Den siste dragerytter

Kent Wold Christensen Forlagshuset vest 2022 14 anmeldelser

Riket rives i stykker av borgerkrig og indre splid, med to dronninger som kjemper om makten. Husam slites mellom sin lojalitet til dronning Eviramoti og følelsen av at de slåss mot feil fiende. Berta tynges ned av alt ansvaret hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andreas

Verste boka i hele u-prisen

Skrevet av 16. desember 2022 av Andreas på Bardufoss ungdomsskole

Boken er en fantasybok som handler om forskjellige folk som skal på en reise for å kjempe mot noen andre onde folk. Det er Gulli og vennene som er med på å kjempe med noen andre for å fjerne sarganere og ta tilbake riket.
Jeg har ikke fått lest ferdig men jeg har lest nok. Det er en veldig, veldig langsom bok som etter nesten 200 sider har ikke gitt meg lyst til å lese mer. Det er så utrolig lite spenning og det er nesten ingenting interessant som skjer. Det var ingenting som ga mening og de byttet nesten annen hver side med en annen person som bare ikke har noe med dem å gjøre. Plutselig bare er det en mann som har en drage og er en av hovedkarakterene. Dette er en bok som jeg ikke anbefaler til noen som helst og som bare dregger ut hele historien og bruker unødvendig mye tid på masse annet. Denne var en mareritt å lese og bare var ikke noe for meg. Kort fortalt, ingen spenning, ikke noe lesbart, uforståelig hvem som var hvem, helt ræva historie og det var ikke noe som noen andre burde lese.

Terningkast 1/6


Saskia

En veldig kjedelig fantasybok

Skrevet av 15. desember 2022 av Saskia på Bardufoss ungdomsskole

Dette er en fantasybok skrevet Kent Wold Kristensen.
Dette er tredje boka i en trilogi. Jeg leste den ikke ferdig fordi den var så uinteressant og kjedelig.
Jeg gir boka terningkast 2 på grunn av at den var så vanskelig å forstå, lang, og språket var litt uklart. Navnene på karakterene var litt rare og vanskelige å huske. Jeg ble ikke veldig interessert i boka og fikk ikke veldig lyst til å lese videre.
Historien i boka var til tross for dette ganske bra og det var noen deler i boka som var veldig spennende å lese.
Hvis man hadde lest de to første bøkene i trilogien hadde man skjønt mye mer, og det hadde sikkert vært bedre å lese. Jeg synes det var vanskelig å komme inn i historien.
Jeg anbefaler boka til folk fra 12 til 16 år fordi den er ganske lang og vanskelig å lese, men jeg synes temaet i boka passer til en som ikke er helt voksen.

Jeg synes ikke denne boka fortjener å vinne uprisen.


Sander

Kjedelig drageriding

Skrevet av 14. desember 2022 av Sander på Åkra ungdomsskole

Eg har ikkje klart å lese ferdig boken fordi den var kjedeleg og eg fekk ingen motivasjon til å lese. Eg føler at boken er ganske lang med nesten 400 sider og det hjelp ikkje på min mangel på motivasjon til å lese denne boken. Tittelen og forsida til boken gjorde at eg hadde lyst å lese den, men jo meir eg leste, jo mindre motivasjon fekk eg. Personleg så ville eg gidd boken terningkast 2. Eg skal skrive eit handlingsreferat, men eg klarer nesten ikkje å huske noko frå boka fordi det var så mye forskjellig som skjedde på likt. Det var som om de fortalte tre historier i ein tekst og det var vanskeleg og følge med på når det byttet.
Eg synst at du burde la være å lese denne boka med mindre du liker lange kjedelege fantasi tekster. Eg gledet meg til å lese boken fordi den såg så spennande ut, men det viste seg at den ikkje var så morosam likevel. Eg fekk berre lest 1/3 av boka, men det eg leste passet ikkje tittelen i det hele tatt. Eg tenker at det sikkert blir meir snakk om dragar og drage riding mot slutten, men det har eg ikkje tid til å lese. Eg synst ikkje at boka skal vinne fordi den var så lang og kjedeleg.


