Den svartkledde jenta

A. Audhild Solberg Samlaget 2019 168 anmeldelser

Hanna er på veg heim frå kjærasten Leo. Ved eit fråflytta hus dukkar det opp ei jente bak henne. Jenta tek til å følgje etter Hanna. På brua set ho i eit grufullt skrik, før ho brått forsvinn. Neste natt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Simon Nyhagen

Simon Nyhagen

Skrevet av 3. desember 2019 av Simon Nyhagen på Rønvik skole

Terningkast 5

Tittel: den svart kledde jenta

Forfatter: Anne Audhild Solberg

Antall sider:95

Utgivelses år: 2019

Den svart kledde jente handlet om en jente som heter Hanna. Hun er sammen med en gutt som heter Leo men Leo bruker henne og behandler henne veldig dårlig. Hanna begynner og miste vennede hennes spesielt beste vennen hennes som heter Jonas. Etter dette så går Hanna forbi en liten dokke stue der Hanna begynner og se et gjenferd som hyler etter henne

Det jeg likte med boken: jeg likte at boken hadde enkle kapitler og lese. Jeg likte at boken var skummel men ikke altfor skummel. Jeg likte og så at Leo fikk som han fortjente i slutten.

Det jeg ikke likte med boken:

Det jeg ikke likte med boken var at det var mye upassende ting i boken som for eksempel at Leo filmet Hanna mens de gjorde ting. Det jeg heller ikke likte med boka var at foreldende til Hanna ikke ga henne mer straff en det ho fikk


Kristian

En grøsser og spennende bok

Skrevet av 2. desember 2019 av Kristian på Kråkerøy ungdomsskole

Forfatteren er Audhild Solberg.

Sjangeren er grøsser og spenning.

For laget av boka er Samlaget.

Grøss og gru er ganske skummel, bra og spennende.

Boka handler om en jente som heter Hanna. Hun er på vei hjem fra kjæresten Leo. Det er kaldt og mørkt. På veien hjem møter hun en jente som er kledd i svart. Hun sniker seg mot Hanna. Jenta skremmer Hanna og Hanna vet ikke hva hun skal gjøre. Hanna er veldig redd, men hun finner ut at det er søsteren til Leo. Dette skjer igjen bare at nå er det ikke søsteren til Leo. Hva skjer med Hanna? Hvem er dette? Hva gjør denne personen der?

Jeg synes språket i boka var lett å lese fordi det ikke var så mange vanskelige ord. For meg er det litt uvant å lese på nynorsk, så slik at jeg leser den litt saktere enn på bokmål. Det var mange korte setninger og boka var på nynorsk. Det var ikke noe banning i denne boka. I denne boka så synes jeg det er indre spenning fordi når jenta dukker opp så blir Hanna redd og forskrekket. Jeg føler det var litt ungdommelig språk i boka noen ganger. Jeg synes alt dette var med på å gjøre boka lett lest og spennende.

Boka handler egentlig om å være ærlig og si ting som det er. Vi skal ikke framstå som tøffere enn det vi er. Vi skal ikke være redde for å innrømme redsel for eksempel eller andre egenskaper. Jeg tror forfatteren har skrevet om dette tema fordi alle skal framstå som sterke og perfekte. Det skal ikke være noe man ikke klarer og presset på ungdom om å oppnå det ultimate blir stadig større. Budskapet er å si noe hvis du trenger hjelp.

Boka har en in medias res start. Jeg synes boka har en fengende start fordi det er bra skildringer. Boka har en spennings kurve. Når Hanna skal gå fra Leo begynner det en spennende oppbygning. Høydepunktet og vendepunktet er når Hanna møter denne jenta som er kledd i svart og møter en annen person litt senere og blir redd. I slutten av boka så skjønner Hanna at det er noen som bare tuller med henne og det er en fin og hyggelig slutt. Jeg synes dette var en litt enkel slutt og finne ut av fordi det som hadde skjedd før avslørte det litt. Jeg likte denne boka fordi det er bra med skildringer og skaper en spennende og skummel stemning. Denne boka har et handlingsreferat som jeg liker. Boka anbefales å lese. Den er original, og handlingen kunne skjedd i virkeligheten.

Dette gav meg et spesielt inntrykk fordi jeg lurte veldig på hvor de skulle og hva de skulle gjøre. Da de kjørte så var det bra med skildringer så det ble mer interessant å lese.

