Demonjegerne

Sissel Chipman Gyldendal 2015 10 anmeldelser

Hun vet at det er livsfarlig å reise, kanskje klarer hun ikke å komme tilbake igjen, likevel må hun. Julie er hamskifter. Hun kan forvandle seg til en svart panter, og hun vil reise til andre verdener hvor det er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Diana Gasjajeva

Diana Gasjajeva

Skrevet av 14. desember 2015 av Diana Gasjajeva på Dokka ungdomsskole

Bokanmeldelse Diana Gasjajeva 10 c

• Tittel: Demonjegerne
• Forfatter: Sissel Chipman
• Antall sider: 416
• Sjanger: Action og fantasy

Julie er hamskifter. Hun kan forvandle seg til en svart panter, og hun vil reise til andre verdener hvor det er flere som henne. Julie vil ha med seg Henrik. Men han har bestemt seg for å aldri bruke evnen sin som ulvehybrid mer. Julie kan ikke godta det, så hun åpner en portal og legger ut på enda en reise. Hun er klar over hvor farlig det er, og hun vet at hvis hun fortsetter å reise vil hun en dag ikke komme tilbake igjen. Men hun vet ikke at det er denne reisen som blir hennes siste.
Jeg syns boka passer for barn og ungdom. Boka er spennende og spenningen begynner fra de første sidene i boka. Språket er helt fint, det er ikke for grovt og ikke for barnslig. Boka i seg selv er forsåvidt lett å leve seg inn i. Tanker, følelser og skildringer er skrevet så bra at man kan se for seg ting inne i hodet sitt.

Jeg gir en 5 fordi boka var spennende og den var lett å leve seg inn i.


Ole Martin Strømnes

Ole Martin Strømnes

Skrevet av 1. desember 2015 av Ole Martin Strømnes på Varteig skole

Demonjegerne

Dette er en kjempespennende fantasy bok som handler om Irine som bor på jorden. På jorden så føler ho at ho ikke passer inn på jorda, fordi at ho kan forvandle seg til en svart panter, når ho vil! Hun bestemmer seg for å dra til en annen verden og prøve lykken. Da hun kom til verdenen forsto hun at pantere ikke var velkommen, og ho får alvene og menneskene i verdenen etter seg, og ho prøver å flykte derfra.

Denne boka er skrevet på en slik måte at man bare må lese litt mer. Når det kommer noe spennende, begynner et helt nytt kapittel med en helt ny hovedperson, så man må bare lese mer for å finne ut hva som skjer, og dette er bra gjort av forfatteren. Noe annet som gjør boka spennende er handlingen. Handlingen er så bra skrevet

Språket i boka er helt fint, det er ikke for grovt og ikke for barnslig, og jeg syns språket passer til aldersgruppen den er laget for. Boka i seg selv er forså vidt lett å leve seg inn i, fordi at tanker, følelser og skildringer er skrevet så bra at man kan se for seg ting inne i hodet sitt.

Denne boka er rett og slett kjempespennende, og jeg velge å gi denne boka terningkast 5, fordi at boka fanger leseren interesse med en gang. Jeg syns denne boka bør nomineres til uprisen.


Aleksander S. Tåje

Aleksander S. Tåje

Skrevet av 30. november 2015 av Aleksander S. Tåje på Torpa barne- og ungdomsskole

Bokanmeldelse.
Demonjegerne av Sissel Chipman.
Det jeg syntes er bra med denne boken er at Julie har en helt spesiell evne, og uansett hvor mye dritt hu kommer oppi kjemper hun. Den evnen hun har er at hun blir forvandlet til en svart panter. Og det er veldig vanskelig for henne og leve ett normalt liv sammen med familie og venner. Derfor vil hun tilbake til den verden hun fikk evnene fra! Du burde lese den selv.
Okei her er ett par grunnen til att den er bra: Den er spennende det skjer ting nesten hele tiden. Du får liksom lyst til å lese og lese og lese, Og den er bare helt utrolig,
Bokanmeldelse av Aleksander.


