Den som vokter lyset

Ellen Fjestad Vigmostad & Bjørke 2019 23 anmeldelser

Tankevekkende og med et fengslende driv om et hjerte som har sluttet å slå og et som banker for jordas fremtid. Er verden verdt å redde når Gard ikke lenger er i den? Uten ham er alle dager grå. Om Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ragnar

Den som vokter lyset

Skrevet av 13. november 2019 av Ragnar på Grov skole

Jeg likte boka. Den var spennende.
Den ble mer og mer interessant.
Begynnelsen var veldig rar.
Var veldig kreativ.
Veldig enkel å lese.
Forfatteren skrev morsomme ord
Terningkast 4


Ludmila Antonsen

Den som vokter lyset

Skrevet av 10. november 2019 av Ludmila Antonsen på Grov skole

Hovedpersonene var: en jente på 18 år som hadde et veldig unikt navn, som gjorde selve historien allerede litt interessant å lese, moren til jenta, Noman og Christian. Mesteparten av boka foregikk på et sykehus, men det begynte med en flom på en liten gård høyt oppe i fjellene. Det var der både hovedpersonen og moren hennes bodde da historien startet.

Opplevelsen av boka:

Boka var veldig enkel å få med seg, den ble mer og mer interessant for hvert avsnitt. Men så synes jeg at begynnelsen var veldig forvirrende, når man har lest hele boken. Det gav egentlig ikke så mye mening med hele handlingen, men jeg syntes at det var en ganske grei start, men det var det ikke helt når jeg ble ferdig med hele boken.

Det var også noen overraskelser, som gjorde det veldig oppsiktsvekkende. Det var en god del vendepunkt og høydepunkter og de kom som regel veldig brått. Selve boka sluttet ganske kjapt, fordi jeg forventet mer stoff og mer informasjon etter den egentlige siste setningen, som gjorde at jeg ble sittende igjen med tomhetsfølelse. Jeg følte på en måte at jeg ikke fikk alt opplyst og at det egentlig kunne ha gått begge veier, at det egentlig ikke var en lykkelig slutt.

Men alt i alt så var boka veldig enkel å leve seg inn i. Den var en troverdig og morsom bok å lese.

Originalitet:

Jeg synes at boka var original, den var ganske kreativ og det var mange ulike hendelser i historien og man fikk ulike følelser av ulike karakterer. Denne boka har definitivt gitt meg til å se på noen av de mest vanlige hendelsene med nye øyne. Forfatteren har vært i stand til å påvirke oss og gi et eksempel på et unikt liv til en ‘’vanlig jente’’ på 18 år.

Språk:

Språket var veldig forståelig og lett å holde følge med. Språkbruken var tilpasset både personene som var med i handlingene og til selve leserne. Denne boka var på grunn av det veldig vanskelig å legge i fra seg og å glemme hva den handlet om. Språket gjorde at nemlig sånn at man ikke kunne glemme hva man har nettopp lest.

Oppsummering:

Forfatteren skrev boken for å vise hvordan en jente i en verden som er veldig troverdig og som kan ha det både morsomt og trist inni mellom. Det ble brukt mange fine øyeblikk i historien, men også noen ting som man kunne sette seg inni og prøve å se hvordan det ville føles i virkeligheten, siden de var kanskje litt deprimerende i noen øyeblikk. ‘’Den som vokter lyset’’, har en veldig fin historie å fortelle. Alle kan oppleve den forskjellig, for mye av stoffet må man tolke litt selv. Det blir sagt mange ting som gir noen ettertanker etter å ha lest det i denne boka. Det er alltid fint, hvis forfatteren får en til å tenke annerledes om diverse ting, etter å ha lest det og opplevd det med dem som var med i historien hans.


