Den forbudte kampen

Hanne Voje Havo forlag 2020 3 anmeldelser

«Da jeg fikk se ødeleggelsene, blei jeg fly forbanna. Flammene hadde spist opp husene og spytta asken over murene.» Juni 1940: Lille Narvik er ikke lenger en fredelig by. Likevel er det en ulykke som hendte i barndommen som plager Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Knut Dahle

Den forbudte kampen

Skrevet av 29. oktober 2020 av Knut Dahle på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: Den forbudte Kampen

Forfatter: Hanne Voje

Antall sider: 261

Den forbufte kampen er en kjærlighetsroman som handler om narvik i 40 tallet etter at tyskerne innvarderte Norge.
Boka får meg til å tenke på at under andre verdens krig var det vanskelig å for eksempel gå på fester eller å nøte folk på kvelden fordi man hadde tyskerne som kune ta alt fra deg.
Jeg synes at boken ikke forteller så mye om hvordan det er å være ungdom. Men den er en tung bok å lese. Så jeg vet ikke om det akkurat er så mange ungdommer som vil lese den. Men den er en spennende bok men man må lese litt for å begynne å like den synes jeg.
Bokas styrke er at den er interesang å lese og har en god historie. Men den en svakhet som boka har er at den bytter mellom Rolf og Rebeccas syns punkter. Og noen ganger kan det være litt forvirrende å vite hvem sitt syns punkt man er i.
Jeg anbefaler ''Den forbudte kamp'' fordi den er interesang. Og jeg synes den skal nomineres til Uprisen fordi boken er spennende og jeg gir terning kast 5


Lycie Mombo Rwitabira

En bok som får deg til å tenke

Skrevet av 23. oktober 2020 av Lycie Mombo Rwitabira på Seljestad ungdomsskole

Den forbudte kampen

Tittel: Den forbudte kampen

Forfatter: Hanne Voje

Forlag: Havo

Antall sider: 263

“Den Forbudte Kampen” er en både en kjærlighetsroman og et drama fra virkeligheten. For meg representerer boken mye mer enn bare kjærlighet og drama. Den representerer vennskap, mot, lojalitet, fortvilelse og masse mer.

“Den forbudte kampen” handler om Rolfs og Rebeccas reise gjennom andre verdenskrig. Boken tar plass på 1940-tallet i Narvik, da det var forbudt for jøder og ariske å være sammen. Men Rolf og Rebecca som er hovedpersonene i boken var fast bestemt på at de skulle komme seg gjennom det. Dette var en kamp Rolf og Rebecca skulle kjempe sammen, koste hva det koste. Rolf er en sterk motstandsmann mens Rebecca er jøde. Boken viser hvor stor innflytelses krigen hadde på verden.

Jeg syntes at boken startet relativt greit, men det tok ikke lang tid før jeg var helt oppslukt. For meg er dette en bok alle ungdommer burde lese, fordi det er et så viktig begrep det er skrevet om. Man får et innblikk i hvordan jøder og jøssinger ble behandlet, og hvor viktig det er å ikke ha de samme tankegangene som noen folk på den tiden hadde. Tema er ikke særlig original, men den er så bra skrevet og satt sammen at det ikke gjorde noe.

Min opplevelse med boken var veldig bra. Jeg likte hvordan man fikk et litte innblikk i alle karakterenes liv, og hvor godt beskrevet alle hendelsene var. Men jeg kan se at denne boken ikke er for alle. Hvis man ikke er så glad i kjærlighet, drama og historie bøker kan denne boken finnes kjedelig og treig.

Kort oppsummert synes jeg denne boken var helt fantastisk. Denne boka er verdt å lese. Den har et så sterkt budskap og tema at den får terningkast: 5.


Oliver Dehnhardt Mæhlum

«Da bombene falt over Narvik»

Skrevet av 16. oktober 2020 av Oliver Dehnhardt Mæhlum på Siljan ungdomsskole

Tittel: Den forbudte kampen.
Forfatter: Hanne Voje
Forlag: Havo
Antall sider: 261

«Den forbudte kampen» er en fin linje mellom kjærlighetsroman og et krigseventyr. Vi følger Rolf og Rebecca, som lever to veldig forskjellige liv. Rolf er en utsøkt motstandsmann, mens Rebekka er en jøde. I midten av en konflikt som sprer seg rundt verden blir de forelsket I hverandre. Klarer de å unnslippe staten som ser på de som rotter?

Boken starter relativt greit. Men det tar ikke lang tid før du blir gripet inn. Den tar sin tid med beskrivelsene, men plutselig kan du gå fra blomster til brennende bygninger.

Min opplevelse av boken var veldig god. Men jeg ser at denne boken ikke er for alle. De som kan være mindre interessert I historie eller en kjærlighetsroman vil føle på denne boken som trettende.

Det jeg liker virkelig med boken er at de blir forelsket på nok den verste tiden. Den blodigste konflikten hadde akkurat kommet til Norge, og ideologien til det tredje Tyske riket var at jøder var dyr og måtte bli utryddet for å gi den «ariske» rasen pusterom. Dette gjør Rebecca til en av de forfulgte. Mens Rolf slåss mot nazistene, som gjør han ettersøkt.

Oppsummert, jeg synes at denne boken er god. Det er problemer, men generelt er denne boken god.
Terningkast 5 for en fantastisk twist til kjærlighetsromansjangeren og en historie som er verdt å lese.

Til toppen