Den som vokter lyset

Ellen Fjestad Vigmostad & Bjørke 2019 34 anmeldelser

Tankevekkende og med et fengslende driv om et hjerte som har sluttet å slå og et som banker for jordas fremtid. Er verden verdt å redde når Gard ikke lenger er i den? Uten ham er alle dager grå. Om Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aakriti

Dårlig forklart men fortsatt bra

Skrevet av 14. desember 2019 av Aakriti på Sofienberg skole

‘Den som vokter lyste’ går på sjangerne drama, og masse spenning. Boken handler om Luka, en 18 åring som prøver å finne hjerte hennes. Siden Kjæresten hennes, Gard døde til å gi hjertet hans til henne, har hun vært deprimert og bodde I gården med mamma si, men nå skal hun ta hevn. Ellen Fjestad skrev tre bøker og denne boka var den tredje og den siste.
Boken startet veldig treigt, kanskje de som leste de andre bøkene før denne kunne ha følt boka annerledes. Det følte som om boka forventa at vi visste alt fra før, hvordan hovedpersonen eller de andre følte seg. Boka kunne ha introdusert karakterene litt tidligere I boka. Boka er heller ikke så lett å føle seg inn, siden mange har ikke helt mistet noen som var nær hjertet dem. Selv om boken var dårlig til å forklare hva som gikk rundt, var den nesten presis på hva Luka følte seg. Generelt, er boka ganske bra, bare at den har noe dårlig punkter. Selv om den var lett å legge fra seg, lurte man hva som skulle skje etterpå. Jeg forslår boken til de som liker spennende bøker, eller vil ha noe lett, men fortsatt lese noe dypt.
Jeg gir boka terningkast 4.


Sivert

Den som vokter lyset

Skrevet av 11. desember 2019 av Sivert på Bud barne- og ungdomsskole

Luka er veldig trist. Boka handler om Luka som bryter seg inn på et sjukehus for å finne hjerte sitt. Boka handler i hovedsak om at hun har mistet noen som betyr mye for henne. Denne boka er av sjangeren roman. Jeg synes det var en daff start men den forbedra seg etter kvart. Boka var grei men veldig rotete, kan ha noe med at det er tredje boka i serien. Det er veldig vanskelig å vite hvor Luka er til en hver tid. Boka kan også være ganske urealistisk i noen avgjørelser ho tar. Jeg kom egentlig aldri heilt inn i handlinga. Det er ei kreativ, men forvirrende bok, med en ganske uventa slutt.
Terningkast 3


Elias

Den som vokter lyset

Skrevet av 9. desember 2019 av Elias på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Forfatteren: Ellen Fjestad.
Boka handler om en jente som bryter seg inn på et sykehus får å hente hjerte sitt. Og hun har på en hette. Hun jobber på sykehuset. Boka handler egentlig om en jente som mister noen som betyr mye for henne.

Språk og språk: Boka var vanskelig og lese fordi det var mye på hver side. Boka var kjedelig, den var lett å legge fra seg fordi den var så tung å lese. Den har et kjedelig innhold. hvis du vil vite hva som skjedde i slutten må du lese boka .

Terningkast 3/6


Joshua

Ikke den beste boka

Skrevet av 6. desember 2019 av Joshua på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Dette et den tredje boka i serien og jeg har ikke lest den første og andre boka. Jeg sku kanskje ha lest dem fordi ingenting ga meining for meg. Boka har så mye ting som på går jeg skjønner nesten ikke handlingen.
Boka nådde ikke meg, den var forvirrende. Jeg synes den har en veldig dårlig start som ikke er spennende. Jeg ville nesten ikke å lese videre fordi starten ga ikke meining. språket var bra og boka var lett å lese, men innholdet skulle kanskje ha vært bedre.

Jeg gir den Terningkast: 3


Amanda

Den som vokter lyset

Skrevet av 3. desember 2019 av Amanda på Sunnland skole

Boka handler om en jente som bryter seg inn på et sykehus får å hente hjerte sitt. Hun begynner å jobbe på sykehuset,
Boka: Tittelen til boka er Den som vokter lyset. Boka er en oppfølger til Sammen skal vi holde himmelen og Døgnfluedans. Boka er den siste i Luka-trilogien.
Språk: Boka var lett å lese og lett og forstå.
Opplevelse av boken: Boka starter litt spennende, men den var ikke vanskelig å legge fra seg. Den ble litt kjedelig etterhvert. Boka slutter ganske overraskende.
Forfatteren: Ellen Fjestad. Hun vant uprisen i 2013 og kulturdepartementets debutantpris i 2013
Totalvurdering: Boka handler egentlig om en jente (Luka) som mister noen som betyr mye for henne. Hun prøver å komme seg inn på et sykehus for å hente hjerte hennes for å begrave det sammen med den hun mistet.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
lilli marie andersen

lilli marie andersen

Skrevet av 20. november 2019 av lilli marie andersen på Sunnland skole

Forfattaren heiter Ellen Fjestad og ho har skreve boka «Den som vokter lyset». Boka er gitt ut av forlaget Vigmostad Bjørke. Ellen er tidlegare Upris vinner.
Boka handlar om Luka (jente på 18 år) som er veldig forelska i Gard. I boka er Luka på oppdrag til å stele eit hjarte, men er det å stele når det er hennar eige? I boka får du vite at Luka og Gard var så forelska i kvarandre at Gard bestemte på å bruke pengane sine på ein hjartetransplantasjon. Det viser seg at hjartet til Luka var sjukt og Gard døyr kort tid etterpå, dette skjedde i bøkene før, men forfattaren er flink til å ta opp tråden til luka- trilogien som gjer at eg som ikkje har lest bøkene før skjønner innhaldet sakte, men sikkert.
Boka er spennande, romantisk og hjartevarmande. Spenninga kjem av at Luka må finne på ein måte å få stelt hjartet sitt utan å bli tatt på, men korleis skal ho klare det når hjartet er låst inne i eit laboratorium inne i sjukehuset sine låste dører som kun tilsette har tilgang til? Starten i boka er litt treig, men kjem seg utover når det virkelege oppdraget blir satt på spel. Handlinga er ganske rett på og eg vil anbefale å lese bøkene i serien før du les denne boka. Boka er romantisk og hjartevarmande fordi den handlar om kjærleiken som Luka har til Gard sjølv om han er død og korleis det er å ha mista nokon. Alt man er villig til å gjere for kjærleiken og vennskapet mellom Liv og Luka.
Tema i boka er kjærleik, vennskap, det å miste nokon og litt spenning. Forfattaren er også flink til å blande inn litt av det som er eit stort tema i dag, miljø, skrive på ein fin og skildrande måte som er med på å forbetre boka. Ellen Fjestad er veldig dyktig på skildring og det likte eg ganske godt. Ein fekk liksom laga eit eige bilde inni hovudet mitt om korleis alt ser ut, lukter og høyrest ut. Av og til fekk eg til og med følelsen av korleis hovudpersonen hadde det. Forfattaren skriv også litt dikt inni boka, eller ho skriv på ein veldig hjertevarmande og fin måte akkurat som eit dikt med korte setningar. Kappittela er også ganske små utan overskrift, men i denne boka passa det ganske bra. Nokre vil kanskje syntest boka var litt kjedeleg, men den er verdt å teste ut. Boka passar for ganske mange, men tilhøyrar kanskje mest alderen 12/13 år og oppover på grunn av litt avanserte ord for 10/11 åringar.

Til toppen