Den andre søstera

Laura Djupvik Samlaget 2018 17 anmeldelser

Selma og familien arvar eit gammalt hus. Men Selma tør ikkje vere der åleine. Ho høyrer merkelege lydar og uforklarlege ting skjer. I treet i hagen kjenner Selma seg trygg. Ein dag kjem ei jente, Anna, opp frå dalen. Ho Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julia

Julia

Skrevet av 13. desember 2018 av Julia på Skarbøvik ungdomsskole

Den andre søstera.

Er en lettlest bok på nynorsk. Det handler om en liten familie som har arvet et hus, Selma og Ida og moren deres. Da de kommer fram er det et lite forlatt hus. En natt når moren og Ida er vekke, begynner det å skje ting i huset. Da forstår Selma at huset ikke så forlatt allikevel.

Boken er lett å forstå. Spenningen bygges opp fra starten. Boken var spennende og vanskelig å legge fra seg. Slutten var bra og for min del forståelig, jeg skulle bare ønske at vi får vite hva som skjuler seg i huset. Så jeg håper det kommer en bok om hvordan det fortsetter. Ellers har jeg ikke så mye å si om boken annet enn at det er en spennende og bra bok for alle. Terningkast: 6


Marte Stendal Aasen

Marte Stendal Aasen

Skrevet av 13. desember 2018 av Marte Stendal Aasen på Lillesand ungdomsskole

Boka er en spennende grøsser.
Den andre søstra handler om Selma som flytter, med mammaen og søstera si til et nytt hus. I dette huset hører Selma lyder og søker ly i epletreet, men er det trygt?

Boka er veldig spennende og god. På slutten forsto jeg ikke helt hva som skjedde, men etterhvert forsto jeg det. Boka er på nynorsk, men det glemmer du etterhvert. Jeg ble selv dratt veldig med inn i boka.

Jeg anbefaler denne boka til alle ungdommer. Den er utrolig god.

Terningkast: 6


eirik

eirik

Skrevet av 11. desember 2018 av eirik på Åkra ungdomsskole

Bokas heiter «Den andre søstera» og er fra Grøss og gru serien. Boka handlar om Ida, Selma og mora deiras .Ho eine jenta som heiter Selma tørr ikkje å være åleine. Selma høyrer og ser ting som ingen andre gjer. Etter familien har budd i huset ei stund oppdagar Selma skumle hemmligheitar om huset.

Eg opplevde boka som litt kjedelig i starten, men ho blei kjekkare og meir spennande på slutten.

Det som gjer boka god er at ho har spenning.

Andre bør lese boka for ho er lett å lese, og har bra og spennande innhald.

Terningkast 4


Marie

Marie

Skrevet av 10. desember 2018 av Marie på Brandbu ungdomsskole

Den andre søstera.
Det er den tredje boka i serien "Grøss og gru". Akkurat som de to andre er dette en lettlest og luftig Nynorsk bok.
Den er nokså spennende og interessant til tider, men det skjer generelt lite. Den hadde få spenningstopper og det tok litt vel lang tid før man kom inn i handlingen. Den ga litt lite mening, og i tillegg hadde den en veldig brå slutt. De to tidligere bøkene vare mye bedre.
Jeg gir den terningkast 3.


Nora

Nora

Skrevet av 6. desember 2018 av Nora på Brandbu ungdomsskole

Den andre søstera.

For de som liker grøss og gru, er denne boken perfekt. Boka handler om ei jente som heter Selma. Hun flytter til barndomshjemmet til moren sin sammen med søsteren sin og moren sin, men ting er litt utenom det vanlige.
Boka gir en god oversikt over hvordan huset og stedene ser ut. Noen kan nok skjenne seg igjen i boka, det gjorde jeg ihvertfall litt selv. Opplevelsene i boka ga meg enda mer lyst til å lese videre. Boka slutta litt brått, men det var god spenning utover i boka.
Jeg anbefaler denne boka til de som liker å lese grøss og gru.

Jeg gir boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen