Den siste dragerytter

Kent Wold Christensen Forlagshuset vest 2022 14 anmeldelser

Riket rives i stykker av borgerkrig og indre splid, med to dronninger som kjemper om makten. Husam slites mellom sin lojalitet til dronning Eviramoti og følelsen av at de slåss mot feil fiende. Berta tynges ned av alt ansvaret hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andreas

Verste boka i hele u-prisen

Skrevet av 16. desember 2022 av Andreas på Bardufoss ungdomsskole

Boken er en fantasybok som handler om forskjellige folk som skal på en reise for å kjempe mot noen andre onde folk. Det er Gulli og vennene som er med på å kjempe med noen andre for å fjerne sarganere og ta tilbake riket.
Jeg har ikke fått lest ferdig men jeg har lest nok. Det er en veldig, veldig langsom bok som etter nesten 200 sider har ikke gitt meg lyst til å lese mer. Det er så utrolig lite spenning og det er nesten ingenting interessant som skjer. Det var ingenting som ga mening og de byttet nesten annen hver side med en annen person som bare ikke har noe med dem å gjøre. Plutselig bare er det en mann som har en drage og er en av hovedkarakterene. Dette er en bok som jeg ikke anbefaler til noen som helst og som bare dregger ut hele historien og bruker unødvendig mye tid på masse annet. Denne var en mareritt å lese og bare var ikke noe for meg. Kort fortalt, ingen spenning, ikke noe lesbart, uforståelig hvem som var hvem, helt ræva historie og det var ikke noe som noen andre burde lese.

Terningkast 1/6


Saskia

En veldig kjedelig fantasybok

Skrevet av 15. desember 2022 av Saskia på Bardufoss ungdomsskole

Dette er en fantasybok skrevet Kent Wold Kristensen.
Dette er tredje boka i en trilogi. Jeg leste den ikke ferdig fordi den var så uinteressant og kjedelig.
Jeg gir boka terningkast 2 på grunn av at den var så vanskelig å forstå, lang, og språket var litt uklart. Navnene på karakterene var litt rare og vanskelige å huske. Jeg ble ikke veldig interessert i boka og fikk ikke veldig lyst til å lese videre.
Historien i boka var til tross for dette ganske bra og det var noen deler i boka som var veldig spennende å lese.
Hvis man hadde lest de to første bøkene i trilogien hadde man skjønt mye mer, og det hadde sikkert vært bedre å lese. Jeg synes det var vanskelig å komme inn i historien.
Jeg anbefaler boka til folk fra 12 til 16 år fordi den er ganske lang og vanskelig å lese, men jeg synes temaet i boka passer til en som ikke er helt voksen.

Jeg synes ikke denne boka fortjener å vinne uprisen.


Sander

Kjedelig drageriding

Skrevet av 14. desember 2022 av Sander på Åkra ungdomsskole

Eg har ikkje klart å lese ferdig boken fordi den var kjedeleg og eg fekk ingen motivasjon til å lese. Eg føler at boken er ganske lang med nesten 400 sider og det hjelp ikkje på min mangel på motivasjon til å lese denne boken. Tittelen og forsida til boken gjorde at eg hadde lyst å lese den, men jo meir eg leste, jo mindre motivasjon fekk eg. Personleg så ville eg gidd boken terningkast 2. Eg skal skrive eit handlingsreferat, men eg klarer nesten ikkje å huske noko frå boka fordi det var så mye forskjellig som skjedde på likt. Det var som om de fortalte tre historier i ein tekst og det var vanskeleg og følge med på når det byttet.
Eg synst at du burde la være å lese denne boka med mindre du liker lange kjedelege fantasi tekster. Eg gledet meg til å lese boken fordi den såg så spennande ut, men det viste seg at den ikkje var så morosam likevel. Eg fekk berre lest 1/3 av boka, men det eg leste passet ikkje tittelen i det hele tatt. Eg tenker at det sikkert blir meir snakk om dragar og drage riding mot slutten, men det har eg ikkje tid til å lese. Eg synst ikkje at boka skal vinne fordi den var så lang og kjedeleg.


Marko

Ganske kjedelig bok

Skrevet av 13. desember 2022 av Marko på Bråtejordet skole

Boka handler om krig I et kongerike.
Jeg likte ikke boka. Dette er 3. del av en trilogi av bøker. Jeg har ikke lest de tidligere bøkene og det var vanskelig å skjønne hva som skjedde. Den var ikke så spennende. Det var veldig lange setninger og veldig mange beskrivelser som senka tempo i boka. For meg er handlingen for lang da jeg liker mer action i en bok. Jeg ville gitt denne boka terningkast 3.


