Den svartkledde jenta

A. Audhild Solberg Samlaget 2019 168 anmeldelser

Hanna er på veg heim frå kjærasten Leo. Ved eit fråflytta hus dukkar det opp ei jente bak henne. Jenta tek til å følgje etter Hanna. På brua set ho i eit grufullt skrik, før ho brått forsvinn. Neste natt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Aadya Ray

Hvem er hun?

Skrevet av 15. desember 2019 av Aadya Ray på Sofienberg skole

Den svartkledde jenta er en grøsser. Det handler om ei jente som heter Hanna, og om hvordan hun blir etterfulgt av en svartkledd jente på veien hjem fra huset til kjæresten, Leo. Leo er litt eldre enn Hanna og er ikke en grei person å være kjæreste med. Boka begynner in medias res, og kommer fort i gang. Den er ganske kort og lettlest. Boka er nervepirrende på begynnelsen og litt etter midten, men mot slutten går spenningen nedover. Den indre spenningen i boka gjør den mer interessant å lese, miljøet og karakterene er blitt skildret ordentlig. Boka tar opp et viktig tema, jeg synes ikke at slutten i boka var veldig realistisk, men siden det er en grøsser gir det mening. Generelt synes jeg at det er en bra bok. Det er anbefalt til ungdom som er ikke glad i å lese veldig skumle bøker. Den får terningkast 4 av 6.


Louise Kroepelien

den svartkledde jenta

Skrevet av 13. desember 2019 av Louise Kroepelien på DSO

Boken "Grøss og gru- den svartkledde jenta handler om Hanna, som er på vei hjem fra kjæresten Leo. De hadde kjørt gjennom en skog, så hun er nødt til å gå gjennom den svarte skogen hjem igjen også. Hanna er veldig redd for mørket og da hun også møter en skummel jente som skriker på henne og forfølger henne, blir Hanna veldig redd.

Jeg synes boken er bra og den er lettlest selvom man ikke snakker nynorsk. Den er litt skummel og har bra spenning. Jeg ville anbefalt den til alle over 11 kanskje, fordi det er en bok alle kunne likt. Jeg har ikke lest hele boken, men jeg ville gitt dette utdraget terningkast 5.


Syver Storødegård

En bok jeg vil anbefale

Skrevet av 12. desember 2019 av Syver Storødegård på Smestad ungdomsskole

En kveld går Hanna hjem fra kjæresten sin Leo, da møter hun en svartkledd skikkelse som skriker til henne. Hendelsen gjentar seg flere ganger og det begynner og bli skikkelig skummelt. I boka møter vi Hanna, Leo, Jonas og Betina.

Sjangeren er grøsser.

Jeg synes boka er spennende og lettlest, boka er veldig kort så det er ikke en bok du sliter med å komme deg gjennom.
Jeg vil anbefale denne boka til andre som kanskje synes det er vanskelig å lese tykke bøker. Da er denne boka perfekt.

En ting som kanskje er litt negativt er at den kanskje er litt kort, men uansett en bok og anbefale!

Terningkast: 4


HLL

Helt grei

Skrevet av 12. desember 2019 av HLL på Hauketo skole, 10. trinn

Boken "Grøss og gru – Den svartkledde jenta" skrevet av A. Audhild Solberg, handler om en jente med navn Hanna som var på vei hjem fra den eldre kjæresten Leo. Hun møter på en svartkledd jente. Jenta oppfører seg utrolig merkelig og plutselig forsvinner. Dette skjer kveld på kveld.
Personlig mener jeg at boken var både spennende og skremmende. Den har flere steder hvor ting ble mer hektisk og litt skummel. Boken drar inn flere viktige temaer som er en tabu i dagens samfunn. Alt i alt bra tema og budskap.
Språket er ikke vanskelig og boken er veldig lettlest med stor skrift og lite skrift på sidene. Rundt 100 sider. Boken er åpenbart ikke for folk som er eldre enn 14 år.
Terningkast 5


Emilie

Spennande og lettlest!

Skrevet av 12. desember 2019 av Emilie på Vågå ungdomsskole

Litt om boka: Hanna er på veg heim frå kjærasten Leo. Ved eit fråflytta hus dukkar det opp ei jente bak henne.
Jenta tek til å følgje etter Hanna. På brua set ho i eit grufullt skrik, før ho brått forsvinn. Neste natt skjer det same.
Kven er denne svartkledde jenta? Kvifor oppsøker ho Hanna?
Og kor kjem dette forferdelege skriket frå?
Min meining: Eg likte boka kjempe godt! Det var mange spenningstoppar, og det var alltid noe som var spennanede. Forfatteren tar opp mange viktige tema, for eksempel voldtekt og overgrep. Boka er på ca. 100 sider, så veldig lettlest for den som liker det! Karakterane ble skildra på ein veldig fin måte, det same med omgivelsane.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jan Andreas Hansen-Fure

En levende bok med masse følelser og tanker!

Skrevet av 10. desember 2019 av Jan Andreas Hansen-Fure på Kråkerøy ungdomsskole

10:29

Den svart kledde jenta er en bok med mange rare handlinger og følelser. Det litt om hvordan det er å ha et vanskelig liv med mange utfordringer. Det å ha et kropps press og andre press for å være en del av gjengen.

Det jeg liker med boka er at den er virkelig, spennende og liksom litt son levende at du føler på hovedpersonens følelser.
Den andre tingen er at denne boka her er et eksempel på at man kan komme i feil gjeng og gjøre mange valg som kommer til å sitte for resten av livet.

Det var ikke mye dårlig med boka, men det som var dårlig var at jeg syns den ikke brukte så mange skrivemåter, fortellingmåter eller litterære virkemidler. Boka brukte en del tankereferat, handlings referat og replikk. Kunne vært litt mer In media res for at teksten skal bli litt mer livligere. Kan ikke si så mye mer dårlig fordi det var masse bra!

Det er mange som bør lese denne boka her, fordi jeg vet at det er mange som har det son her i livet. Jeg gir denne terningkast 5 fordi den er en utrolig bra bok men jeg syns den ikke bør få en 6 fordi den var ikke perfekt eller het på topp.

Til toppen