Den onde arven

Thomas Enger Gyldendal 2013 15 anmeldelser

Med en far hun aldri har sett og en mor som verken tåler lys eller lyd, er livet til 16 år gamle Julie langt fra vanlig. Hun bor i et stort hus sammen med sin bestefar, og på skolen blir Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Simon Haakerud

Simon Haakerud

Skrevet av 4. desember 2013 av Simon Haakerud på Mølladammen

Den Onde Arven
Den onde arven er skrevet av Thomas Enger. Thomas er ikke en kjent forfatter for min del.
Boka ble gitt ut i 2013 og har 348 sider.
Sjangeren er spenning, fantasy og krim.
Boka handler om Julie. Julie er en 16år gammel jente som opplever mye rart. Alt begynner med at Julie går i skogen og finner en penn. Pennen lyser og hun tar den med hjem. Hun finner fort ut at det er noe mystisk med den. Det du skriver blir virkelig, og pennen gir deg krefter. Julie finner også ut at det er noe spesielt med slekten sin. Faren har dratt og moren er på sykehjem. Søsteren er heller ikke der. Etter at bestefaren dør, finner hun ut masse om slekten sin. Julie kommer også i fare fordi hun er så nysgjerrig, og mange vil ha denne pennen. Onkelen hennes vil veldig gjerne ha pennen, og truer Julie. Men Julie er smart og bruker pennen, og hun kommer til bunns med dette og alt blir bra.
Jeg likte boka ganske godt fordi det var en spennende og innholdsrik bok. De første 60 sidene var ikke så veldig spennende, men etter det ble jeg veldig fanget av boka. Grunnen til at boka fanget meg er at spenningen holdes oppe, akkurat når boka blir litt kjedelig skjer det noe spennende med en gang. Jeg syntes det er veldig bra gjort og klare og finne på dette her, og at det var litt spesielt fanget meg også.
Men denne boka er ikke for de aller minste, det kan være litt vanskelig og få med seg sammenhengen i boka, så jeg vil si 12+. Og det er en bok for begge kjønn. Og boka passer jo selvfølgelig best for fantasy-elskere. Jeg syntes selv at dette er et spennende tema, fordi jeg liker å lese bøker som er litt overnaturlige. En annen grunn er at det er litt krim i boka, og jeg elsker krim.
Denne boka får terningkast 4 av meg. Boka var veldig spennende men sammenhengen kan være litt vanskelig og forstå.
– Simon Haakerud 8b Bærumsverk skole


Hanna Kaarby

Hanna Kaarby

Skrevet av 20. november 2013 av Hanna Kaarby på Kjøllefjord skole

En spenningsbok du ikke kan gå glipp av!
Tittel: Den onde arven
Forlag: Gyldendal
Forfatter: Thomas Enger
10 % fantasy + 70 % thriller + 20 % krim = 100 % spenning! Jeg syntes «Den onde arven» er en utrolig god bok. En av grunnene til at jeg liker boken, er at jeg kjenner meg igjen i den. Jeg har heller ikke møtt faren min og har mye jeg ikke vet om familien min. Boken er aktuell for mange, for det er ikke mange familier uten familiehemmeligheter. Det er nok ikke like mange eller store hemmeligheter som det er i Julies familie, men boken gir en forståelse av at alt har sin grunn. Det er alltid en grunn til at mennesker oppfører som de gjør.
I «Den onde arven» er vi med på en reise tilbake i tid med Julie for å finne ut hva som har skjedd siden familien hennes er som den er. Hun leter fram ting som egentlig ikke vil bli funnet og det får konsekvenser. Boken legger vekt på et viktig tema, familie og tillit.
Når Julie stresser, stresser jeg. Når Julie er redd, blir jeg redd. Når Julie svetter, svetter jeg. Jeg får frysninger når jeg leser og noen må nesten komme og ta boken ut av hendene på meg for at jeg skal slutte å lese. Men det gjør ikke noe om jeg må legge den fra meg, for det er like lett og komme inn i den igjen.
Jeg liker at den er skrevet i nåtid, for det gjør de spennende delene enda mer spennende. Hovedpersonen, Julie, er ikke en av de populære som kan si hva som helst uten at det gjør noe. Men i boken er vi med på en reise hun har med seg selv også. Hun blir tøffere, eller hun tør å ta fram den tøffe inn i seg. Julie tørr å stå opp for seg selv.
Hovedpersonen Julie gjør noe stort for seg selv, ved å takle utfordringene hun møter så godt som hun gjør. Hun må ikke ta dem på denne måten, men hun gjør det likevel. Vi alle møter på utfordringer i livet, og Julie kan være med på å vise oss hvordan man kan takle slike utfordringer. Det gjelder å takle utfordringene og ikke vær redd. Det er bedre det enn å angre på at du ikke gjorde noe.
Terningkast: 6


