Den som vokter lyset

Ellen Fjestad Vigmostad & Bjørke 2019 34 anmeldelser

Tankevekkende og med et fengslende driv om et hjerte som har sluttet å slå og et som banker for jordas fremtid. Er verden verdt å redde når Gard ikke lenger er i den? Uten ham er alle dager grå. Om Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Aakriti

Dårlig forklart men fortsatt bra

Skrevet av 14. desember 2019 av Aakriti på Sofienberg skole

‘Den som vokter lyste’ går på sjangerne drama, og masse spenning. Boken handler om Luka, en 18 åring som prøver å finne hjerte hennes. Siden Kjæresten hennes, Gard døde til å gi hjertet hans til henne, har hun vært deprimert og bodde I gården med mamma si, men nå skal hun ta hevn. Ellen Fjestad skrev tre bøker og denne boka var den tredje og den siste.
Boken startet veldig treigt, kanskje de som leste de andre bøkene før denne kunne ha følt boka annerledes. Det følte som om boka forventa at vi visste alt fra før, hvordan hovedpersonen eller de andre følte seg. Boka kunne ha introdusert karakterene litt tidligere I boka. Boka er heller ikke så lett å føle seg inn, siden mange har ikke helt mistet noen som var nær hjertet dem. Selv om boken var dårlig til å forklare hva som gikk rundt, var den nesten presis på hva Luka følte seg. Generelt, er boka ganske bra, bare at den har noe dårlig punkter. Selv om den var lett å legge fra seg, lurte man hva som skulle skje etterpå. Jeg forslår boken til de som liker spennende bøker, eller vil ha noe lett, men fortsatt lese noe dypt.
Jeg gir boka terningkast 4.


Sivert

Den som vokter lyset

Skrevet av 11. desember 2019 av Sivert på Bud barne- og ungdomsskole

Luka er veldig trist. Boka handler om Luka som bryter seg inn på et sjukehus for å finne hjerte sitt. Boka handler i hovedsak om at hun har mistet noen som betyr mye for henne. Denne boka er av sjangeren roman. Jeg synes det var en daff start men den forbedra seg etter kvart. Boka var grei men veldig rotete, kan ha noe med at det er tredje boka i serien. Det er veldig vanskelig å vite hvor Luka er til en hver tid. Boka kan også være ganske urealistisk i noen avgjørelser ho tar. Jeg kom egentlig aldri heilt inn i handlinga. Det er ei kreativ, men forvirrende bok, med en ganske uventa slutt.
Terningkast 3


Elias

Den som vokter lyset

Skrevet av 9. desember 2019 av Elias på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Forfatteren: Ellen Fjestad.
Boka handler om en jente som bryter seg inn på et sykehus får å hente hjerte sitt. Og hun har på en hette. Hun jobber på sykehuset. Boka handler egentlig om en jente som mister noen som betyr mye for henne.

Språk og språk: Boka var vanskelig og lese fordi det var mye på hver side. Boka var kjedelig, den var lett å legge fra seg fordi den var så tung å lese. Den har et kjedelig innhold. hvis du vil vite hva som skjedde i slutten må du lese boka .

Terningkast 3/6


Joshua

Ikke den beste boka

Skrevet av 6. desember 2019 av Joshua på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Dette et den tredje boka i serien og jeg har ikke lest den første og andre boka. Jeg sku kanskje ha lest dem fordi ingenting ga meining for meg. Boka har så mye ting som på går jeg skjønner nesten ikke handlingen.
Boka nådde ikke meg, den var forvirrende. Jeg synes den har en veldig dårlig start som ikke er spennende. Jeg ville nesten ikke å lese videre fordi starten ga ikke meining. språket var bra og boka var lett å lese, men innholdet skulle kanskje ha vært bedre.

Jeg gir den Terningkast: 3


Amanda

Den som vokter lyset

Skrevet av 3. desember 2019 av Amanda på Sunnland skole

Boka handler om en jente som bryter seg inn på et sykehus får å hente hjerte sitt. Hun begynner å jobbe på sykehuset,
Boka: Tittelen til boka er Den som vokter lyset. Boka er en oppfølger til Sammen skal vi holde himmelen og Døgnfluedans. Boka er den siste i Luka-trilogien.
Språk: Boka var lett å lese og lett og forstå.
Opplevelse av boken: Boka starter litt spennende, men den var ikke vanskelig å legge fra seg. Den ble litt kjedelig etterhvert. Boka slutter ganske overraskende.
Forfatteren: Ellen Fjestad. Hun vant uprisen i 2013 og kulturdepartementets debutantpris i 2013
Totalvurdering: Boka handler egentlig om en jente (Luka) som mister noen som betyr mye for henne. Hun prøver å komme seg inn på et sykehus for å hente hjerte hennes for å begrave det sammen med den hun mistet.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Sanne Amalie

Forvirrende!

Skrevet av 30. oktober 2019 av Sanne Amalie på Grov skole

Denne boken handler om ei jente som heter Luka som har mistet kjæresten sin Gard, fordi han ofret det friske hjertet sitt til Luka som hadde et dårlig hjerte. Etter de har byttet hjerte prøver Luka å finne det slik at det kan bli begravet med Gard og i løpet av den tida så blir livet hennes helt snudd på hodet.

Jeg synes at begynnelsen på boka var veldig forvirrende, treig og den startet rett inn i handlingen så det ble veldig vanskelig å henge med og man skjønner ikke hva som foregår, men etter hvert som man leste ga boka mer og mer mening. Når jeg først begynte å forstå innholdet i boka så ble det vanskelig å legge den i fra seg, fordi den var så spennende.

Alt i alt synes jeg at boken var helt ok og jeg anbefaler folk mellom 13-17 år som liker blanding mellom action og romanse til å lese den, men denne boka er en del av en serie, så hvis det skal bli lettere å lese den anbefaler jeg sterkt å lese de bøkene som er før slik at det bli lettere å forstå innholdet.

Terningkast: 4

Til toppen