Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 108 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

johannes laaveg

johannes laaveg

Skrevet 7. februar 2019 av johannes laaveg på nannestad ungdomsskole

jeg syntes denne boka var spennende og bra. håper denne boka vinner uprisen!


Torgeir

Torgeir

Skrevet 23. januar 2019 av Torgeir på Kalvartræet skole

boken handler om Kevin som nettopp har flyttet til den vesle bygda Våg. Etter den første treningen skla han dusje og mens han dusjer møter han den tolvte spelaren. Den tolvte spelaren kommer nærmere og nærmere så Kevin spør om han er gay siden han kommer nærme. Kevin prøver og få seg så kjapt ut som mulig. han gidder ikke og tørke seg før han tar på seg klærne og løper ut. Når han har kommet ut drar han og vennen til vennen og ser en skrekk film. når Kevin skal hjem føler han at noen ser på han og når han snur seg ser han noen løpe ette rhan.
Stjerne kast: 6


Teoline

Teoline

Skrevet 20. desember 2018 av Teoline på Fløysbonn skole

“Den tolvte spelaren” handler om Kevin som har flytta til Våg. Han merker veldig fort at noe er annerledes. Kevin liker godt å spille fotball så han begynner på et fotballag som er der. Der får han seg raskt en ny venn som heter Kåre. I garderoben etter første trening tar Kevin seg en dusj og det er der han får sitt første møte med den tolvte spelaren.

Jeg syns at boken var veldig bra. Boken er skrevet på nynorsk og den er veldig lett å lese. Boken er ikke så lang så de som liker korte og spennende bøker burde lese denne. Det er veldig lett å leve seg inn i boken fordi forfatteren bruker skildringer som gjør at det er lett å kjenne seg igjen i de ulike situasjonene. Det var mye indre spenning og det var lett å kjenne seg igjen i avgjørelsene til hovedpersonen. Forfatteren skriver på en måte som stresser meg, jeg får lyst til å lese videre og fortere. Hvis det er noe negativt jeg skal si om denne boken er det at den kanskje er litt for enkel til å være en grøsser, det kunne vært enda mer grøss i den, men jeg syns at boken var veldig bra for å være så kort og enkel. Forfatteren har virkelig fått med mye spenning. Terningkast:6


Joacim E. Martinsen

Joacim E. Martinsen

Skrevet 18. desember 2018 av Joacim E. Martinsen på Skarbøvik ungdomsskole

Kort men kjempespennende!

Den tolvte Spelaren er en meget spennende grøsserbok

Boka handler om Kevin som flytter til Våg. Kevin legger fort merke til at det er noe rart som skjer der. Han får vite litt om hemmeligheten til Egil og Ronny og blir fort veldig interessert i den og etterforsker videre og blir veldig sjokkert over det han finner ut.

Jeg syntes boken var litt kort og kunne vart litt lenger, men det kan også være en bra ting for noen at den var kort. Jeg synes boken var ganske spennende og bygde opp spenningen bra. Når jeg leste boken ble jeg veldig fort revet med og ville ikke slutte å lese boken.

Alt i alt vil jeg si at dette er en meget god grøsserbok og i min mening fortjener den å vinne Uprisen.


Ole Martin

Ole Martin

Skrevet 17. desember 2018 av Ole Martin på Åkra ungdomsskole

Død eller levande handler om ein gut som heiter Simon, Simon har ei søster men har ikkje møtt faren sin. Boka forteller oss at Simon har ein spesiell evne til å snakke med folk fra andre dimensjonar. Han kan høyre ting og sjå ting ingen andre kan sjå. Ei natt Simon og søstera er åleine heime bankar det på døra, det var ein mann som sa at han hadde ein unge som forsvant for tjue år sidan. Han spurte om dei kunne hjelpe han finne ho og at han visste om evna hans. Simon sa han kunne prøve å hjelpe men lova ingen ting. Simon gjekk til biblioteket og prøvde å finna ut når jenta forsvant, han fant ei avis som var tjue år gammal der det stod at ei jente hadde forsvunne og at ho blei sist sett når ho gjekk over hengebrua. Simon gjekk over hengebrua sjølv og møtte på han som spurte han om han kunne hjelpe finne ho som forsvant. Den mannen var eit gjenferd og sa det var han som drepte ho og at han skulle drepe Simon og. Han slo Simon I svima og venta til han våkna. Når han våkna tok han ein stein og skulle til å slå Simon med den. Men rett før han gjorde det kom pappen til Simon og skøyt han med ei hagle.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Håkon Telstad Sollid

Håkon Telstad Sollid

Skrevet 5. oktober 2018 av Håkon Telstad Sollid på Surnadal ungdomsskole

Grøsser

Den tolvte spilleren er en grøsse/krim bok

Boken handler om at Kevin Borgen som er adoptert og må flytte til en ny kommune fordi faren hans tjenestegjør i hæren og må stadig flytte. En dag ser Kevin en gutt på hans alder med fotballdrakt som det står 12 på. Gutten står med en kjøttkrok i hånda. Kevin føler han stadig blir jaget. Han får en bestevenn som heter Kåre. Kevin føler Kåre vet hvem gutten med kjøttkroken er.

Til og med starten av boka er oppslukende og fører deg sakte, men spennende inn i midten av handlingen, det er mye overraskelser, spenning og mye grøss. Slutten var ganske brå og uventet, men det gjør bare at jeg vil lese mer og mer, og kanskje neste bok om den kommer. Jeg klarte nesten ikke slutte å lese, forfatteren gjorde så jeg trodde jeg var Kevin/jeg personen.

Ord som kan beskrive leseopplevelsen er: overaskende og spennende.

Alt i boken henger sammen og passer inn, språket er perfekt og det er greit med banne-ord av og til. Den ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest, fordi den her var mere oppslukende og spennende. Denne boka er ikke en del av en trend eller serie, men den er jo så bra at den kunne vært det. Det er noen få hendelser som kunne skjedd i virkeligheten. Det var ikke noe magi eller noe tull, så det gjør det ekstra gøy å lese når det ikke er det. Det var lett å forstå ting og det var ord som passet til hendelsene. Det var en spennende og overaskende bok. Anbefaler på det sterkeste å lese boka.

Jeg gir boka terningkast 5 fordi den var for kort.

Til toppen