Den svartkledde jenta

A. Audhild Solberg Samlaget 2019 151 anmeldelser

Hanna er på veg heim frå kjærasten Leo. Ved eit fråflytta hus dukkar det opp ei jente bak henne. Jenta tek til å følgje etter Hanna. På brua set ho i eit grufullt skrik, før ho brått forsvinn. Neste natt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Aslak Frydenlund

Den skrikende jenta

Skrevet av 13. november 2019 av Aslak Frydenlund på Vågå ungdomsskole

Det er ei bok som ei jente som heiter Hanna. Hanna er saman ein vaksen mann. Etter kvart begynner hun og møte ei rar og skummel jente på veg heim. Hanna trur at jenta vil drepe henne.

Det er ei interessant bok som kan vere fengande til tider. Ho er også nokså mystisk og rar. Den er ikkje for en yngre aldersgruppe, men er ei fin bok for nokon som er 13+.

Terningkast: 4


Robin løkkeberg kristiansen

den svarte natt

Skrevet av 12. november 2019 av Robin løkkeberg kristiansen på Vågå ungdomsskole

jeg vil gi boka en 3 fordi den var ikke så spennende og jenta gjorde nesten bare det samme. og forholdet mellom Hanna og Leo var spennende og hu på kirke gården og vennskapet mellom Hanna og bestevennen hennes. og det at når Hanna gikk hjem igjen så viste jeg at den svartkledde jenta kom til å komme så det var ikke så spennende å lese. boka var rett og slett forutsigbar.


Den svartkledde jenta

Skrevet av 12. november 2019 av på Åretta

Boka handler om Hanna som ser en svartkledd jente når hun er på vei hjem fra Leo. Denne svartkledde jenta begynner og skrike til hun plutselig forsvinner ut i løse lufta, hun begynner å se denne jenta ofte og blir terrorisert av hun. Mot slutten så faller livet til Hanna litt fra hver andre.

I min mening så var boka spennende og bra skrevet. Boken har en bra historie og bra innholdet jeg ville anbefalt denne boken til ungdommer som liker grøsser bøker. Boken er generelt bra og enkel å lese. Jeg synes denne boka bør bli nominert for u-prisen


Hokam Ali

Vis du liker å gå ut av din komfortsone, så er denne boka perfekt for deg😊

Skrevet av 11. november 2019 av Hokam Ali på Hauketo skole, 10. trinn

Boka “Den svartkledde jenta” er skrevet av Arne Svingen. Historien forteller om en tenåringsjente med navn Hanna, som går igjennom masse nifst og gru. Hun har også en kjæreste som heter Leo, som advarer Hanna med å gå veien hun går. Hanna ser at det er noen bak henne hver gang hun går den samme veien hun går.

Forfatteren prøver å få leseren til å leve som Hanna i teksten. Boka er spennende og vil kanskje skremme eller få deg til å bli ukomfortabel om du ikke har lest eller sett en skrekkfilm før. Boka har bare en dårlig egenskap, og det er at den er på nynorsk, noe som skuffet meg og fikk meg til å anstrenge meg mer når jeg leste boka, men utenom det språklige problemet så er boka fin og bra.

Boka er en verdig u-prisvinner, og fortjener all rosen den for. Folk i alle aldere kan lese denne boka, og det er ikke ment for en konkret alder, så lenge du ikke blir redd 😉 Jeg vil gi denne boka en sterk terningkast 5, og den ville ha vært en 6 er vis den hadde unngått å være på nynorsk.


niklas olsen

den lydløse jenta

Skrevet av 11. november 2019 av niklas olsen på Kråkerøy ungdomsskole

Den lydløse jenta.
Denne boken handler om Hanna som har en kjæreste som ikke er helt grei mot henne.
Etter hun er hos han så kimmer det en liten jente som skriker og løper etter henne.
Hun snakker til henne men får ikke svar det eneste hunn sier er det er ikke din skyld at du må dø et er hans.
Boken var kjedelig i starten men ble mye badere etter hvert den var på nynorsk men ikke så vanskelig nynorsk så det var bare 1 ord som jeg ikke forsto.
Boken er lettlest og ikke altfor lang så den passer for middels lesere.
Boken har mye sending og etter man er ferdig med halve boken så er det vanskelig å lagge den fra seg.
Denne boken kunne blitt veldig bra hvis den hadde blitt bygd på lit mer og gjort noe med dem gangene det var som mest spenene
Boken var lit skummel men ikke sann veldig så jeg tror dette er en bra bok for 12 og oppover.
Men alt i alt gir jeg den en femer.

5
Spennende.
Liten grøsser.
Lettlest.
Får lyst til å lese mer.
Vise det man ikke skal gjøre.
Tråkk i starten.

Vis flere anmeldelser

Til toppen