Demonjegerne

Sissel Chipman Gyldendal 2015 10 anmeldelser

Hun vet at det er livsfarlig å reise, kanskje klarer hun ikke å komme tilbake igjen, likevel må hun. Julie er hamskifter. Hun kan forvandle seg til en svart panter, og hun vil reise til andre verdener hvor det er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Therese Hofstad-Fjellet

Therese Hofstad-Fjellet

Skrevet av 15. desember 2015 av Therese Hofstad-Fjellet på Søvik Oppvekstsenter

Demonjegerne
Fantasy
Sissel Chipman
Julie har en evne som gjør at hun kan seg forvandle om til en svart panter. Men hun sliter med å kombinere det med et vanlig liv på jorden. Hun bestemmer seg for å reise, reise til verdener hvor det finnes slike som henne selv. Henrik, en venn som kan forvandle seg til en ulv, prøver å stoppe henne fra reisingen, det er nemlig livsfarlig å reise til andre verdener. Særlig hvis du er alene. Når Julie allikevel drar, er Henrik nødt til å være vitne til at Julie vikler seg mer og mer inn i et nett hun ikke kommer seg ut av.
Mitt første inntrykk av denne boken, var at den var virker at den er fortsettelse av «Dr. Barlows varulveksperiment», som er en tidligere fantasybok av forfatteren. Hvis så er tilfelle, syntes jeg akkurat det skulle kommet litt bedre fram, for de første fem kapitlene var litt forvirrende, og jeg måtte lese noen sider på nytt. Kapitlene er også litt korte, noe som gjorde at jeg ble litt lei av å lese den. Og siden det var så spennende start, klarte ikke forfatteren å holde spenningskurven oppe. Det ble litt tamt å lese etter hvert. Språket var også litt voksent, selv om hovedkarakterene bare er 16 år gamle. Handlingen gikk litt sakte fremover, og forfatteren kunne tatt seg tid til å beskrive karakterene i boken bedre og utvide øyeblikk.

Det jeg derimot liker med «Demonjegerne», er originaliteten og selve historien. Det er helt klart en klassisk fantasybok med alver, prinser, hamskiftere, ja til og med enhjørninger! Forfatteren har delt opp boken så man leser fra begge hovedkarakterenes synspunkt, noe jeg likte veldig godt. Bokomslaget passet bra til bokens handling, og det samme gjorde tittelen. I stor grad er dette en grei bok å lese.
«Demonjegerne» er en fantasybok fylt med eventyr og magi, og anbefales til både gutter og jenter, som liker fantasybøker med alver og middelaldersk tema. Den får en firer fra meg
Therese Hofstad-Fjellet, 15 Søvik Oppvekstsenter.
Terningkast: 4


Jackie

Jackie

Skrevet av 15. desember 2015 av Jackie på Grim skole

Demonjegerne

Utgitt: 2015
Forfatter: Sissel Chipman
Forlag: Gyldendal
Antall sider: 216
Hovedpersonen: Julie og Henrik
Bipersoner: Harvart, Figaro, Calum og Aimil
Tema: Fantasy

Julie har evne til å bli til svart panter. Men hun føler at det er vanskelig og passe inn på jorda. Hun vil reise til en annen verden, fordi hun vil leve et annet liv. Under reisen så skjer det masse farlige saker og kan hun stole på dem hun møter? Henrik har bestemt seg for å slutte å bruke ulvehedin mer, og han vil prøve å hente Julie hjem.

Litt om boka:

Julie kom til en verden der det var forbudt til å være hamskiftere. Hun møtte en alv som het Calum. Calum visste at hun var en hamskifter. Han trodde at hun bare var en liten pusekatt. Han sa til Julie at hun måtte lyve til de andre og ikke vise evnen din, om å bli en svart panter. Hun møtte Harvart (storebroren) og Figaro (lillebroren). Figaro følgte henne til Hlide borg. Der bor moren til Figaro og Harvart. Da de kom til borgen så ble fikk hun bo der helt til Calum kommer tilbake. En dag så vaktene en svart skygge på rommet til Julie. De tror at Julie er en demon.

Jeg likte boka fordi den var spennende, og hadde med de flest gode ting. Boka hadde med de gode og de onde. Boka hadde en bra slutt. Jeg skal ikke røpe slutten. Jeg likte at de hadde med enhjørninger, alver og hamskiftere. Jeg tror hvorfor den ble kalt «demonjegerne». Den ble kalt fordi de er ute egentlig etter hamskifter. De ville ikke at de hamskiftere skulle ta enhjørningene. Forsiden på boka er det bilde av hornet til enhjørning og mange svarte panter. Det er fordi angrepet som Striff satt i gang og hadde stålet enhjørningens horn. Jeg tror jeg ville gitt boka terningkast: 6! Det var en gøy bok og fikk meg til å lese mye. Jeg forsto alt og fikk meg inn i fortellingen. Jeg anbefaler boka til de som liker å lese mye og ungdommer som er 11-16 år. Denne bok burde nomineres!