Natali

Meh

Skrevet av 13. desember 2022 av Natali på Bråtejordet skole

Jeg syns boka var litt rart skrevet og noen setninger gir ikke mening. Og jeg anbefaler å lese bøkene som kommer før denne siden dette var 3. boka i serien, personlig så har ikke jeg lest de tidligere bøkene så det var noen ting som ble litt forvirrende for meg. Men ellers var det er ok bok, den har karakterer med sine egne historier som er interresante, og alt i alt var det helt greit å lese den. Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Phillip

Utrolig trist med masse spenning

Skrevet av 1. november 2022 av Phillip på Apalløkka skole

Det er en strid i riket mellom de to dronningene som begge mener å ha rett til å styre riket. Husam, Berta og Lum har en stor oppgave å må prøve å redde riket når sarganerne angriper, men kjemper de egentlig mot den rette fiende? Klarer de å befri rike fra de mørkhuda sarganerne med snøhvitt hår og klarer de å redde riket fra undergangen?

Boken er en fantasy bok med masse spenning og action hele tiden. Boken er den siste i triologien de svarte skipene. Det skjer veldig mye i boka og hele tiden er det noe som får deg til å bare måtte lese mer og når du leser er det sånn om du bare må finne ut hva som skjer videre. Boken var forvirrende i starten og siden noen folk inkludert jeg ikke hadde lest de tidligere bøkene i triologien så var det veldig vanskelig å forstå det som har skjedd og det ma leste på starten av boka, men boka er veldig bra skrevet og når jeg har lest ferdig så kan jeg forstå mer om hvordan de ulike karakterene har utviklet seg ikke i bare den siste boken, men gjennom hele serien. Det er så bra skrevet at det er mulig å forstå reisene til de ulike karakterene og hva de har hvert gjennom helt til slutten. Det jeg likte aller best var skildringene som var så realistiske og så virkelighetstro at jeg nesten trodde boken var ekte og at det ikke lenger var en fantasy bok. Forfatteren benytter seg av flere ulike skildringer og man føler at man kan sette seg inn i karakterens liv og hvordan de har det. Han bruker sterke følelser og hvordan karakterene oppfører seg før et livsviktig oppdrag.

Egentlig så er boken veldig trist. Hovedkarakterene i boken mister mye av seg selv og mister andre som står dem veldig nært.. Etter slag så er det veldig trist stemning og man kan føle at karakterene bare vil at krigen skal stoppe og at de bare kan leve i fred. Spenningskurven til boken var som en berg og dal bane, noen ganger veldig spennende og andre ganger ganske rolig. Noe jeg syns forfatteren brukte veldig mye og som gjorde boken mer spennende var at etter kapittelet så var det alltid midt i en veldig spennende hendelse så slutten han kapittelet og lot oss henge som en cliffhanger. Noen ganger ble jeg litt irritert, fordi neste kapittel handler om en annen person og da tar det ganske lang tid til å kunne lese fortsettelsen på det spennende. Slutten var forventet, men også uforventet fordi jeg visste at det kom til å bli en seier til de gode, men hvordan de kom til slutten og hva de har opplevd. Til slutt vil jeg snakke om budskapet, det kommer ikke veldig sterkt frem og det er ikke veldig tydelig, men jeg tror det kan være at livet svinger du har gode og dårlige øyeblikk. Du må huske at tiden leger sår og at når du er lei deg så har du noen som er der for deg og som du kan snakke med.

Denne boken er ihvertfall ikke for sarte personer. Det er mye blod og tårer gjennom hele boken så de som ikke tåler det burde ikke lese boken. Jeg vil anbefale denne boken for 14 eller 15 åringer. Fordi det er mange ting som skjer og veldig viktig at man forstår sammenhengen i boken og da tenker jeg at man må være gammel nok, men ikke altfor gammel. Jeg gir boken terningkast 5 fordi jeg føler at det er en bok med veldig sterke følelser og det er en bok jeg personlig likte veldig godt å lese. Den får ikke en 6er fordi jeg tenker det er litt for forvirrende med tidligere hendelser før boken og at det forvirrer når du er
ferdig med et kapittel så får du plutselig en annen person som du leser om.

Til toppen