Den sorte bruden

Anne Elvedal Cappelen Damm 2021 26 anmeldelser

Helenes fostersøster forsvinner sporløst på vei hjem fra butikken. Da Helene får vite at søsteren skal ha prøvd et åndebrett kvelden før hun forsvant, trosser hun advarselen om å aldri ta i bruk sine evner til å kommunisere med døde. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Malwina Puczydlowska

Den sorte bruden

Skrevet av 14. desember 2021 av Malwina Puczydlowska på Rommen skole

Jeg anbefaler denne boka!
Den sorte bruden er en bok som fokuserer på grøss og spenning. Det er den andre boka i trilogien. Hovedpersonen i boka heter Helene. Hun har en bror, Per Cato og et foster familie, Sissel, Olemann og May-Liss. En dag går May-Liss for å kjøpe is, men hun kommer ikke tilbake. Tidlig i boken finner vi ut at Helene kan se og kommunisere med døde mennesker. Kan hun bruke disse evnene til å finne fostersøsteren hennes, May-Liss?
Det var en spennende bok og jeg likte å lese den. Noen av de tingene jeg likte med boken er mysteriene, karakterene og konflikter i historien. En av de beste tingene med denne boken er det faktum at den fikk meg til å føle mange følelser som tristhet og frustrasjon for eksempel. Forfatteren er Anne Elvedal.
Jeg vil gi boka terningkast 5.


Narges

Ein Sort Brud

Skrevet av 14. desember 2021 av Narges på Husnes ungdomsskule

Ein Sort Brud

Den Sorte Bruden er andre bok i serien Dødens Spill. Dødens Spill er en paranormal grøssertrilogi, skrevet av Anne Elvedal.

Boka er skreven i perspektiven til hovedpersonen Helene (15), den starta med at ho blei påminna av fortiden om å ikkje høyre på stemmane til dei daude etter at ho begynte å høyre dei igjen. Storebror Per Cato (17) blei då anklaga for å være urettferdig etter at lillesystera May Liss (6) forsvann. Ho møtte deretter ein gut på hennas alder for å prøve å hjelpe hovedpersonen med å finne systera si igjen. Etter å ha prøvd å finne systera si, oppdagar ho ein trist sannheit som du må finne ut sjølv viss du vil vite kva som skjedde.

Boka er interessant fordi hovedpersonen kan sjå/høyre spøkelser viss ho fokuserer nok, det er ikkje som andre bøker der hovedpersonen kan sjå spøkelser uten å gjere noke spesielt. eg liker også korleis livet hennas er så dramatisk.

Ein av tingene eg likte ikkje om boka er hovud karakteren. Eg liker ikkje at ho ikkje lytter til folk sine råd og nektar å få hjelp frå andre når ho trenger noko. Ho trur ho kan gjere alt sjølv og det er frustrerende for det øydelegger tillit mellom ho og vennene og familien hennas.

Eg gir boka terning kast 3.


Emma

En spennende bok

Skrevet av 14. desember 2021 av Emma på Mæla ungdomsskole

Den sorte bruden er en veldig bra bok. Boken er veldig spennende. Boken er bra skrevet, og man får lyst til å lese mer. Den er også bok to i en trilogi, og på grunn av slutten får jeg lyst til å lese neste. Boken handler om en som heter Helene. Hun bor i en fosterfamilie. En dag blir fostersøsteren May-Liss borte. Og Helene gjør alt hun kan for å finne hun igjen. Boken er en grøsser. Så jeg ville anbefalt boken for de som liker grøssere.

Terningkast 5.


Julie Nilsen

Den sorte bruden

Skrevet av 13. desember 2021 av Julie Nilsen på Husnes ungdomsskule

Forfattar: Anne Elvedal

Forlag: Cappelen Damm

Den sorte bruden er del. 2 av av Dødens spill. Eg har lese Dødens spill så eg syntest det var spennande å få høyre fortsettinga. Sjangeren til boka er paranormal grøsser. Boka er skrevet på bokmål. Boka handler om ei jente som heiter Helene som sammen med broren din Per Cato bor hos ein forsterfamilie. Ein kveld då Helene skulle vere barnevakt for fostersøstera May Liss, gikk May Liss alene til butikken for å kjøpe is, men forsvann sporløst på veien heim.

På starten i boka var det ikkje mykje spennande som foregikk seg, seinare i boka begynnte det å bli meir og meir spennande. I byrjinga av boka kan det virke noko lunde forvirrande men etter kvart som man les kjenner man igjen kor i boka man er. Eg synest boka var veldig bra og lett å leve seg inn i. Eg likar veldig godt måten eg ser for meg korleis stadar og personar ser ut sidan skildringane i boka kjem godt fram. Eg likte veldig godt måten den fyrste boka til Anne Elvedal satte spor i minnet mitt, eg hadde selvfølgeleg lyst å høyre fortsettinga sidan det var ein liten "cliff hanger" på slutten, så eg er meget letta for at eg fekk lese del 2

Eg anbefaler denne boka sterkt og spesielt for de som har lese del 1, eg velger difor å gi denne boka terningkast 6!


Jacob

Den svarte bruden.

Skrevet av 13. desember 2021 av Jacob på Husnes ungdomsskule

Den sorte bruden Forfattar: Anne Elvedal

Bok: 2

Boka handlar om ei jente som kan snakke med de døde, Ho ville ikkje snakke med de døde så ho prøvde å ikkje snakke med de døde.

Søstera hennes forsvann og dei lette etter ho I mange dager. Så gjekk ho til ein stall og der var det eit åndebrett. Masse spennande skjedde men boka var ganske skjedelig.

Det er masse spennende følelsar men det blei litt for urealistisk.

Eg synast det var ein grei bok for dei som liker overnaturlige ting.

Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen