Den hvite døden

Harald Rosenløw Eeg Aschehoug 2013 9 anmeldelser

Mysterier, vennskap, forelskelse - og drømmen om å fange den største hvalen. Even vokser opp i Tønsberg sammen med moren og søstrene sine. Faren er hvalfanger, den aller beste. Når båtene vender hjem etter endt hvalfangertokt og Even ikke får Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Stine Kjesbu Hansen

Stine Kjesbu Hansen

Skrevet av 5. desember 2013 av Stine Kjesbu Hansen på Haugeåsen ungdomsskole

BOKANMELDELSE

DEN HVITE DØDEN

Boken jeg har lest heter «Den hvite døden», og er skrevet av Harald Rosenløw Eeg.
Boka handler om Even og faren han. Evens far jobber på båt. Ikke som servitør på et toppstjerners cruise, men som hvalfanger. Den jobben er ganske fasinerende, og det har også Even latt seg inspirere av de store pattedyrene. Han har vel så å si bestemt seg for å bli det samme som faren. Men en stor forbannelse endrer på alt.
Min mening om boka, er at den er spennende, noe som for meg er veldig viktig. Den er midt i blinken for folk som liker litt dramatisk spenning. Det er uten tvil en original tekst, som er lett å lese.


Marte Jørgensen

Marte Jørgensen

Skrevet av 3. desember 2013 av Marte Jørgensen på Kila skole, 9A

DEN HVITE DØDEN

Evens far, den berømte hvalfangeren, dør på havet. Hemmeligheten hans, som kun Even visste om, er plutselig noe alle prøver å finne ut av. Snart begynner en dramatisk opplevelse hvor venner gir slipp, rivaler blir fiender og ønsker blir avhengighet. Hva skal Even gjøre med hvalfangerenes hemmelighet?

Den hvite døden er skrevet av Harald Rosenløw Eeg, og er 172 sider lang. Den var lett og lese, og forsåvidt lett å forstå. Må si at jeg fant boken litt merkelig, og til tider kjedelig. Sjangeren ligger nok på grensen til fantasy, selv om det er litt vanskelig å avgjøre.

Terningkast: 4


Mathilde Steen Valland

Mathilde Steen Valland

Skrevet av 21. november 2013 av Mathilde Steen Valland på torstad

Den hvite døden
Forfatter: Harald Rosenløw Eeg
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 172
Even er en gutt som drømmer om å bli akkurat som faren sin, nemlig hvalskytter. En dag får han vite at faren har et ekte hvaløre med store krefter, og dette skal han få prøve når han kommer hjem, men faren kommer ikke hjem.
Den hvite døden er en spennende bok med mange fine skildringer. Av alle bøkene jeg har lest har ingen skildret hvalfangstmiljøet på samme måte. Boka er interessant, og jeg fikk absolutt lyst til å lese videre. Den hvite døden kunne bli litt overnaturlig i perioder, og man lurte virkelig på hva som skjedde med den fine handlingen. Av og til skjønte man ikke helt hva som egentlig skjedde. Boken ble bedre og bedre mot slutten, men fikk en altfor brå slutt. Nå går jeg rundt og lurer på hva som egentlig skjedde. Det er en original bok. Dette er første gangen jeg har hørt om et magisk hvaløre.
Terningkast: 4
Alt i alt var det en spennende bok med mye interessant informasjon om det barske hvalfangstmiljøet og jeg ville anbefalt den til andre som liker å lese lettleste og spennende bøker.


edona

edona

Skrevet av 20. november 2013 av edona på haugåsen ungdomskole

Den hvite døden
Boka handler om en gutt som har en far som er hvalfanger, gutten drømmer om å bli som faren sin fordi faren er best i hvalfangst. Men når faren skulle komme hjem fra hvalfangst var han ikke der, gutten kunne ikke tro det og han ville ikke, men det var sant, faren hadde død. Men faren hadde en hemmelighet som viser hvorfor han var best i hvalfangst og grunnen til det var at han hadde en hval øre som han kunne høre alle dyr. Gutten finner hval øre og avslører det til nesten hele verden. Han få masse problemer som han må finne ut av.
Jeg syns boka passer til unge- og voksene som liker spenningsbøker. Jeg syns boka var veldig bra, jeg gir terningkast 4-5

Til toppen