball for et lag i byen sin. Han opplever noe veldig rart den første dagen han dusjer i garderoben. Hva kan det være? Han opplever det samme da han gikk hjem fra fotballtrening, følger det etter han eller er det bare fantasi?

Boka sin begynnelse er ganske spennende, jeg følte at jeg ville lese mer for å finne ut av hvem han var og hvorfor han ikke ville tilbake til byen. Begynnelsen bruker mye beskrivelser og følelser for å få meg til å lese mer. Spenningskurven i boka er veldig bra, men det skjer veldig sent i boka. Når handlingen skjer er boka nesten ferdig. Jeg synes at boka burde vært litt lengre etter høydepunktet, fordi hovedpersonene løser det med en gang og plutselig er boka ferdig. Boka var vanskelig å legge fra seg de siste 50 sidene, men helt opp til dit kunne jeg legge den fra meg ganske lett.
Handlingen i boka er vanskelig å leve seg inn i, men spenningen fortsetter gjennom hele boka. Det er mye bra beskrivelse i boka som gjør at jeg forstår hvordan det ser ut og følelser osv…

Som en helhet vil jeg si at boka har en bra sammenheng, men kan hoppe litt fort fram.
Språket i boka var bra, men jeg hadde ikke sagt at boka er veldig troverdig. Det er veldig vanskelig å forestille seg at dette kan skje og sette seg ordentlig inn i handlingen.

Oppsummeringen av boka er at den er helt passe. Det er noen ting som gjør at boka er veldig bra og noen ting som gjør at den er dårlig.


Kristian Mydske

Kristian Mydske

Skrevet 14. mars 2019 av Kristian Mydske på Bjørnsletta Skole

Den tolvte spelaren er en bok som inngår i sjangeren krim, boken handler om Kevin som opplevde noen traumatiserende opplevelser med vennene sine. Det hadde vist seg at alle vennene ikke hadde vært så snille som de sa at de var.
Boka er en del av serien Grøss og Gru. Boken er en beskrivende begynnelse og den er fengende allerede fra start. Jeg syntes boken hadde en stor spenningskurve med mange vendepunkt. Boken sin avslutning er veldig overraskende og brå. Jeg syntes boken har en god sammenheng og den var lett å les. Boken hadde bare 100 sider. Boken er skrevet på nynorsk så det gjør den spesielt interessant. Jeg syntes boka er bra og interessant, men den kunne inneholdt mer adjektiv. Jeg gir boka terningkast 4.


Jonas

Jonas

Skrevet 14. mars 2019 av Jonas på Velg skole

Boka var lettlest selv om den var på nynorsk. Det gikk fort å lese den og jeg følte meg inne i handlingen.
Gutten som ble drept og hengt i skogen vendte tilbake. Han gjorde sånn at Kevin (hovedpersonen) skulle drepte de som drepte han. Den ene gutten ble borte fra skolen og ingen viste hvor han var, og det var da gutten som ble drept viste seg foran Kevin for tredje gang.
Jeg syntes denne boken er bra og at alle burde lese den. Terningkast 6.


Bendik Evensen

Bendik Evensen

Skrevet 14. mars 2019 av Bendik Evensen på Bjørnsletta Skole

Jeg er en veldig god leser. Kanskje den med mest erfaring av alle. i løpet av livet har jeg lest over 1000 bøker og jeg er bare 14! Jeg synes denne boken er en språkfattig bok, den mangler de fleste virkemidlene man ser etter i en god grøsser. På tross av det dårlige språket og manglende virkemidler greier forfatteren og presse fram en brukbar historie med med en spenningskurve som er helt ok. Det er langt opp til toppen og en brukbar historie holder burde ikke bli nominert til U-prisen! Denne forfatteren er en skam for U-prisens rykte og stolthet og har rett og slett skrevet en dårlig ungdomsbok. Alt i alt så for denne boken et skuffene terningkast 2 fordi den rett og slett mangler det meste en grøsser skal inneholde.


Eskil Søvik-Pedersen

Eskil Søvik-Pedersen

Skrevet 14. mars 2019 av Eskil Søvik-Pedersen på Bjørnsletta

Den tolvte spelaren
Hei jeg opplevde denne boka som spennende og bra skrevet og den fikk meg til å ha lyst til å lese mer og mer. Det som gjør denne boka god er at den har med nesten alle kriteriene man trenger for å skrive en bok og det var jævelm kjc kkj n oinb pijhy fgw uidyF WUIHF UYWEkdhw FG OQU Y UHEOIUYHgiyuy oUFI GOUYPIUFPOWE
J I

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Erling Svinvik

Erling Svinvik

Skrevet 9. november 2018 av Erling Svinvik på Surnadal ungdomsskole

Den tolvte spelaren, superbra!

Boka handlar om ein gut på 14 år som budde i Våg da han var 13 år, men da han budde i Våg så skjedde det noko forferdeleg han flytta etter det som skjedde tilbake til Bergen, men han drar tilbake til Våg 13 år seinare og fortel historia si. Og du skal få høyre alt Kevin og venen hans opplevde.
Sjanger: Krim, grøss og gru.
Boka starter bra og fengande, du får høyre om da han først kom til Våg og venene han får og korleis han hadde det der. Det vart ganske spennande tideleg i boka og dei siste 40 sidene var og spennande. Den sluttar overraskande og ganske spennande, den var ikkje lett og legge frå seg og eg hadde lyst til å lese ganske ofte på grunn av denne boka. Den var lett og leve seg inn i og det gjore den dobbelt så bra.
Eg synest at slutten og midten passar ganske bra til boka.
Den er litt urealistisk på grunn av at det handlar litt om eit spøkelse, men mye av boka kunne ha skjedd på verkelegheita. Den var ganske lett og lese fordi det ikkje var så mykje på kvar side og den var inndelt i kapittel.
Det var ikkje så mykje banning, men det var litt og eg syntest at der det var banning som passa. Den tolvte spelaren var superspennande og den er den beste boka eg har lest så langt så du bør lese den.
Eg trur forfattaren prøvde og få fram at mobbing kan vere farleg og ikkje bra eller kan det hende at forfattaren eigentleg berre prøver og få fram ei skummel historie.
Eg gir denne boka terningkast: 6, på grunn av at det var så mange gode ting med boka, men den kunne vore litt lenger.

Til toppen