Den siste dragerytter

Kent Wold Christensen Forlagshuset vest 2022 14 anmeldelser

Riket rives i stykker av borgerkrig og indre splid, med to dronninger som kjemper om makten. Husam slites mellom sin lojalitet til dronning Eviramoti og følelsen av at de slåss mot feil fiende. Berta tynges ned av alt ansvaret hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andreas

Verste boka i hele u-prisen

Skrevet av 16. desember 2022 av Andreas på Bardufoss ungdomsskole

Boken er en fantasybok som handler om forskjellige folk som skal på en reise for å kjempe mot noen andre onde folk. Det er Gulli og vennene som er med på å kjempe med noen andre for å fjerne sarganere og ta tilbake riket.
Jeg har ikke fått lest ferdig men jeg har lest nok. Det er en veldig, veldig langsom bok som etter nesten 200 sider har ikke gitt meg lyst til å lese mer. Det er så utrolig lite spenning og det er nesten ingenting interessant som skjer. Det var ingenting som ga mening og de byttet nesten annen hver side med en annen person som bare ikke har noe med dem å gjøre. Plutselig bare er det en mann som har en drage og er en av hovedkarakterene. Dette er en bok som jeg ikke anbefaler til noen som helst og som bare dregger ut hele historien og bruker unødvendig mye tid på masse annet. Denne var en mareritt å lese og bare var ikke noe for meg. Kort fortalt, ingen spenning, ikke noe lesbart, uforståelig hvem som var hvem, helt ræva historie og det var ikke noe som noen andre burde lese.

Terningkast 1/6


Saskia

En veldig kjedelig fantasybok

Skrevet av 15. desember 2022 av Saskia på Bardufoss ungdomsskole

Dette er en fantasybok skrevet Kent Wold Kristensen.
Dette er tredje boka i en trilogi. Jeg leste den ikke ferdig fordi den var så uinteressant og kjedelig.
Jeg gir boka terningkast 2 på grunn av at den var så vanskelig å forstå, lang, og språket var litt uklart. Navnene på karakterene var litt rare og vanskelige å huske. Jeg ble ikke veldig interessert i boka og fikk ikke veldig lyst til å lese videre.
Historien i boka var til tross for dette ganske bra og det var noen deler i boka som var veldig spennende å lese.
Hvis man hadde lest de to første bøkene i trilogien hadde man skjønt mye mer, og det hadde sikkert vært bedre å lese. Jeg synes det var vanskelig å komme inn i historien.
Jeg anbefaler boka til folk fra 12 til 16 år fordi den er ganske lang og vanskelig å lese, men jeg synes temaet i boka passer til en som ikke er helt voksen.

Jeg synes ikke denne boka fortjener å vinne uprisen.


Sander

Kjedelig drageriding

Skrevet av 14. desember 2022 av Sander på Åkra ungdomsskole

Eg har ikkje klart å lese ferdig boken fordi den var kjedeleg og eg fekk ingen motivasjon til å lese. Eg føler at boken er ganske lang med nesten 400 sider og det hjelp ikkje på min mangel på motivasjon til å lese denne boken. Tittelen og forsida til boken gjorde at eg hadde lyst å lese den, men jo meir eg leste, jo mindre motivasjon fekk eg. Personleg så ville eg gidd boken terningkast 2. Eg skal skrive eit handlingsreferat, men eg klarer nesten ikkje å huske noko frå boka fordi det var så mye forskjellig som skjedde på likt. Det var som om de fortalte tre historier i ein tekst og det var vanskeleg og følge med på når det byttet.
Eg synst at du burde la være å lese denne boka med mindre du liker lange kjedelege fantasi tekster. Eg gledet meg til å lese boken fordi den såg så spennande ut, men det viste seg at den ikkje var så morosam likevel. Eg fekk berre lest 1/3 av boka, men det eg leste passet ikkje tittelen i det hele tatt. Eg tenker at det sikkert blir meir snakk om dragar og drage riding mot slutten, men det har eg ikkje tid til å lese. Eg synst ikkje at boka skal vinne fordi den var så lang og kjedeleg.


Marko

Ganske kjedelig bok

Skrevet av 13. desember 2022 av Marko på Bråtejordet skole

Boka handler om krig I et kongerike.
Jeg likte ikke boka. Dette er 3. del av en trilogi av bøker. Jeg har ikke lest de tidligere bøkene og det var vanskelig å skjønne hva som skjedde. Den var ikke så spennende. Det var veldig lange setninger og veldig mange beskrivelser som senka tempo i boka. For meg er handlingen for lang da jeg liker mer action i en bok. Jeg ville gitt denne boka terningkast 3.


Natali

Meh

Skrevet av 13. desember 2022 av Natali på Bråtejordet skole

Jeg syns boka var litt rart skrevet og noen setninger gir ikke mening. Og jeg anbefaler å lese bøkene som kommer før denne siden dette var 3. boka i serien, personlig så har ikke jeg lest de tidligere bøkene så det var noen ting som ble litt forvirrende for meg. Men ellers var det er ok bok, den har karakterer med sine egne historier som er interresante, og alt i alt var det helt greit å lese den. Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Betina

En overraskende fantasy bok

Skrevet av 8. november 2022 av Betina på Åkra ungdomsskole

Den siste dragerytter

Den siste dragerytter er en fantasi bok. Og den siste boka i bokserien.
Boka handler om to dronninger som kriger om riket, det er ein hard kamp. Lum og Gulli kjemper med opprørerne mot Serganerne. Berta blir gitt mye ansvar og innser at hun har fått vann over hodet. Det blir senere klart at det ikkje bare er rikets skjebne som er i fare, det er hele menneskeheten.

Boka har en brå start, det var rett inn i handlingen, for meg som ikkje har lest de andre bøkene var dette ein vanskelig bok å leve seg inn i helt i starten. Når eg begynte å bli litt meir kjent med de ulike rollene forstod eg handlingen meir og boka blei veldig spennande. Boka var veldig spennende og eg visste ikkje alltid kva som skulle skje, det var visse ting som var forutsigbart men ikkje mykje. Midt i handlingene var det ofte eg ikkje kunne legge fra meg boka for eg måtte finne ut av kordan det kom til å ende. Eg synes boka hadde en bra slutt, som var langt fra forventet då eg starta på boka. Boka var som sagt lett å leve seg inn i etter eg hadde blitt meir kjent med dei ulike rollene, det er ei bok som mange kan kjenne seg igjen i basert på tankegang og moral. Selve handlingen er ikkje noko som hadde skjedd i virkeligheten. Noko som hjalp med å leve seg inn i boka var at tankene var godt forklart og personene, eg leste akkuratt som eg kjente de forskjellige rollefigurene. Boka er ei tung bok å lese om du ikkje har lest lange bøker før, men den er satt opp på en måte som gjør det litt enklere, med mye overraskende hendinger og gode beskrivelser.
Boka er skrevet med ein unik penn, den er ikkje som noko eg har lest før. Fra følelse beskrivelser til spenning. Flere samtaler i boka kunne også skjedd i virkeligheten. Den måten rollene behersket seg selv og kordan de håndterte konflikt fikk meg til å se på visse ting i eit anna lys.
Boka er skrevet med en god blanding av korte og lange setninger, og har ikkje mange vanskelige ord. Dette gjorde boka komfortabel å lese og at det er ei bok dei fleste kan komme seg gjennom. Språkbruken kan være litt tung i forhold til kor lang boka er men
Eg meiner boka er unik og er verdt å lese, sjølv om eg ikkje er så glad i fantasy likte eg denne boka og gir den terningkast 4/6.

Til toppen