Den andre søstera

Laura Djupvik Samlaget 2018 17 anmeldelser

Selma og familien arvar eit gammalt hus. Men Selma tør ikkje vere der åleine. Ho høyrer merkelege lydar og uforklarlege ting skjer. I treet i hagen kjenner Selma seg trygg. Ein dag kjem ei jente, Anna, opp frå dalen. Ho Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andrea

Andrea

Skrevet av 15. desember 2018 av Andrea på Den norske skole i Costa Blanca

Boken handler om en jente som flytter til et nytt hus, med moren og lillesøsteren. Det begynner å skje rare ting. Moren oppfører seg rart og sier noe de aldri hadde trodd. Søsteren til Selma drar ut veldig ofte og moren er på jobb til sent på kvelden, derfor må hun være alene hjemme. Hun tør ikke å være inne i huset, og derfor sitter ute i et tre og venter. Selma møter en jente. Hun kommer opp av dalen og setter seg ved siden av Selma. Jeg anbefaler denne boka til tenåringer. Jeg gir denne boken terningkast 5, fordi jeg synes det var en god bok og det var ikke så vanskelig å forstå men var likevel litt forvirrende. Jeg synes også at det var spennende, men det var litt rar slutt


Nanna

Nanna

Skrevet av 14. desember 2018 av Nanna på Vadsø ungdomsskole

Boken handler om Ida, Selma og Moren som flytter inn i morens barndomshjem. Det viser seg å ha skjedd mye mer i huset enn Selma vet om.
Boken er på 113 sider og den er skrevet på nynorsk. Boken er lettlest og er ikke noe vanskelig å forstå.
Hvist du liker grøss bøker som er lettlest er dette en bok for de. Den er lett å forstå, skummel, grøssende, interessant, spennende og hvist du liker uløste mysterium er dette en bok for deg.
Terningkast:6


Pia

Pia

Skrevet av 14. desember 2018 av Pia på Ruseløkka skole, 10A

Forfatter: Laura Djupvik
Sider: 113
Sjanger: lettlest, grøsser, skjønnlitteratur, roman
Utgiver: Det Norske Samlaget
Skriftspråk: Nynorsk

Jentene som kan se

Den andre søstera er en skjønnlitterær bok skrevet på nynorsk av forfatteren Laura Djupvik. Boka er en del av Grøss og gru-serien, og er en lettlest bok for ungdommer med overnaturlige og skumle hendelser.
Sammen med moren og storesøsteren, Ida, flytter 15 år gamle Selma til ett gammelt hus moren har arvet. Det skjer mye uforklarlig i det nesten falleferdige huset, men det er bare Selma som legger merke til det. Hun føler seg ikke trygg når hun er alene hjemme, så hun bestemmer seg for å sette seg i epletreet i hagen. En dag møter hun Anna. Anna er en jevnaldrende jente som kom fra den mystiske dalen ved huset. Selma forteller moren om Anna, men moren blir ikke glad for at Selma har fått en ny venn, hun blir alvorlig. Hva er det moren til Selma ikke forteller til døtrene?

Boka hadde mange små spenningskurver igjennom hele historien. Det gjorde at jeg ville fortsette å lese. Siden boka er så kort, har ikke forfatteren beskrevet miljøet så detaljert. Jeg føler at handlingen ble litt forhastet og slutten kom litt brått på.

Denne grøsseren var en kort og lett lest bok. Boka har tilsammen 113 sider, med lite tekst og stor skriftstørrelse. Forfatteren har skrevet mange av setningene korte, noe jeg ikke likte. Da jeg leste fikk jeg ikke en ordentlig flyt. Dette gjorde at jeg ikke kunne leve meg helt inn i boka.

Alt i alt var boka helt grei. Den hadde fiåne spenningskurver, men jeg likte ikke strukturen på boka. Siden boka er skrevet på nynorsk og den er lettlest, er dette en fin bok å lese hvis du sliter med å lære nynorsk.
Terningkast: 3


Herman

Herman

Skrevet av 14. desember 2018 av Herman på Lesjaskog skole

Boken handler om Ida, Selma og moren som flytter til morens barndomshjem.

Når jeg leste boka var det vanskelig å forstå alt det som skjedde heile tida.
Det var mye spenning i boka. Boka er veldig lettlest. Men alt i alt var boka nokså bra.
Den var litt kort. Var litt kjedeleg til tider. Litt for overtruisk.

Terningkast 3


Bård Eftestøl

Bård Eftestøl

Skrevet av 13. desember 2018 av Bård Eftestøl på Lillesand ungdomsskole

Den andre søstra

Boka “den andre søstra” handlar om en familie som flytter inn i et nytt hus, men de er der ikke alene. Boken er sånn passe spennende. Det er nesten alltid noe som skjer. Det er bra innhold. Det er litt uoriginalt. Den får karakter “5”

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Bård Eftestøl

Bård Eftestøl

Skrevet av 13. desember 2018 av Bård Eftestøl på Lillesand ungdomsskole

Den andre søstra

Boka “den andre søstra” handlar om en familie som flytter inn i et nytt hus, men de er der ikke alene. Boken er sånn passe spennende. Det er nesten alltid noe som skjer. Det er bra innhold. Det er litt uoriginalt. Den får karakter “5”

Til toppen