Terning kast 5


marit

marit

Skrevet av 2. desember 2019 av marit på Kråkerøy ungdomsskole

Boka Den svartkledde jenta er veldig spennende og leste. Den handler om en jente som har forelsket seg i en eldre gutt, et spøkelse hjemsøker ho i skogen og forteller henne at hun skal hold seg langt fra denne gutten, hva skal henne gjøre nå?
Boka er full av spenning og mystiske ting, jeg ble helt fanget av boka i nesten første setning. Det er som boka eier deg og den gjør ting virkelig. Når jeg leste boken ville jeg at vennene mine også skulle lese litt fordi det var så rar bok med så mye mening, og forståelse. Den svart kledde jenta (boka) har passe stor teks og bra mengde tekst på alle sidene. Den bytter litt på hva som skjer og når mens du leser. Forteller måten forfatteren har brukt er (jeg) det betyr at leseren forstår dette som om det er henne selv. Har egentlig ikke noe som ikke er ett pluss med denne boka. Min favoritt så langt
Vil gi dette boka terningkast 6 fra meg.


Eldar Hjertø Alagic

Skikkelsen på broen

Skrevet av 27. november 2019 av Eldar Hjertø Alagic på Hauketo skole, 10. trinn

Boken handler om ei jente som heter Hanna. Hanna er sammen med en eldreårig gutt, Leo. En kveld når Hanna er på vei hjem fra Leo, møter hun en mystisk svartkledd jente som oppfører seg rart. Jenta skriker og løper etter henne, men forsvinner plutselig på mystisk vis. Det samme skjer kveld etter kveld på vei hjem fra Leo.

Boken har relativt "lett språk" og er lett å lese. Boken fikk meg aldri helt inn i handlingen og historien. Når Hanna for eksempel skulle hjem fra Leo så var det lett å skjønne at hun kom til å møte på jenta. Det gjorde sånn at man aldri helt nådde den spenningstoppen jeg hadde forventet i en slik fortelling. Jeg synes også at boka ikke var så troverdig fordi, når Hanna forteller om at hun ser en svart skikkelse, så syns jeg det var litt rart at vennene hennes bare trodde på det og akkurat som om det var vanlig eller noe lignende. Og for meg ga ikke det så mye mening.

Boken var også innom teamet seksualforbrytelser. Leo hadde en “sextape” av Hanna og han som han brukte imot henne, slik at hun ikke skulle få tanken av å gå fra han. Hadde hun gjort det hadde han spredt videoen på nettet. Dette stresset også Hanna midt oppi alt det som skjedde fra før av.

Boken hadde også en ganske merkelig og brå slutt. Den ga mening, men syns forfatteren kunne ha brukt mer tid på slutten. En bok midt på treet. Anbefaler boken til alle mellom 11-14 år gamle.

Terningkast: 3


Gutt, 15

Lettlest Bok med Viktig Tema

Skrevet av 27. november 2019 av Gutt, 15 på Hauketo skole, 10. trinn

Den Svartkledde Jenta
Hanna er en 16 år gammel jente som har en kjæreste som heter Leo som er mye eldre en henne. Han henter henne med bilen sin og tilbyr henne øl. Hanna må alltid gå hjem alene fordi Leo er redd for at noen skal finne ut at de er sammen. Hanna liker ikke dette, men tørr ikke å innrømme hvor mørkeredd hun er. På veien hjem så viser en mørk skikkelse seg, dette er den svartkledde jenta
Jeg mener at denne boka tar opp viktige temaer som seksuelle forbrytelser. Dette er fordi Leo har nakenbilder av Hanna og utpresser henne til å ha samleie med han, hvis hun nekter så truer Leo med å publisere bildene. Boka er skremmende og kan gjøre leseren veldig ukomfortabel av og til. Det eneste jeg ikke likte med boka var at den var på nynorsk som gjorde det litt vanskelig å leve seg inn i karakterene men ellers så er boka grei
Denne boka anbefaler jeg at du leser fordi den er kort, grei og kan tilfredsstille dine ønsker om å lese en skrekkhistorie. Denne boka er lett å lese med et alvorlig tema, så jeg tenker at denne boka passer for uerfarne 13+ år gamle lesere. Alt i alt så gir jeg denne boka terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen