Demonenes sang (villstjerne 1)

Chris Tvedt Cappelen Damm 2016 42 anmeldelser

Tretten år gamle Thorgil lever et helt vanlig liv i 1930-tallets Oslo. En dag snus alt på hodet. Thorgil får vite at han er halvt dverg, og at hans far, som han aldri har truffet, er dvergenes konge. I følge Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kim-Adrian Trane

Kim-Adrian Trane

Skrevet av 14. desember 2016 av Kim-Adrian Trane på Sandnes skule

Bokmelding
Tittel : «Demonenes Sang»
Forfattar : Chris Tvedt
Demonenes sang handlar om 13 år gamle Thorgil, ein gut som blir mobba og ikkje spesielt flink på skolen heller. Men da han kommer heim og det står to sykt lave, ukjente menn på kjøkkenet, blir alt bare snudd på hovudet. I byrjinga på boka møter Thorgil vanlige kvardagsproblem, men når han kommer heim må han plutselig ut på en reise til andre sidan av jorda for å møte faren han aldri har møtt før, det står mellom det gode og det onde, og Thorgil må ta eit viktig val som avgjer alt.
Boka har mange spenningstoppar og ein uventa slutt. Eg likar at forfattaren skriv på ein måte som gjer at lesaren må tenke så mykje sjølv at man får gnagsår i hjernen.
Eg likte boka spesielt godt fordi den er veldig presis samtidig som eg må vite kva eg leser. Boka var spesielt spennandes på de delane der alt snur seg på hovudet, dette gjør det veldig interessant å lese, samtidig som du får lyst til å lese meir. Selve forteljinga var spennande i seg sjølv.
Den anbefalas helst for folk som liker Fantasy bøker og lignandes. Boka er annerledes frå alle dei andre Fantasy bøkene eg har lest fordi det er dverger og yetier med i boka. Eg gir den terningkast 5.


Nikoline

Nikoline

Skrevet av 13. desember 2016 av Nikoline på Finnsnes ungdomsskole

Demonenes sang
Boken handler om en gutt på 13 år som heter Thorgil.
Han bor alene med moren, han vet ikke så mye om pappaen og han har ikke kontakt med han. Plutselig kommer det to menn på besøk hos Thorgil, moren snakker lenge med de. Så får Thorgil vite at han har en pappa, og at de to mennene kom for å følge Thorgil til pappaen hans.
Det er langt å dra til den plassen pappen bor, når han kommer fram får han vite at pappaen er dvergekongen.
Boken handler om Thorgil, pappaen, moren, Lin Timor og Balto.
Sjangeren er Fantasy. Forfatteren har skrevet boken bra, og det er en fantasifull bok.
Jeg synes boken var litt spennende, men det ble ganske kjedelig når det tok så lang tid til Tien Shan der pappaen bor. Denne boken er både for jenter og gutter mellom 11-15 år. Jeg synes ikke dette var en bok for meg, jeg liker litt mere spenning.
Terningkast: 3


Kristian

Kristian

Skrevet av 12. desember 2016 av Kristian på Håvåsen skole

Demonenes sang (villstjerne 1)
Forfatter: Chris Tvedt
Forlag: Cappelen Damm
Sjanger: Fantasy

Året er 1936. Krig og uro truer. I Oslo bor 13 år gamle Thorgil med sin mor. Han er en helt vanlig gutt med vanlige problemer, men en dag endrer alt seg. Bli med i hans reiser inn i Tien Shan og følg hans opplevelser gjennom 300 sider med fantasy og drama.

Tiden er klar og land som Nazi-Tyskland og Sovjetunionen blir nevnt en del ganger. Disse faktorene bli senere også knyttet opptil handlingen som gjør at alt i boken gir mening. Etter min mening var ble de første 100 sidene litt lange og etter innholdet som omhandlet handlingen så kunne det enkelt vært kuttet til 50 sider. Uansett mener jeg at forfatteren var flink med skildringer fra gater, rom og områdene generelt.

