Den sorte bruden

Anne Elvedal Cappelen Damm 2021 23 anmeldelser

Helenes fostersøster forsvinner sporløst på vei hjem fra butikken. Da Helene får vite at søsteren skal ha prøvd et åndebrett kvelden før hun forsvant, trosser hun advarselen om å aldri ta i bruk sine evner til å kommunisere med døde. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julie Nilsen

Den sorte bruden

Skrevet av 13. desember 2021 av Julie Nilsen på Husnes ungdomsskule

Forfattar: Anne Elvedal

Forlag: Cappelen Damm

Den sorte bruden er del. 2 av av Dødens spill. Eg har lese Dødens spill så eg syntest det var spennande å få høyre fortsettinga. Sjangeren til boka er paranormal grøsser. Boka er skrevet på bokmål. Boka handler om ei jente som heiter Helene som sammen med broren din Per Cato bor hos ein forsterfamilie. Ein kveld då Helene skulle vere barnevakt for fostersøstera May Liss, gikk May Liss alene til butikken for å kjøpe is, men forsvann sporløst på veien heim.

På starten i boka var det ikkje mykje spennande som foregikk seg, seinare i boka begynnte det å bli meir og meir spennande. I byrjinga av boka kan det virke noko lunde forvirrande men etter kvart som man les kjenner man igjen kor i boka man er. Eg synest boka var veldig bra og lett å leve seg inn i. Eg likar veldig godt måten eg ser for meg korleis stadar og personar ser ut sidan skildringane i boka kjem godt fram. Eg likte veldig godt måten den fyrste boka til Anne Elvedal satte spor i minnet mitt, eg hadde selvfølgeleg lyst å høyre fortsettinga sidan det var ein liten "cliff hanger" på slutten, så eg er meget letta for at eg fekk lese del 2

Eg anbefaler denne boka sterkt og spesielt for de som har lese del 1, eg velger difor å gi denne boka terningkast 6!


Jacob

Den svarte bruden.

Skrevet av 13. desember 2021 av Jacob på Husnes ungdomsskule

Den sorte bruden Forfattar: Anne Elvedal

Bok: 2

Boka handlar om ei jente som kan snakke med de døde, Ho ville ikkje snakke med de døde så ho prøvde å ikkje snakke med de døde.

Søstera hennes forsvann og dei lette etter ho I mange dager. Så gjekk ho til ein stall og der var det eit åndebrett. Masse spennande skjedde men boka var ganske skjedelig.

Det er masse spennende følelsar men det blei litt for urealistisk.

Eg synast det var ein grei bok for dei som liker overnaturlige ting.

Terningkast: 4


Anastazja

Spennende Bok

Skrevet av 9. desember 2021 av Anastazja på Varteig barne- og ungdomsskole

Den Sorte Bruden” er bok nr.2 i trilogien “Dødens Spill” skrevet av Anne Elvedal. Sjangeren til boka er paranormal grøsser. Boken er skrevet i bokmål. Det handler om en jente som heter Helene som sammen med broren sin Per Cato bor hos en forsterfamilie. En kveld da Helene skulle være barnevakt for fostersøsteren May Liss, gikk May Liss alene til butikken for å kjøpe is, men forsvant sporløst på vei hjem.

På starten var det ikke så veldig mye spennende som skjedde, men når man gikk oppover til neste kapitler så ble det bare mer og mer spennende. Jeg syns at denne boken her var veldig bra, og at det var lett å leve seg inn i historien. Når jeg først startet å lese så var det vanskelig å stoppe. Boken syns jeg var bra skrevet, når jeg leste den så kunne jeg forestille hvordan alle stedene og personene så ut. Det jeg likte mest med boken var at den var spennende og det skjedde noe nesten hele tiden. Jeg trodde ikke den skulle være så bra, men den overasket meg veldig!

Jeg gir denne boken terningkast 6 og jeg anbefaler boken til alle som liker paranormale bøker.


Malwina Puczydlowska

Jeg anbefaler denne boka!

Skrevet av 7. desember 2021 av Malwina Puczydlowska på Rommen skole

Den sorte bruden er en bok som fokuserer på grøss og spenning. Det er den andre boka i trilogien. Hovedpersonen i boka heter Helene. Hun har en bror, Per Cato og et foster familie, Sissel, Olemann og May-Liss. En dag går May-Liss for å kjøpe is, men hun kommer ikke tilbake. Tidlig i boken finner vi ut at Helene kan se og kommunisere med døde mennesker. Kan hun bruke disse evnene til å finne fostersøsteren hennes, May-Liss?
Det var en spennende bok og jeg likte å lese den. Noen av de tingene jeg likte med boken er mysteriene, karakterene og konflikter i historien. En av de beste tingene med denne boken er det faktum at den fikk meg til å føle mange følelser som tristhet og frustrasjon for eksempel. Forfatteren er Anne Elvedal. Jeg vil gi boka terningkast 5.


Elena Helland

Den BESTE boken jeg noen gang har lest:

Skrevet av 2. desember 2021 av Elena Helland på Mæla ungdomsskole

Den sorte bruden er en grøssertrilogi. Helenes fostersøster forsvinner sporløst etter å ha vært på butikken, samtidig som byen sakte faller sammen. Hatet fostersøstera Helene? Var det faren hennes som kidnappet henne? Er alt egentlig et spill? Dette for du svar på i boken.

Boka starter ikke veldig spennende om jeg er ærlig, men etter hvert kapitel du leser jo mer for du lyst til å fortsette. Du kjenner seriøst hjerte halsen ett par ganger. Boka skaper så mange tanker og så mange ulike teorier inni meg, så forfatteren har utmerket seg når det gjelder frampek og ikke si for mye. Jeg ble så oppslukt i boken at det gikk flere timer uten at jeg merket det. Forfatteren skildrer på en god måte, slik at jeg føler jeg er en del av handlingen noe jeg verdsetter. Boken har hele 55 kapitler, men var så spennende at det føltes ut som mange færre. Språket er veldig passende for ungdom.

Mange av tingene og følelsene Helene føler på er noe mange foster-ungdommer og andre ungdommer kan kjenne seg i, selv om det ikke er så troverdig for noen. Det var også mange problemstillinger Helene satt fast i som mange av oss garantert føler på.

Små ting som kan pirkes på er blant annet det med at det er mange karakterer, som gjør det vanskelig å forstå i blant.

Det skjer så mange overraskende ting som er uforventet, spesielt slutten. Boken bør bli nominert for U-prisen fordi jeg mener den er original, spennende og gjenkjennbar. Dette er en bok som anbefales på det sterkeste om du er glad i paranormale historier. TERNINGKAST: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen