Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 115 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Max

Helt OK, får en lettlest bok.

Skrevet av 1. oktober 2020 av Max på Anonym skole

Denne boka var helt ok til en lettlest bok å være. Jeg leste denne boka for å øve meg på nynorsk, men jeg hadde aldri lest boka for spenningen. Jeg tror denne boka passer til de som ikke er så glad i å lese, men ellers tror jeg ikke så mange andre ville likt den. Den tar både kjapp tid, og den er enkel å lese. Men noe av det som ødela det litt for meg, var at det var på 80-tallet. Jeg kunne enkelt ha lest en hvor handlingen skjer på 80-tallet, men det er svært få tegn til det. Man merker det bare tre ganger i boka. Den første gangen, sier hovedpersonen at han er født i 1972, den andre gangen drar hovedpersonen og vennen hans til en videosjappe, og den tredje gangen nevner forfatteren en kassettspiller. Resten av boka tenker jeg ikke over det, og glemmer at det skjer på 80-tallet. Men når disse tingene kommer opp, så husker jeg det igjen og jeg ser hele historien annerledes igjen. Dette er ganske forvirrende. Jeg synes at hvis man først skal ha en historie på 80-tallet, så må man ha flere virkemidler som tilsier dette. Det var også en del rasisme i boka, i tillegg til litt homofobi, og når jeg glemte at handlingen skjedde på 80-tallet (når dette var mer normalt), så synes jeg det er litt merkelig, og blir litt irritert. Men det er fint at forfatteren viser at dette skjedde på 80-tallet.

Jeg vil nok ikke lese noen flere bøker av denne bokserien, men jeg synes det var en fin start på nynorskbøkene jeg skal lese. Jeg synes det er litt rart at denne boka er nominert til en pris, men jeg er ikke ekspert så jeg kan ikke si noe på det.

Alt i alt, tror jeg at denne boka passer til folk som ikke er så glad i å lese, men den passet desverre ikke helt til meg. Dessuten er jeg ganske over grøssere.


Mathias Lien

den tolvte spelaren

Skrevet av 13. desember 2019 av Mathias Lien på Bud barne- og ungdomsskole

Skrevet av Mathias Lien 11 november
Jeg leste boken den tolvte spelaren som handler om en gutt som heter Kevin på 14 år som flytter til våg. Han elsker fotball og begynner fort på fotball laget. Han merker at noe er annerledes her, det er noe hemmelighetsfullt med denne bygda sier han. Farene kan plutselig være ved siden av deg. Og han har opplevd noe traumatisk med vennene sine. Og han finner fort ut at vennen ikke er så snille som de sa at de var.
Boken var veldig spennende i starten og man får lyst til å lese mer for å finne ut hvem Kevin er og hva som er så mystisk med den nye bygda. Spenningen fortsetter til slutten av boka.
For å oppsummere så holder boka på spenningen til slutten, og den var enkel å lese.
Terningkast 5.


Frida Marie Moe

Spennende bok

Skrevet av 25. november 2019 av Frida Marie Moe på Maja dskole

Denne boken var veldig spennende!! Ambefaler alle her til å lese den. Terningkast 6 let


Natalie Thompson

Natalie Thompson

Skrevet av 14. mars 2019 av Natalie Thompson på Bjørnsletta skole

En helt passe bok

Sjangeren til boken er grøss og boken handler om en gutt som begynner å spille fotball for et lag i byen sin. Han opplever noe veldig rart den første dagen han dusjer i garderoben. Hva kan det være? Han opplever det samme da han gikk hjem fra fotballtrening, følger det etter han eller er det bare fantasi?

Boka sin begynnelse er ganske spennende, jeg følte at jeg ville lese mer for å finne ut av hvem han var og hvorfor han ikke ville tilbake til byen. Begynnelsen bruker mye beskrivelser og følelser for å få meg til å lese mer. Spenningskurven i boka er veldig bra, men det skjer veldig sent i boka. Når handlingen skjer er boka nesten ferdig. Jeg synes at boka burde vært litt lengre etter høydepunktet, fordi hovedpersonene løser det med en gang og plutselig er boka ferdig. Boka var vanskelig å legge fra seg de siste 50 sidene, men helt opp til dit kunne jeg legge den fra meg ganske lett.
Handlingen i boka er vanskelig å leve seg inn i, men spenningen fortsetter gjennom hele boka. Det er mye bra beskrivelse i boka som gjør at jeg forstår hvordan det ser ut og følelser osv…

Som en helhet vil jeg si at boka har en bra sammenheng, men kan hoppe litt fort fram.
Språket i boka var bra, men jeg hadde ikke sagt at boka er veldig troverdig. Det er veldig vanskelig å forestille seg at dette kan skje og sette seg ordentlig inn i handlingen.

Oppsummeringen av boka er at den er helt passe. Det er noen ting som gjør at boka er veldig bra og noen ting som gjør at den er dårlig.


Kristian Mydske

Kristian Mydske

Skrevet av 14. mars 2019 av Kristian Mydske på Bjørnsletta Skole

Den tolvte spelaren er en bok som inngår i sjangeren krim, boken handler om Kevin som opplevde noen traumatiserende opplevelser med vennene sine. Det hadde vist seg at alle vennene ikke hadde vært så snille som de sa at de var.
Boka er en del av serien Grøss og Gru. Boken er en beskrivende begynnelse og den er fengende allerede fra start. Jeg syntes boken hadde en stor spenningskurve med mange vendepunkt. Boken sin avslutning er veldig overraskende og brå. Jeg syntes boken har en god sammenheng og den var lett å les. Boken hadde bare 100 sider. Boken er skrevet på nynorsk så det gjør den spesielt interessant. Jeg syntes boka er bra og interessant, men den kunne inneholdt mer adjektiv. Jeg gir boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen