Den siste dragerytter

Kent Wold Christensen Forlagshuset vest 2022 14 anmeldelser

Riket rives i stykker av borgerkrig og indre splid, med to dronninger som kjemper om makten. Husam slites mellom sin lojalitet til dronning Eviramoti og følelsen av at de slåss mot feil fiende. Berta tynges ned av alt ansvaret hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andreas

Verste boka i hele u-prisen

Skrevet av 16. desember 2022 av Andreas på Bardufoss ungdomsskole

Boken er en fantasybok som handler om forskjellige folk som skal på en reise for å kjempe mot noen andre onde folk. Det er Gulli og vennene som er med på å kjempe med noen andre for å fjerne sarganere og ta tilbake riket.
Jeg har ikke fått lest ferdig men jeg har lest nok. Det er en veldig, veldig langsom bok som etter nesten 200 sider har ikke gitt meg lyst til å lese mer. Det er så utrolig lite spenning og det er nesten ingenting interessant som skjer. Det var ingenting som ga mening og de byttet nesten annen hver side med en annen person som bare ikke har noe med dem å gjøre. Plutselig bare er det en mann som har en drage og er en av hovedkarakterene. Dette er en bok som jeg ikke anbefaler til noen som helst og som bare dregger ut hele historien og bruker unødvendig mye tid på masse annet. Denne var en mareritt å lese og bare var ikke noe for meg. Kort fortalt, ingen spenning, ikke noe lesbart, uforståelig hvem som var hvem, helt ræva historie og det var ikke noe som noen andre burde lese.

Terningkast 1/6


Saskia

En veldig kjedelig fantasybok

Skrevet av 15. desember 2022 av Saskia på Bardufoss ungdomsskole

Dette er en fantasybok skrevet Kent Wold Kristensen.
Dette er tredje boka i en trilogi. Jeg leste den ikke ferdig fordi den var så uinteressant og kjedelig.
Jeg gir boka terningkast 2 på grunn av at den var så vanskelig å forstå, lang, og språket var litt uklart. Navnene på karakterene var litt rare og vanskelige å huske. Jeg ble ikke veldig interessert i boka og fikk ikke veldig lyst til å lese videre.
Historien i boka var til tross for dette ganske bra og det var noen deler i boka som var veldig spennende å lese.
Hvis man hadde lest de to første bøkene i trilogien hadde man skjønt mye mer, og det hadde sikkert vært bedre å lese. Jeg synes det var vanskelig å komme inn i historien.
Jeg anbefaler boka til folk fra 12 til 16 år fordi den er ganske lang og vanskelig å lese, men jeg synes temaet i boka passer til en som ikke er helt voksen.

Jeg synes ikke denne boka fortjener å vinne uprisen.


Sander

Kjedelig drageriding

Skrevet av 14. desember 2022 av Sander på Åkra ungdomsskole

Eg har ikkje klart å lese ferdig boken fordi den var kjedeleg og eg fekk ingen motivasjon til å lese. Eg føler at boken er ganske lang med nesten 400 sider og det hjelp ikkje på min mangel på motivasjon til å lese denne boken. Tittelen og forsida til boken gjorde at eg hadde lyst å lese den, men jo meir eg leste, jo mindre motivasjon fekk eg. Personleg så ville eg gidd boken terningkast 2. Eg skal skrive eit handlingsreferat, men eg klarer nesten ikkje å huske noko frå boka fordi det var så mye forskjellig som skjedde på likt. Det var som om de fortalte tre historier i ein tekst og det var vanskeleg og følge med på når det byttet.
Eg synst at du burde la være å lese denne boka med mindre du liker lange kjedelege fantasi tekster. Eg gledet meg til å lese boken fordi den såg så spennande ut, men det viste seg at den ikkje var så morosam likevel. Eg fekk berre lest 1/3 av boka, men det eg leste passet ikkje tittelen i det hele tatt. Eg tenker at det sikkert blir meir snakk om dragar og drage riding mot slutten, men det har eg ikkje tid til å lese. Eg synst ikkje at boka skal vinne fordi den var så lang og kjedeleg.


Marko

Ganske kjedelig bok

Skrevet av 13. desember 2022 av Marko på Bråtejordet skole

Boka handler om krig I et kongerike.
Jeg likte ikke boka. Dette er 3. del av en trilogi av bøker. Jeg har ikke lest de tidligere bøkene og det var vanskelig å skjønne hva som skjedde. Den var ikke så spennende. Det var veldig lange setninger og veldig mange beskrivelser som senka tempo i boka. For meg er handlingen for lang da jeg liker mer action i en bok. Jeg ville gitt denne boka terningkast 3.


Natali

Meh

Skrevet av 13. desember 2022 av Natali på Bråtejordet skole

Jeg syns boka var litt rart skrevet og noen setninger gir ikke mening. Og jeg anbefaler å lese bøkene som kommer før denne siden dette var 3. boka i serien, personlig så har ikke jeg lest de tidligere bøkene så det var noen ting som ble litt forvirrende for meg. Men ellers var det er ok bok, den har karakterer med sine egne historier som er interresante, og alt i alt var det helt greit å lese den. Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Vinjar

“Ei litt rar fantasybok”

Skrevet av 25. oktober 2022 av Vinjar på Stokksund skule

Boka “Den siste dragerytter” er den siste boka i ein trilogi. Det er ei fantasybok. Boka handlar i hovudsak om tre personar Lum, Berta og Husam og den blir fortalt frå deira synsvinklar. Saman kjempar desse tre og mange andre mot sarganarane, men det viser seg å vere veldig vanskeleg.

Boka startar rett inn i handling, men ganske treigt. Sidan boka er den siste i ein serie blir det ekstra vanskeleg å kome inn i starten visst du ikkje har lese dei to første bøkene. Boka har ikkje så mange spenningskurver. Mesteparten av boka går til å byggje opp til ei stor spenningskurv, men det er mange vendepunkt i den. Du klarer ikkje å forutsi boka for den har så mange. Boka slutta på ein uventa måte, noko eg ikkje heilt likte. Den var ikkje så vanskeleg å leggje fra seg fordi starten og ein god del av midtpartiet ikkje fanga meg så godt.

Dersom du har fantasi går det ann å leve seg ganske godt inn i boka. Karakterane er veldig godt skildra, men forfattaren kunne ha jobba meir med å skildre miljøet rundt karakterane. Eg synst det var vanskeleg å forstå kven som var kven fordi det var veldig mange karakterar å følgje med på i boka. Noko anna eg vil trekkje fram er at eg synst karakterane har litt for mykje flaks. Sjølv om boka er ei fantasybok har den derfor akkurat litt for lite truverdigheit. Romantikken i boka er veldig rar og der synst har eg forfattaren har bomma litt. Boka inneheld mykje tortur og groteske torturmetoder, og etter mi meining vart dette litt for grotesk.

Når det kjem til språket i boka, synst eg det var litt rart. Forfattaren omtalte mange av karakterane som “denne”, og fleire av setningane i boka var kompliserte. Det vart då veldig vanskeleg å skjøne kven som sa kva. Ein av personane banna mykje. Slikt språk passa veldig bra inn i handlinga, og eg likte det. Eg skulle ønske at fleire av karakterane hadde eit slikt språk.

Alt i alt har boka ei god historie, og eg trur den hadde vore betre dersom ein har lese bok nummer ein og to. Eg vil tilrå denne boka til andre dersom dei ønskjer å lese ei underhaldande fantasybok. Boka får terningkast 3 av meg.

Til toppen