Den som vokter lyset

Ellen Fjestad Vigmostad & Bjørke 2019 34 anmeldelser

Tankevekkende og med et fengslende driv om et hjerte som har sluttet å slå og et som banker for jordas fremtid. Er verden verdt å redde når Gard ikke lenger er i den? Uten ham er alle dager grå. Om Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aakriti

Dårlig forklart men fortsatt bra

Skrevet av 14. desember 2019 av Aakriti på Sofienberg skole

‘Den som vokter lyste’ går på sjangerne drama, og masse spenning. Boken handler om Luka, en 18 åring som prøver å finne hjerte hennes. Siden Kjæresten hennes, Gard døde til å gi hjertet hans til henne, har hun vært deprimert og bodde I gården med mamma si, men nå skal hun ta hevn. Ellen Fjestad skrev tre bøker og denne boka var den tredje og den siste.
Boken startet veldig treigt, kanskje de som leste de andre bøkene før denne kunne ha følt boka annerledes. Det følte som om boka forventa at vi visste alt fra før, hvordan hovedpersonen eller de andre følte seg. Boka kunne ha introdusert karakterene litt tidligere I boka. Boka er heller ikke så lett å føle seg inn, siden mange har ikke helt mistet noen som var nær hjertet dem. Selv om boken var dårlig til å forklare hva som gikk rundt, var den nesten presis på hva Luka følte seg. Generelt, er boka ganske bra, bare at den har noe dårlig punkter. Selv om den var lett å legge fra seg, lurte man hva som skulle skje etterpå. Jeg forslår boken til de som liker spennende bøker, eller vil ha noe lett, men fortsatt lese noe dypt.
Jeg gir boka terningkast 4.


Sivert

Den som vokter lyset

Skrevet av 11. desember 2019 av Sivert på Bud barne- og ungdomsskole

Luka er veldig trist. Boka handler om Luka som bryter seg inn på et sjukehus for å finne hjerte sitt. Boka handler i hovedsak om at hun har mistet noen som betyr mye for henne. Denne boka er av sjangeren roman. Jeg synes det var en daff start men den forbedra seg etter kvart. Boka var grei men veldig rotete, kan ha noe med at det er tredje boka i serien. Det er veldig vanskelig å vite hvor Luka er til en hver tid. Boka kan også være ganske urealistisk i noen avgjørelser ho tar. Jeg kom egentlig aldri heilt inn i handlinga. Det er ei kreativ, men forvirrende bok, med en ganske uventa slutt.
Terningkast 3


Elias

Den som vokter lyset

Skrevet av 9. desember 2019 av Elias på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Forfatteren: Ellen Fjestad.
Boka handler om en jente som bryter seg inn på et sykehus får å hente hjerte sitt. Og hun har på en hette. Hun jobber på sykehuset. Boka handler egentlig om en jente som mister noen som betyr mye for henne.

Språk og språk: Boka var vanskelig og lese fordi det var mye på hver side. Boka var kjedelig, den var lett å legge fra seg fordi den var så tung å lese. Den har et kjedelig innhold. hvis du vil vite hva som skjedde i slutten må du lese boka .

Terningkast 3/6


Joshua

Ikke den beste boka

Skrevet av 6. desember 2019 av Joshua på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Dette et den tredje boka i serien og jeg har ikke lest den første og andre boka. Jeg sku kanskje ha lest dem fordi ingenting ga meining for meg. Boka har så mye ting som på går jeg skjønner nesten ikke handlingen.
Boka nådde ikke meg, den var forvirrende. Jeg synes den har en veldig dårlig start som ikke er spennende. Jeg ville nesten ikke å lese videre fordi starten ga ikke meining. språket var bra og boka var lett å lese, men innholdet skulle kanskje ha vært bedre.

Jeg gir den Terningkast: 3


Amanda

Den som vokter lyset

Skrevet av 3. desember 2019 av Amanda på Sunnland skole

Boka handler om en jente som bryter seg inn på et sykehus får å hente hjerte sitt. Hun begynner å jobbe på sykehuset,
Boka: Tittelen til boka er Den som vokter lyset. Boka er en oppfølger til Sammen skal vi holde himmelen og Døgnfluedans. Boka er den siste i Luka-trilogien.
Språk: Boka var lett å lese og lett og forstå.
Opplevelse av boken: Boka starter litt spennende, men den var ikke vanskelig å legge fra seg. Den ble litt kjedelig etterhvert. Boka slutter ganske overraskende.
Forfatteren: Ellen Fjestad. Hun vant uprisen i 2013 og kulturdepartementets debutantpris i 2013
Totalvurdering: Boka handler egentlig om en jente (Luka) som mister noen som betyr mye for henne. Hun prøver å komme seg inn på et sykehus for å hente hjerte hennes for å begrave det sammen med den hun mistet.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Henrik Lund

Den som vokter lyset - Et trainwreck

Skrevet av 21. november 2019 av Henrik Lund på Sunnland skole

Den Som Vokter Lyset – Henrik Lund

Den som vokter Lyset er den tredje og siste boka i luka trilogien. Det er en roman som handler om Luka, en jente som er veldig lei seg. Boka handler om hvordan hun skal ta tilbake det som er viktigst til henne, eller bare begrave det.

Boken starter med at et par geit som dør på en gård. Det er vanskelig å måle det anbefalte lese tempoet, fordi boken går i så mange tempo. Dette er en type start jeg ville kalle motsatt av fengene. Den er forvirrende, og u-inviterende.

Det er ikke så mye jeg liker om boka. Den har ingen retningssans. Det er ofte vanskelig å forstå hvor Luka er. Først vi på en gård. Det er sikkert. Så drar hun til sveits? Men så drar hun til oslo, og er fattig. Boka er også veldig ulogisk. Som for eksempel at hun drar og gjør en dyr hjerteoperasjon, men har penger til det, når hun ikke har nok penger til rene klær. Og at hun for seg en jobb på et sykehus, hvor hun hadde gjort operasjonen. Hun løg seg igjennom jobbintervjuet, men sier at hun ikke har hatt skole utdanning, hun får jobben.

Personene i boka føles veldig todimensjonale. De er de samme personene, kan ikke ha følelser og har ikke noe personlighet. Boka er vanskelig å lese, ikke på grunn av vanskelige setninger, men bare av hvor kjedelig den er. Hver side føles ut som det tar ti minutter å lese. Jeg personlig bare satt der i mens jeg leste, og tenkte på alt det andre jeg kunne gjøre.

Terningkast: 1

Til toppen