Lea goverud Skaug

Lea goverud Skaug

Skrevet av 15. desember 2015 av Lea goverud Skaug på Hvittingfoss skole

Demon jegerne

To ungdommer, noen manipulerende alver, noen utrydningstruede enhjørninger og noen enfoldige riddere møter vi i boka. En spennende "fantasy". Boka handler om en jente som kan bli en panter og kan gå fra verden til verden. Det er en veldig bra bok som er skrevet bra, men den er litt forvirrende. Med forvirrende mener jeg at den kunne sluttet litt annerledes. Den slutter veldig brått og den gir meg liksom ikke noe om hvordan den går.
Boka har noen veldig korte kapitler, som kapittel elleve. Hvis du tar bort kapittel nummeret så er det ikke en side engang. Også når det står faen,faen,faen gjentatte ganger i boka så er det ikke akkurat noe ungdoms bok synes jeg.
Forfatter: Sissel Chipman


Marine

Marine

Skrevet av 15. desember 2015 av Marine på Osterøy ungdomsskule

Detaljert og spanande

Har du nokon gong følt at du blir kjent med hovudpersonen i boka? Og at du blir lei deg viss den personen er lei seg? Denne boka fekk meg til å føle akkurat det.
Demonjegerne er ei spanande bok om demonar, svarte pantarar og portalar. Der hovudpersonen Julie har evna til å forvandle seg til ein svart panter. Ho er ei litt uforsiktig jente som likar å reise til andre verdenar gjennom portalar. I ei verd fylt med alvar viklar ho seg inn i mange problem. Men ho er modig, og det treng ho å vere her…
Dette var ei bra og spanande bok. Men det tok litt lang tid før det blei spanande/ litt flat spennings kurve veldig lenge. Men når spenninga økte blei det veldig gøy å lese. Det var og kjekt å lese fordi det var masse detaljer, så eg såg alt for meg. Eg følte og at eg blei godt kjent med hovudpersonen gjennom boka.
Boka levde opp til forventningane, og bortsett frå det med spenningskurva var det ikkje noko anna som trekte boka ned.
Boka passer bra til vår aldersgruppe og til sjangeren sin. Avslutninga er verdt å vente på. Når du kjem på side 300 blir det betre og betre.
Denne boka får terningkast 5 av meg.
Boka bør bli nominert til uprisen!


sunniva

sunniva

Skrevet av 14. desember 2015 av sunniva på Rørvik skole

Demonjegerne av Sissel Chipman
«Demonjegerne» er en spenningsfylt bok om ei jente som heter Julie. Hun har en spesiell evne som gjør at hun kan forvandle seg til en svart panter, men hun vil tilbake til slike verdener hvor hun ble til.
Boken er spennende, men jeg forsto ikke så mye av den pga at den hadde mange rare ord og navn på ting jeg ikke visste hva var. Det virket som om boken var en fortsetter av en serie for de snakket om ting som har skjedd tidligere og jeg skjønte ikke stort. Boken kunne ha blitt beskrevet mye mer og utvidet øyeblikkene bedre. Handlingen i boken var ganske bra og den hadde noen spenningstopper.
Jeg gir boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ole Martin Strømnes

Ole Martin Strømnes

Skrevet av 1. desember 2015 av Ole Martin Strømnes på Varteig skole

Demonjegerne

Dette er en kjempespennende fantasy bok som handler om Irine som bor på jorden. På jorden så føler ho at ho ikke passer inn på jorda, fordi at ho kan forvandle seg til en svart panter, når ho vil! Hun bestemmer seg for å dra til en annen verden og prøve lykken. Da hun kom til verdenen forsto hun at pantere ikke var velkommen, og ho får alvene og menneskene i verdenen etter seg, og ho prøver å flykte derfra.

Denne boka er skrevet på en slik måte at man bare må lese litt mer. Når det kommer noe spennende, begynner et helt nytt kapittel med en helt ny hovedperson, så man må bare lese mer for å finne ut hva som skjer, og dette er bra gjort av forfatteren. Noe annet som gjør boka spennende er handlingen. Handlingen er så bra skrevet

Språket i boka er helt fint, det er ikke for grovt og ikke for barnslig, og jeg syns språket passer til aldersgruppen den er laget for. Boka i seg selv er forså vidt lett å leve seg inn i, fordi at tanker, følelser og skildringer er skrevet så bra at man kan se for seg ting inne i hodet sitt.

Denne boka er rett og slett kjempespennende, og jeg velge å gi denne boka terningkast 5, fordi at boka fanger leseren interesse med en gang. Jeg syns denne boka bør nomineres til uprisen.

Til toppen