Knut Ola

Knut Ola

Skrevet av 19. november 2013 av Knut Ola på Fræna ungdomsskole

Den onde arven

Bli med 16 år gamle Julie på et spennende eventyr gjennom hennes søken etter svar på hvorfor faren hennes forsvant da hun var liten, og hvorfor hun aldri fikk møte sin søster.
Julie blir mobbet på skolen og bestemmer seg for å ta en telttur i den farlige og mørke skogen som ligger utenfor bestefarens gård. Når hun faller ned i et hull, finner hun en glødende boks med en penn oppi. Da hun kom seg opp av hullet, ble hun funnet av en fra letemannskapet som sammen med resten av byen hadde lett etter henne i to dager!
Etter hvert finner hun ut at pennen hun fant i skogen var ganske spesiell. Hun vet ting hun aldri har blitt fortalt, blir aldri sliten og blør ikke lengere. Hvilke hemmeligheter skjuler seg bak denne tilsynelatende gamle gjenstanden? Hvor kommer den fra? Lev deg inn i boken og finn det ut.
Boken har 348 sider, og er skrevet av Thomas Enger. Den er utgitt av Gyldendal forlag i 2013 og er en fin ungdomsbok for de mellom 13 og 17 år. Minimum 13 år er pga voldelige hendelser som ikke passer så bra for de fleste på den alderen. Jeg gir den terningkast 6.


Espen Jenssen

Espen Jenssen

Skrevet av 19. november 2013 av Espen Jenssen på Kjøllefjord skole

Tittel: Den Onde Arven
Forfatter: Thomas Enger
Utgivelsesår: 7.September 2013
Antall Sider: 47

16 år gamle Julie bor sammen med sin gamle gniene bestefar. Faren forsvant i Uhriaskogen og moren havnet på galehus. En kveld fant hun en magisk penn i Uhraskogen som førte til mye godt og vondt. Senere oppdaget hun flere slektninger, og startet etterhvert på en reise for å finne noen av dem.

Denne boka er ekstremt spennende og har et høyt spenningsnivå. Jeg vil anbefale den på det sterkeste til ungdom som liker krim. Boka er begynner ganske lett og den er svært gripende.

Jeg gir den 5/6


Sol Pauline Hansen

Sol Pauline Hansen

Skrevet av 14. november 2013 av Sol Pauline Hansen på Kila skole, 9A

Den onde arven

Julie er 16 år gammel og bor med bestefaren sin i et stort gammelt hus med skog på alle kanter. Hun har aldri sett faren sin, og moren ligger på sykehjem og tåler verken lyd eller lys. På skolen blir hun mobbet, men hun har venner… Margaret, Glen, katten hennes Rudolf, og herr Froggle… eller kan hun virkelig stole på herr Froggle? Det hele begynner med at hun finner denne mystiske gjenstanden i skogen… det begynner å skje mystiske og merkelige ting med henne, hun blir sterkere, raskere, hun vet alles mørkeste innerste hemmeligheter, Rudolf vil ikke ha noe med henne å gjøre, og ute på tunet har det slått seg ned 13 ravner som observerer hennes minste bevegelser. Denne mystiske gjenstanden som har snudd opp ned på livet hennes, viser seg å være nært knyttet til farens forsvinning for 15 år siden. Julies liv blir satt i fare, og hun innser at familien hennes har holdt mange mørke hemmeligheter borte fra henne, hemmeligheter som kan få henne og de hun er glad i drept.

Denne boka er skrevet av Thomas Enger, og er på 347 sider. Egner skriver på en ungdommelig måte, som griper fatt i leseren etter bare første side. Det er mange spenningstopper, og derfor forventer du at det etter hvert vil bli kjedelig, men tvert imot blir det bare mer og mer spennende for hver spenningstopp. Du bare fortsetter og lese og mister helt tid og sted, og alt som har med omverdenen å gjøre. Du blir slukt inn i en verden full av mystiske og merkelige hendelser som får deg til å grøsse!

Anbefaler jeg boken: Ja

Vis flere anmeldelser

Til toppen