lise hafstad

Hjartevarmande og spennande bok

Skrevet av 7. november 2019 av lise hafstad på Halbrend skule

Forfattaren heiter Ellen Fjestad og ho har skreve boka «Den som vokter lyset». Boka er gitt ut av forlaget Vigmostad Bjørke. Ellen er tidlegare Upris vinner.
Boka handlar om Luka (jente på 18 år) som er veldig forelska i Gard. I boka er Luka på oppdrag til å stele eit hjarte, men er det å stele når det er hennar eige? I boka får du vite at Luka og Gard var så forelska i kvarandre at Gard bestemte på å bruke pengane sine på ein hjartetransplantasjon. Det viser seg at hjartet til Luka var sjukt og Gard døyr kort tid etterpå, dette skjedde i bøkene før, men forfattaren er flink til å ta opp tråden til luka- trilogien som gjer at eg som ikkje har lest bøkene før skjønner innhaldet sakte, men sikkert.
Boka er spennande, romantisk og hjartevarmande. Spenninga kjem av at Luka må finne på ein måte å få stelt hjartet sitt utan å bli tatt på, men korleis skal ho klare det når hjartet er låst inne i eit laboratorium inne i sjukehuset sine låste dører som kun tilsette har tilgang til? Starten i boka er litt treig, men kjem seg utover når det virkelege oppdraget blir satt på spel. Handlinga er ganske rett på og eg vil anbefale å lese bøkene i serien før du les denne boka. Boka er romantisk og hjartevarmande fordi den handlar om kjærleiken som Luka har til Gard sjølv om han er død og korleis det er å ha mista nokon. Alt man er villig til å gjere for kjærleiken og vennskapet mellom Liv og Luka.
Tema i boka er kjærleik, vennskap, det å miste nokon og litt spenning. Forfattaren er også flink til å blande inn litt av det som er eit stort tema i dag, miljø, skrive på ein fin og skildrande måte som er med på å forbetre boka. Ellen Fjestad er veldig dyktig på skildring og det likte eg ganske godt. Ein fekk liksom laga eit eige bilde inni hovudet mitt om korleis alt ser ut, lukter og høyrest ut. Av og til fekk eg til og med følelsen av korleis hovudpersonen hadde det. Forfattaren skriv også litt dikt inni boka, eller ho skriv på ein veldig hjertevarmande og fin måte akkurat som eit dikt med korte setningar. Kappittela er også ganske små utan overskrift, men i denne boka passa det ganske bra. Nokre vil kanskje syntest boka var litt kjedeleg, men den er verdt å teste ut. Boka passar for ganske mange, men tilhøyrar kanskje mest alderen 12/13 år og oppover på grunn av litt avanserte ord for 10/11 åringar.


Marina Bråten Gården

den som vokter lyset

Skrevet av 7. november 2019 av Marina Bråten Gården på Vågå ungdomsskole

Denne boka handlar om to forelska personar som skulle bytte hjarte.
Men Luka hadde hjarte problemer, så når Gard skulle få hjartet overlevde han ikkje operasjonen, så da skal Luka prøve å stela tilbake hjartet slik at Gard skal kunne begravest med hjartet.

Denne boka var spennande og romantisk, men også litt spesiell.
Den var vanskeleg å legge frå seg til tider også.
Eg likte boka godt, men den var litt vanskeleg å forstå nokon gongar.
Den var litt rotete med nokon vanskelege ord, men elles likte eg boka.
Terningkast 4


Emma Tho Ulsletten

Orginal bok

Skrevet av 1. november 2019 av Emma Tho Ulsletten på Vågå ungdomsskole

Det var ei jente som heitte Luka. Ho hadde ein kjærast som heite Gard. Ho og Gard bestemde seg får å byte hjarte, men det var ikkje så lurt. Ho ville at hjartet skulle begravast med kroppen hans, men det var ikkje dei som ville forske på det einige i. Ho gjorde alt ho kunne får at garden ho budde på ikkje skulle bli solgt, men når ho fløtte til Oslo blei det vanskeleg.

Eg tykte det var ei spennande bok, men ho var trist også får ho gjorde alt ho kunne for å få tak i det hjartet.
Det var bra at det ikkje skjedde så mykje med ein gong og at det var mest spennande på slutten for da får man lyst til å lese meir .
Det var ganske originalt det som var skreve, for eg har aldri lese noko likt som i den boka, og det var ganske bra .
Det var dramatisk på slutten når ho skulle finne hjarte og "levere" det .
Det var myke bra i boka slik som når ho fortalde kva som skjedde mellom ho og Gard og alt med garden hennar.

Terning kast : 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Anna Paulina

Starten var forvirrande!

Skrevet av 29. oktober 2019 av Anna Paulina på Sagatun skule

Denne boka handlar om ei jente som heiter Luka. Kjærasten hennar, Gard har nyleg dødd. Han døydde fordi han elska Luka så mykje at han bytta sitt friske hjertet med Luka sitt sjuke. Luka visste ikkje at hennar hjerte var sjukt. Luka blei så klart lei seg. No vil ho få tak i hjertet, grave det ned ilag med Gard og starte på eit nytt og betre liv. Dette er ikkje så lett sidan det er på eit sjukehus, og legen som har det vil forske på det.

Eg likte ikkje så godt boka. Eg synest den berre var spennande på slutten. Eg synest starten på boka ikkje var så bra. Starten var forvirrande. Den hadde ingenting med resten av boka å gjere. Midtdelen i boka var litt kjedeleg, men på slutten var den spennande. Det var spennande fordi ho leitte etter hjartet, ho møtte ei som heitte Liv og snakka mykje med ein som heitte Kristian om ulike ting. Eg blei også litt forvirra, når det alltid stod "du". "Du" var tydelegvis Gard. Eg likte heller ikkje at det ikkje var kapittel. Boka var på 134 sider. Eg liker best bøker som er litt lenger enn berre 134 sider.
Eg gir boka terningkast: 3

Til toppen