Tuva

Tuva

Skrevet av 11. november 2015 av Tuva på Sagatun skule

Rawr!

“Demonjegerne” av Sissel Chipman.

Hovudpersonen, Julie, er ei jente med ei spesiell evne til å omskape seg til ein magisk, svart panter. Ho føler seg annleis, og for å finne nokon med same evna reiser ho til ei magisk verd, der ho møter både lettlurte menneske og mystiske alvar.

Denne boka slukte meg inn i ein verd der eg ikkje viste kva som kom til å skje. Ho mora meg frå start til slutt og enda lengre. Eg fekk vere vitne til Julie som forandra seg og blei sterkare, og eg heia på ho. Eg synest boka burde vinne uprisen, og gjev terningkast 5.

Eg føler at tittelen på boka ikkje passer heilt. Uttrykket “Demonjegerne” er ikkje brukt noko særlig I boka, og det kjennest unaturlig. Bokomslaget derimot er, etter mi meining, det beste av upris bøkene. Det beskriver handlinga i boka godt, og eg følte spenninga på fleire meters avstand.


Ajna Bojic

Ajna Bojic

Skrevet av 10. november 2015 av Ajna Bojic på Gulskogen ungdomsskole

Ut på et nytt eventyr

Julie er en eventyrlysten hamskifter som ønsker å gjøre noe positivt med dyre formen sin. Hun kan forvandle seg og har også lært seg hvordan hun kan åpne en portal. Men selv om Julie vet hvordan man åpner en portal, er hun fortsatt uerfaren og aner ikke hvilke symboler man faktisk skal bruke. Julie, som ønsker seg et nytt eventyr, lager en stein sirkel med forskjellige symboler hun selv tenker er logiske. Etter flere forsøk, kommer Julie endelig frem til en stein sirkel som åpner en portal, men idet hun tråkker igjennom portalen aner hun virkelig ikke hva hun har begitt seg ut på.

Jeg må starte med å si at jeg hadde svært høye forhåpninger for denne boka. Etter en ganske lang periode hvor jeg hadde lest gode fantasy bøker, var dette noe jeg ønsket for denne boken også, men jeg ble nokså skuffet. Boken hadde gode kvaliteter, men det tok meg ikke lang tid før jeg skjønte at denne boken kanskje var litt for lett skrevet. Innholdet og språket er nok grunnen til at jeg allerede ønsker å si at denne boken vil nok passe flott for yngre, og kanskje litt uerfarne lesere som er glade i fantasy.

Boken er en ordentlig fantasy bok, hvor man møter både alver, trollmenn, hamskiftere og til og med enhjørninger. Jeg likte svært godt ideen til boken, men det er gjerne slik at når man skal skrive en fantasy bok, så må man få det magiske til å virke troverdig. Dette feilet dessverre denne boken med i mine øyne, og det er der man skiller gode og fantastiske forfattere.

Jeg likte at boken hadde et slags middelaldrende trekk i seg, noe jeg savner hos mange bøker, likevel så var jeg ikke særlig glad i språket til hovedpersonen. Når voksne skal skrive et ungdommelig språk, må de være svært forsiktige, for det føler jeg ikke at forfatteren mestret. Boken hadde det typiske «gode mot det onde», som forfatteren fikk til ganske bra, og det var samtidig en liten kjærlighetshistorie gjennom boken som ikke ble for detaljert, men etterlot det til leserne å tenke selv om hva det kunne utvikle seg til.

Dette er en helt OK bok for meg, og jeg vil nok anbefale den til yngre lesere. Alt i alt har jeg valgt å gi denne boken en 4, dette er på grunn lag av at boken hadde en del gode scener, men jeg skulle gjerne likt å se boken skrevet mer troverdig, både når det kommer til innhold og språk.

Til toppen