Marko

Ganske kjedelig bok

Skrevet av 13. desember 2022 av Marko på Bråtejordet skole

Boka handler om krig I et kongerike.
Jeg likte ikke boka. Dette er 3. del av en trilogi av bøker. Jeg har ikke lest de tidligere bøkene og det var vanskelig å skjønne hva som skjedde. Den var ikke så spennende. Det var veldig lange setninger og veldig mange beskrivelser som senka tempo i boka. For meg er handlingen for lang da jeg liker mer action i en bok. Jeg ville gitt denne boka terningkast 3.


Natali

Meh

Skrevet av 13. desember 2022 av Natali på Bråtejordet skole

Jeg syns boka var litt rart skrevet og noen setninger gir ikke mening. Og jeg anbefaler å lese bøkene som kommer før denne siden dette var 3. boka i serien, personlig så har ikke jeg lest de tidligere bøkene så det var noen ting som ble litt forvirrende for meg. Men ellers var det er ok bok, den har karakterer med sine egne historier som er interresante, og alt i alt var det helt greit å lese den. Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Mathea M.

Alt ble så virkelig

Skrevet av 11. november 2022 av Mathea M. på Apalløkka skole

Det er krig, det er opprørere, det er drager! Det er død og det er kjærlighet, action og spenning. Den siste boka i trilogien «De svarte skipene» heter «den siste dragerytter» og forteller om Riket som dessverre er blitt rammet av krig, kaos og vold. Og hovedkarakterene våre som kjemper med alt de har for å vinne.

Når jeg fikk boka i hånda, merket jeg med en gang at jeg ikke hadde så veldig lyst til å lese den. Det eneste jeg så var en tjukk bok med et kjedelig, livløst cover. Til at boken er i fantasy sjangeren synes jeg forsiden var veldig grå og fantasiløs. Jeg hadde nok ikke valgt den fra en av hyllene på ark. Jeg så for meg at dette var en lang og kjedelig bok, det tok fra meg leselysten min med en gang! Boka har et kart over landet historien handler om, dette er en skikkelig kul men også hjelpsom detalj. Det hjalp meg med å se for meg hvordan det så ut og hvordan det var på den tiden.

En av de første tingene jeg la merke til i boka var skildringene, både skildringer om områder og følelser eller tanker. Gjennom hele boka merket jeg hvor ekstremt gode skildringene var, og det hele tiden. Overalt er det skildringer, og jeg så hvordan det hjalp med å gjøre øyeblikk hvor det ikke skjer særlig mye om til noen av de beste delene av historien. De fikk meg til å ordentlig se for meg det som skjer i boka. Spesielt elsket jeg følelses skildringene, de fikk meg til å føle alt det karakterene følte. Alle følelsene og problemene til karakteren gjorde hele realiteten mye mer human. Et godt eksempel på menneskelige skildringer er språket, det er et stort land og man snakker forskjellig fra sted til sted. Forfatteren får karakteren til å snakke dårligere på noen språk og bedre på andre språk, dette syntes jeg var veldig briljant! Flere ganger i boka var jeg nær å begynne å gråte eller frustrert for en av karakterene, og det er en ting jeg ikke finner så mye av i andre bøker.

Etter å ha lest de første kapitlene var jeg veldig forvirret, dette er jo siste bok i en trilogi og jeg har ikke lest de første bøkene. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde eller skulle skje på starten. Det var også ekstremt mange forskjellige karakterer, som var litt vanskelige å huske på starten, men etterhvert som jeg kom meg inn i boka og historien kunne jeg huske alle sammen. Noen steder i boka er det også ganske grove beskrivelser av vold eller tortur, ikke så mange steder men noen steder. Og ettersom at skildringene er så gode kan man godt føle og se for meg det som blir skrevet. Jeg har ikke noe i mot dette og synes det gjør alt sammen litt mer variert, men kanskje også ekte vil jeg si!

Alt i alt er dette en fantastisk bok, på starten var jeg veldig sikker på at jeg skulle gi boka en 3-er, men jo mer jeg leste jo mer ville jeg gi. Har vært litt fram og tilbake mellom terningkast 5 og 6, men det blir nok et terningkast 6 fra meg. Denne boka har alt, et originalt og spennende plot, godt skrevet karakterer og ekstremt bra skriving med nydelige skildringer. Finner virkelig ikke noe jeg syntes er dårlig, jeg hadde nok hatt en kjappere start hvis jeg hadde lest de forrige bøkene, men på tross av det elsket jeg denne fantasy romanen

Til toppen