Handlingen er god og dette er en bok jeg anbefaler de fleste ungdommer som liker fantasy til å lese. Det er en god balanse mellom spenning og fantasi, og vi blir etter hvert godt kjent med de forskjellige personene og deres intensjoner. Jeg mener boka bør bli kåret til vinner av uprisen 2016/17 ettersom at spenningen øker til et bra nivå etter hva jeg vil kalle en treg start.
Terningkast: 5


Heidun

Heidun

Skrevet av 12. desember 2016 av Heidun på Volda ungdomsskule

Demonenes sang
Forfatter: Chris Tvedt
Forlag: Cappelen Damm
Sjanger: Fantasy

Eg er av den typen som eigentleg ikkje likar fantasy, eg likar betre realistiske ting som faktisk kan skje, men denne boka var veldig bra!
Handlinga skjer i 1936, det er krig og i Tyskland regjerer Hitler. Her i Noreg bur det ein 13 år gammal gut saman med mora si. Han har aldri har møtt faren sin, men ein dag kjem det nokre litt annleise menn som seier at dei skal ta han med til faren som bur i midten av Asia.
Det blir nok ingen draumetur slik som han hadde tenkt…
På vegen er det mange farar som truer. Dvergar, hekser og ei jente som seier at ho vart angripen av eit monster som vart utrydda for over 100 år sidan. Skal man tru på dette? Korleis veit man kven man skal tur på?
For å få svara på dette må du lese boka! Eg anbefaler den til folk som likar fantasy, men oppmodar også folk som meg som ikkje likar fantasy til å gi den ein sjanse.
Eg vil nominere denne boka som 1 av topp 5 fordi det er stadig noko som skjer. Den er litt treig i starten, men spenningskurva stig etter kvart. Til tider er det så spanande at man ikkje kan leggje frå seg boka!
Dette er første nummer i triologien «villstjernetriologien» Eg vil gjerne lese dei to andre også. Den andre boka kjem ut i 2017.
Med tanke på omslaget forstod eg ikkje meininga før dei siste kapitla, så den kunne kanskje ha vert litt annleis. Men alt i alt var denne boka veldig bra.
Eg gir boka terningkast: 5


Mia

Mia

Skrevet av 9. desember 2016 av Mia på Vear skole

Tittel: Demonenes sang
Serie: Villstjerne-trilogien
Forfatter: Chris Tvedt
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 320

Vi befinner oss i år 1936. 13 år gamle Thorgil lever et normalt liv i Oslo sammen med moren sin, helt til det en dag endres når de får besøk av to underlige menn i bowlerhatt. Timor og Balto er to dverger fra Tien Shan, og de er her for å hente Thorgil, og bringe han til sin far, som Thorgil aldri har møtt. Thorgil, Balto og Timor begir seg ut på en reise gjennom Europa og til fjellkjeden Tien Shad. Men det er ikke alle som vil at de skal nå deres destinasjon. Boka tar et vendepunkt så Thorgil møter Lin, nedfrosset i snøen.
I demonenes sang møter vi skapninger som onde munker og Yetier. Boka er beskrevet på en troverdig måte, og oppbygningen er gjort logisk. Selve språket i boka er ikke særlig originalt, men det duger. Forfatteren får også med historiske hendelser som nazi- Tyskland og kommunist- Sovjet.
Det starter i et rolig tempo men bygger seg opp etter hvert. Selve settingen og oppbyggingen kunne vært noe mer originalt, for det er flere fantasy ungdomsromaner som har noe lik handling. Det blir litt dølt å lese i stunder, men forfatteren tar seg opp igjen etter hvert. Den er ikke forvirrende skrevet og har bra skildringer for å være beregnet for barn og unge. Forfatteren kunne ha kommet fortere til poenget. Boken avsluttes med en god avrunding men samtidig noen spørsmål som henger igjen i lufta. Dette får leseren til å skjønne at det kommer en til bok i serien. Den passer for aldersgruppen 12 -17, men også fantasy- elskere i andre alder.
Jeg gir den terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen