Den svartkledde jenta

A. Audhild Solberg Samlaget 2019 168 anmeldelser

Hanna er på veg heim frå kjærasten Leo. Ved eit fråflytta hus dukkar det opp ei jente bak henne. Jenta tek til å følgje etter Hanna. På brua set ho i eit grufullt skrik, før ho brått forsvinn. Neste natt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

jesper aasen

den svartkledde jenta

Skrevet av 11. desember 2019 av jesper aasen på Elverum ungdomsskole

Den svartkledde jenta er en actionfylt og spennende bok. den handler om en jente som har en eldre kjæreste, jenta skal hjem og møter noe skummelt og forferdelig. Det høres ut som om denne skumle saken har noe å si. Boka passer for ungdommer og oppover, den er veldig spennende hele vegen og ganske lettlest. Boka var på en måte skummel, men man ville bare fortsette å lese den. spesielt slutten var veldig bra, og ikke bare var den godt skrevet, men det var også et budskap der.
Terningkast 6


Adrian

Litt bra...

Skrevet av 11. desember 2019 av Adrian på Elverum ungdomsskole

Den svartkledde jenta er en ganske spennande og skummel. Den har bra mellomrom mellom spennings punkter og leser ganske lett og er fint for alle. Historia flyter bra og du kan fullføre boka ganske fort men ikkje for fort. Endinga kjem ganske fort og det føler som om de hadde dårleg tid med og avslutte boka og det dempar litt på spenninga.
Terningkast: 5


Iver Skjellerud

Enkel og spenende

Skrevet av 10. desember 2019 av Iver Skjellerud på Smestad ungdomsskole

Boka handler om Hanna som ser en svartkledd jente når hun er på vei hjem fra Leo. Denne svartkledde jenta begynner og skrike til hun plutselig forsvinner ut i løse lufta, hun begynner å se denne jenta ofte og blir terrorisert av henne. Mot slutten så faller livet til Hanna litt fra hverandre.

Min mening om boka er at den er spennende og bra skrevet. Boken har en bra historie og fint med innhold, jeg ville anbefalt denne boken til ungdommer som liker grøssere. Boken er god og enkel å lese.

Terningkast: 4


Jan Andreas Hansen-Fure

En levende bok med masse følelser og tanker!

Skrevet av 10. desember 2019 av Jan Andreas Hansen-Fure på Kråkerøy ungdomsskole

10:29

Den svart kledde jenta er en bok med mange rare handlinger og følelser. Det litt om hvordan det er å ha et vanskelig liv med mange utfordringer. Det å ha et kropps press og andre press for å være en del av gjengen.

Det jeg liker med boka er at den er virkelig, spennende og liksom litt son levende at du føler på hovedpersonens følelser.
Den andre tingen er at denne boka her er et eksempel på at man kan komme i feil gjeng og gjøre mange valg som kommer til å sitte for resten av livet.

Det var ikke mye dårlig med boka, men det som var dårlig var at jeg syns den ikke brukte så mange skrivemåter, fortellingmåter eller litterære virkemidler. Boka brukte en del tankereferat, handlings referat og replikk. Kunne vært litt mer In media res for at teksten skal bli litt mer livligere. Kan ikke si så mye mer dårlig fordi det var masse bra!

Det er mange som bør lese denne boka her, fordi jeg vet at det er mange som har det son her i livet. Jeg gir denne terningkast 5 fordi den er en utrolig bra bok men jeg syns den ikke bør få en 6 fordi den var ikke perfekt eller het på topp.


Vetle

Lettlest

Skrevet av 3. desember 2019 av Vetle på Smestad ungdomsskole

Hanna skal gå hjem fra kjæresten sin Leo. Plutselig ser hun en skikkelse. Hanna begynner å løpe!

Jeg synes boka var spennende i starten og du får lyst til å lese mer, men slutten er dårlig og litt vanskelig å forstå. Boka var veldig lett å lese, med korte avsnitt og kapitler. Noe av det som skjer i boka kunne ikke skjedd i virkeligheten. Jeg mener at denne boka ikke kan vinne uprisen, fordi slutten kommer altfor fort og er vanskelig å skjønne.

Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen